Вирок
від 26.01.2019 по справі 216/5119/16-к
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/5119/16-к

провадження 1-кс/216/703/19

УХВАЛА

іменем України

про надання тимчасового доступу до речей та документів

26 січня 2019 року місто Кривий Ріг

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040230000339 від 01.06.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровські області, перебувають матеріали досудового розслідування №12016040230000339 від 01.06.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 01.06.2016 року, приблизно о 01.00 годині, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи разом зі своїми знайомими ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та невстановленим чоловіком з метою збирання промислового металобрухту, на мотоциклі марки МТ 1036 прибули до відвалів шахт, розташованих поблизу Доменної печі № НОМЕР_1 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в Дзержинському районі м. Кривого Рогу. Далі, ОСОБА_4 разом з ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , прямуючи вздовж залізничної дороги в напрямку ПП « ОСОБА_7 », побачили двох раніше невідомих їм чоловіків, одягнених у камуфляжній формі, які рухались їм на зустріч зі сторони ПП « ОСОБА_7 ». Одночасно, невстановлені особи, безпричинно, із хуліганських спонукань, грубо порушивши громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи із особливою зухвалістю, використовуючи малозначний привід розпочали наносити тілесні ушкодження ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , завдавши потерпілим ОСОБА_5 та ОСОБА_4 тілесні ушкодження.

Після чого, каретою швидкої допомоги ОСОБА_5 та ОСОБА_8 були доставлені до Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », де їм була надана перша медична допомога.

Згідно медичної довідки, виданої КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДОР громадянин ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 01.06.2016 року перебував на стаціонарному лікуванні з діагнозом вогнепальне поранення нижньої третини лівого стегна, різана рана верхньої третини лівого стегна, гіповолемічний шок другого ступеню.

Згідно медичної довідки, виданої КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДОР громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з 01.06.2016 року перебував на стаціонарному лікуванні з діагнозом забій грудної клітини, різана рана лівої сідниці, вогнепальне поранення середньої третини лівої гомілки, гіповолемічний шок.

Допитаний у зазначеному кримінальному провадженні у якості потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , показав, що 01.06.2016 року, приблизно о 01.00 годині, він разом з ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малознайомим хлопцем на ім`я ОСОБА_6 проходили вздовж старої залізничної колії в районі доменної печі No9 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в Дзержинському районі м. Кривого Рогу у напрямку ПП « ОСОБА_7 ». За ходом руху побачили двох раніше незнайомих їм чоловіків, одягнених у камуфляжній формі, які рухались їм на зустріч.. Перший чоловік тримав у руках предмет, зовні схожий на автомат «Калашнікова», у другого чоловіка у руках був предмет схожий на пістолет. ОСОБА_5 на вимогу чоловіків ліг на землю обличчям до низу. Чоловік із пістолетом у руках підійшов до ОСОБА_5 , став позаду біля його ніг, після чого здійснив два почергових постріли по ОСОБА_5 .. При цьому одним він одним пострілом влучив йому в область лівої гомілки. Далі до ОСОБА_5 підійшов другий чоловік, який був автоматичною зброєю у руках. ОСОБА_5 побачив у нього в руці ніж,схожий на «ніж-метелик». Чоловік завдав йому вказаним ножем двох різаних ударів клинком в область лівої сідниці, та декілька ударів ногами по тулубу. Чоловік, який тримав автоматичну зброю у руках погрожував, що повідрізає йому вуха, щоб не повадно їм було ходити на територію «Сігми». Після вказаних слів, ОСОБА_5 зрозумів, що вказаний чоловік має прізвисько « ОСОБА_9 » та працює охоронцем на приватній фірмі « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Раніше вказаного чоловіка ніколи не бачив, однак знає про нього з чуток, які ходять у селищі. Після чого, каретою швидкої допомоги був доставлений до Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », де йому була надана перша медична допомога.

Таким чином, для встановлення та викриття осіб, причетних до скоєння вказаного злочину, виникла необхідність у тимчасовому доступі до штатного розпису, табелів обліку робочого часу та фактичної чисельності працівників ПП « ОСОБА_10 » Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 за період часу з 01.01.2016 по 01.01.2017 року, а також наказів про призначення та звільнення співробітників, в тому числі тих, з якими були укладені цивільно-правові договори та вилучення копій перелічених документів.

16.01.2019 року до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , в якому слідчий просив винести рішення, яким надати дозвіл на тимчасовий доступ до штатного розпису, табелів обліку робочого часу та фактичної чисельності працівників ПП « ОСОБА_10 » Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 за період часу з 01.01.2016 по 01.01.2017 року, а також наказів про призначення та звільнення співробітників, в тому числі тих, з якими були укладені цивільно-правові договори та вилучення копій перелічених документів

Клопотання мотивовано тим, що для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, встановлення осіб, які вчинили злочин, виникла необхідність у тимчасовому доступі до штатного розпису, табелів обліку робочого часу та фактичної чисельності працівників ПП « ОСОБА_10 » Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 . А також з метою встановлення обставин кримінального правопорушення, осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування, а також неможливості іншим способом отримати вказані відомості для реалізації завдань визначених у ст. 2 КПК України.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, надала суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності та без застосування технічних засобів, наполягала на задоволенні клопотання.

ПП « ОСОБА_10 » про місце, день та час розгляду клопотання повідомлено своєчасно та належним чином, про що в матеріалах справи наявне підтвердження. Заяв та клопотань від ПП « ОСОБА_10 » до суду не надходило.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно вимогам ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За приписами ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні в тому числі зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Крім того слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи (ч. 5 ст. 163 КПК України).

При цьому, ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки наявні достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_10 » Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , та містять відомості, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ і неможливо іншими способами отримати ці відомості, тому заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Криворізького ВП ГУ Національній поліції в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 та/або оперуповноваженим працівникам ВКП Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області (за дорученням в порядку ст.ст. 40,41 КПК України), тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до штатного розпису, табелів обліку робочого часу та фактичної чисельності працівників за період часу з 01.01.2016 по 01.01.2017 року, а також наказів про призначення та звільнення співробітників, в тому числі тих, з якими були укладені цивільно-правові договори.

Зобов`язати посадових осіб ПП « ОСОБА_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів з можливості вилучення їх копій.

Відповідно до статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали про надання тимчасового доступу до документів визначити до 26 лютого 2019 року.

Надати слідчому слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 оригінал ухвали про надання тимчасового доступу до документів для пред`явлення, а копію для вручення посадовим особам ПП « ОСОБА_10 » Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала слідчого судді, яка не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79724018
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/5119/16-к

Вирок від 26.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 26.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні