Ухвала
від 12.02.2019 по справі 552/763/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/763/19

Провадження № 1-кс/552/578/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.02.2019 слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі старшого слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з особливо важливих справ третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням, погодженим з прокурором прокуратури Полтавської області, про проведення обшуку гаражного приміщення, які знаходяться в другому гаражному ряді між житловими будинками АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , а саме другого по рахунку гаражного приміщення лівого гаражного ряду в напрямку від житлового будинку АДРЕСА_3 , збудованого із цегли білого кольору, вкритого шифером, має металеві двохстворчаті ворота чорного кольору, позначення на гаражному приміщенні відсутні.

Клопотання обґрунтоване тим, що слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018170090000008 від 01.06.2018, за ознаками вчинення невстановленими особами кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Встановлено, що ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) здійснює незаконне придбання недоброякісної сировини (спирту, ароматизаторів, барвників, ін..) невідомого походження у великих об`ємам, а також пластикової тари та тетра-пакетів, з яких використовуючи обладнання, що забезпечує масове виробництво, незаконно виготовляє алкогольні напої та в подальшому зберігає з метою збуту, транспортує з метою збуту та збуває мешканцям м. Кременчука та Кременчуцького району Полтавської області.

Незаконне виготовлення алкогольних напоїв з метою збуту ОСОБА_4 здійснює в антисанітарних умовах за адресою свого місця проживання: АДРЕСА_4 , де їх зберігає з метою збуту.

Проведеними оперативними заходами встановлено, що ОСОБА_4 незаконне зберігання з метою збуту спирту та алкогольних напоїв здійснює в чотирьох гаражних приміщеннях, які знаходяться в другому ряді гаражів поруч із житловим будинком АДРЕСА_2 .

У вище вказаних гаражних приміщеннях ОСОБА_4 здійснює зберігання спирту та незаконно виготовлених алкогольних напоїв у великих об`ємах. В подальшому спирт об`ємом близько 200-300 л. в тиждень останній транспортує автомобілем Volkswagen Jetta, д.н.з. НОМЕР_2 , до свого місця проживання за адресою: АДРЕСА_4 з метою незаконного виготовлення алкогольних напоїв. Незаконно виготовлені алкогольні напої ОСОБА_4 реалізовує мешканцям Полтавської області, м. Кременчук, Кременчуцького району та смт. Власівка, Кіровоградської області.

Одним з таких є гаражне приміщення, яке знаходяться в другому гаражному ряді, що знаходиться між житловими будинками АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , а саме друге по рахунку гаражне приміщення лівого гаражного ряду в напрямку від житлового будинку АДРЕСА_3 .

19.09.2018 проведено огляд місця розташування вказаного гаражного приміщення, а саме другого по рахунку гаражного приміщення лівого гаражного ряду в напрямку від житлового будинку АДРЕСА_3 , яке збудоване із цегли білого кольору, вкрите шифером, має металеві двохстворчаті ворота чорного кольору, позначення на гаражному приміщенні відсутні.

Згідно відповіді управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради №28-25/1740 від 19.09.2018 інформація щодо гаражних приміщень, які знаходяться в другому ряді поруч із житловим будинком АДРЕСА_2 , а саме про власників земельних ділянок, нерухомого майна, видані дозволи на забудову земельних ділянок і такі відомості відсутні.

У судовому засіданні старший слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Доказами вчинення вказаного кримінального правопорушення підтверджується матеріалами клопотання, а саме протоколом допиту свідків. пртокол огляду, втитягом з ЄРДР , матеріалми кримінального провадження ( протоколами проведення негласних слідчий дій).

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Беручи до уваги достатні підстави вважати, що зазначені в даному клопотанні речі та документи вилучаються з метою припинення незаконної діяльності, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, запобіганню їх знищення, мають значення для досудового розслідування - подальшого проведення експертиз, використання при проведенні слідчих дій та можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов до висновку що клопотання є таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку гаражного приміщення, яке знаходяться в другому гаражному ряді між житловими будинками АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , а саме другого по рахунку гаражного приміщення лівого гаражного ряду в напрямку від житлового будинку АДРЕСА_3 , збудованого із цегли білого кольору, вкритого шифером, має металеві двохстворчаті ворота чорного кольору, позначення на гаражному приміщенні відсутні, відомості про право власності на гаражне приміщення відсутні, та в якому ОСОБА_4 зберігає спирт для незаконного виготовлення з метою збуту підакцизних товарів та незаконно виготовлені алкогольні напої, з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів (алкогольні напої), пристосування для їх виготовлення та розливання, сировини з якого незаконно виготовляються підакцизні товари, тари для розливання/пакування/зберігання незаконно виготовлених підакцизних товарів, грошових коштів отриманих від реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, вилучення шляхом копіювання інформації та даних із засобів зв`язку (мобільні термінали та телефони, сім-карти), що містять відомості про контакти з покупцями незаконно виготовлених підакцизних товарів та поставщиками сировини для їх виготовлення та/або незаконно виготовлених підакцизних товарів; відомості та документи, що свідчать про факти придбання з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів та сировини для їх виготовлення, тобто відомості (зіпсовані документи, чорнові записи), блокноти, журнали, робочі зошити, в яких ведеться облік придбання та реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, які вказують назлочинний характерта порушенняподаткового законодавства,щоможуть бутивикористані якдокази підчас досудовогослідства ісуду уданому кримінальномупровадженні, мають значення для встановлення істини, всебічного, повного і об`єктивного розслідування кримінального провадження та виявлення предметів злочинних дій.

Строк дії ухвали до 13 березня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79763013
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/763/19

Ухвала від 29.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 15.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 22.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 22.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні