Ухвала
від 12.02.2019 по справі 906/1012/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"12" лютого 2019 р. Справа № 906/1012/18.

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді Давидюка В.К., розглянувши справу за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ"

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод"

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача:

1) ОСОБА_1;

2) Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Арсенал Страхування";

про стягнення 88559,49 грн

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА_2 - адвокат, ордер ЖТ №17940 від 28.08.2018;

від відповідача: ОСОБА_3 - представник на підставі статуту, відповідно до даних ЄДР підписант (представництво у судових органах та інших державних органах);

від третьої особи 1: не з'явився;

від третьої особи 2: не з'явився;

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "АЙС ТІМ" звернулося до суду з позовом про стягнення з ТОВ "Андрушівський маслосирзавод" 88559,49 грн шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Ухвалою від 07.02.2019 суд оголосив перерву в судовому засіданні до 12.02.2019 о 10:00 для можливості сторонам мирно врегулювати спір.

08.02.2019 від ПрАТ "Страхова компанія "Арсенал Страхування" електронною поштою надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника через зайнятість в іншому судовому засіданні.

В засіданні суду представники сторін подали спільну заяву, в якій просять у зв'язку з добровільним врегулюванням спору затвердити мирову угоду та закрити провадження у справі. До заяви додано примірник мирової угоди від 12.02.2019, за змістом якої:

"Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" в особі ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності №107 від 15.02.2016 та Товариство з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" в особі заступника генерального директора з правового забезпечення господарської діяльності ОСОБА_3, яка діє на підставі статуту (надалі - "сторони"), керуючись ст.192 Господарського процесуального кодексу України та з метою врегулювання спору у справі №906/1012/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою, на основі взаємних поступок домовилися про таке:

1. Шкода, заподіяна позивачу внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 07.03.2018 в с. Міньківці Андрушівського району Житомирської області за участю автомобіля "RENAULT KANGOO", державний номер НОМЕР_1, який належить позивачу та автомобіля "ГАЗ 53", державний номер AM9157АХ, який належить відповідачу, що підлягає відшкодуванню відповідачем, становить 24737,80 грн (двадцять чотири тисячі сімсот тридцять сім гривень вісімдесят копійок).

2. Відповідач зобов'язується сплатити позивачу суму, зазначену в п. 1 цієї мирової угоди, протягом п'яти банківських днів з дня затвердження судом даної мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок позивача, вказаний у цій угоді.

3. Відповідач зобов'язується відшкодувати позивачу витрати, пов'язані із сплатою судового збору в сумі 1762,00 грн протягом п'яти банківських днів з дня затвердження судом даної мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок позивача, вказаний у цій угоді.

4. Сторони погоджуються, що витрати на професійну правничу допомогу, понесені позивачем та відповідачем, кожна із сторін несе самостійно.

5. Сторони домовилися, що спір між ними, щодо розміру шкоди, завданої відповідачем позивачу внаслідок ДТП 07.03.2018, який є предметом позову у справі №906/1012/18 між сторонами цієї мирової угоди вирішено повністю.

6. Позивач підтверджує, що у випадку належного виконання відповідачем, зобов'язань за п.2, п.З цієї мирової угоди не матиме жодних майнових чи будь-яких інших вимог та претензій до відповідача з приводу відшкодування шкоди, та інших взаємовідносин, пов'язаних з дорожньо-транспортною пригодою, що сталася 07.03.2018 в с. Міньківці Андрушівського району Житомирської області за участю автомобіля "RENAULT KANGOO", державний номер НОМЕР_1, який належить позивачу та автомобіля "ГАЗ 53", державний номер AM9157АХ, який належить відповідачу.

7. Сторони підтверджують, що дана мирова угода укладена добровільно, без будь-якого на те примусу, належним чином розуміючи її умови та наслідки, з метою мирного врегулювання спору у справі №906/1012/18.

8. Сторони заявляють, що ні у процесі укладення даної мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави.

9. ОСОБА_4 складено в 3-х (трьох) оригінальних примірниках, по одному кожній із сторін, та один примірник для суду.

10. Мирова угода набирає чинності з дати її затвердження Господарським судом Житомирської області і діє до повного виконання сторонами зобов'язань, передбачених цією мировою угодою.

11. Сторони ознайомлені з наслідками укладення мирової угоди, зміст положень мирової угоди їм є зрозумілим, будь-яких додаткових пояснень та тлумачень не потребується. Сторонам відомі і зрозумілі наслідки закриття провадження у справі, передбачені ст. 231 Господарського процесуального кодексу України.".

Право сторін на укладання мирової угоди під час розгляду справи в суді передбачено ст.192 ГПК України. Нормами вказаної статті визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін.

Згідно з ч.2 ст.192 ГПК України сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

За умовою ч. 3 ст.192 ГПК України до ухвалення судового рішення у зв'язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Так, звернувшись до суду із заявою про затвердження мирової угоди, сторони вказали, що наслідки закриття провадження у справі у зв'язку з укладенням мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

Мирова угода підписана представником позивача - адвокатом на підставі довіреності, та представником відповідача, який діє на підставі статуту, тобто повноважними особами.

Згідно з п.7 ч.1 ст.231 ГПК України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Відповідно до ч. 3 ст. 231 ГПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Дослідивши матеріали справи, перевіривши повноваження представників сторін, роз'яснивши наслідки укладення мирової угоди, господарський суд дійшов до висновку, що укладена між сторонами мирова угода від 12.02.2019 відповідає вимогам чинного законодавства, стосуються лише прав та обов'язків сторін щодо предмету позову, не порушує будь-яких прав і охоронюваних законом інтересів, у зв'язку з чим підлягає затвердженню, а провадження у справі - закриттю відповідно до п.7 ч.1 ст.231 ГПК України.

Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету (ч. 4 ст. 231 ГПК України).

Згідно з частиною 1 ст. 123 ГПК України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

Відповідно до пункту 3 мирової угоди судовий збір у розмірі 1762,00 грн, сплачений ТОВ "АЙС ТІМ", підлягає відшкодуванню за рахунок ТОВ "Андрушівський маслосирзавод".

Частиною 3 ст. 123 ГПК України передбачено, що до витрат, пов'язаних з розглядом справи, належать, зокрема, витрати на професійну правничу допомогу та витрати, пов'язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи.

Сторони домовилися, що витрати на професійну правничу допомогу, понесені позивачем та відповідачем, кожна із сторін несе самостійно (п.4 мирової угоди).

Як визначено ч.2 ст. 127 ГПК України, експерт отримує винагороду за виконану роботу, пов'язану із справою, якщо це не входить до його службових обов'язків.

В судовому засіданні від 14.01.2019 суд заслухав пояснення експерта ОСОБА_5 щодо експертного автотоварознавчого дослідження автомобіля "Renault Kangoo", характеру і об'єму пошкоджень транспортного засобу, а також вартості відновлювального ремонту.

Водночас експерт подав клопотання про відшкодування компенсації за втрачений заробіток та відрив від звичайних занять експерта у розмірі 143,00 грн вартості однієї експертогодини, розрахований на підставі постанови Кабінету Міністрів України №542 від 19.07.2017.

За клопотанням представника ТОВ "Андрушівський маслосирзавод", компенсація у сумі 143,00 грн покладається на відповідача.

Керуючись ст. ст. 46, 192, п.7 ч.1 ст. 231, ст. 234, 235 ГПК України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мирову угоду у справі №906/1012/18, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" (12430, Житомирська область, Житомирський район, сільрада Станишівська, комплекс будівель і споруд, №4, код ЄДРПОУ 31133719) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Лисенка, 10, код ЄДРПОУ 30873067) в редакції:

"ОСОБА_4

м. Житомир 12 лютого 2019 року

Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" в особі ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності №107 від 15.02.2016, та Товариство з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" в особі заступника генерального директора з правового забезпечення господарської діяльності ОСОБА_3, яка діє на підставі статуту (надалі - "сторони"), керуючись ст.192 Господарського процесуального кодексу України та з метою врегулювання спору у справі №906/1012/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" про відшкодування шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою, на основі взаємних поступок домовилися на таких умовах:

1) Шкода, заподіяна позивачу внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 07.03.2018 в с. Міньківці Андрушівського району Житомирської області за участю автомобіля "RENAULT KANGOO", державний номер НОМЕР_1, який належить позивачу, та автомобіля "ГАЗ 53", державний номер AM9157АХ, який належить відповідачу, що підлягає відшкодуванню відповідачем, становить 24737,80 грн (двадцять чотири тисячі сімсот тридцять сім гривень вісімдесят копійок).

2) Відповідач зобов'язується сплатити позивачу суму, зазначену в п. 1 цієї мирової угоди, протягом п'яти банківських днів з дня затвердження судом даної мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок позивача, вказаний у цій угоді.

3) Відповідач зобов'язується відшкодувати позивачу витрати, пов'язані із сплатою судового збору в сумі 1762,00 грн протягом п'яти банківських днів з дня затвердження судом даної мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок позивача, вказаний у цій угоді.

4) Сторони погоджуються, що витрати на професійну правничу допомогу, понесені позивачем та відповідачем, кожна із сторін несе самостійно.

5) Сторони домовилися, що спір між ними, щодо розміру шкоди, завданої відповідачем позивачу внаслідок ДТП 07.03.2018, який є предметом позову у справі №906/1012/18 між сторонами цієї мирової угоди вирішено повністю.

6) Позивач підтверджує, що у випадку належного виконання відповідачем, зобов'язань за п.2, п.З цієї мирової угоди не матиме жодних майнових чи будь-яких інших вимог та претензій до відповідача з приводу відшкодування шкоди, та інших взаємовідносин, пов'язаних з дорожньо-транспортною пригодою, що сталася 07.03.2018 в с. Міньківці Андрушівського району Житомирської області за участю автомобіля "RENAULT KANGOO", державний номер НОМЕР_1, який належить позивачу, та автомобіля "ГАЗ 53" державний номер AM9157АХ, який належить відповідачу.

7) Сторони підтверджують, що дана мирова угода укладена добровільно, без будь-якого на те примусу, належним чином розуміючи її умови та наслідки, з метою мирного врегулювання спору у справі № 906/1012/18.

8) Сторони заявляють, що ні у процесі укладення даної мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави.

9) ОСОБА_4 складено в 3-х (трьох) оригінальних примірниках, по одному кожній із сторін, та один примірник для суду.

10) ОСОБА_4 угода набирає чинності з дати її затвердження Господарським судом Житомирської області і діє до повного виконання сторонами зобов'язань, передбачених цією мировою угодою.

11) Сторони ознайомлені з наслідками укладення мирової угоди, зміст положень мирової угоди їм є зрозумілим, будь-яких додаткових пояснень та тлумачень не потребується. Сторонам відомі і зрозумілі наслідки закриття провадження у справі, передбачені ст. 231 Господарського процесуального кодексу України.

Реквізити та підписи сторін:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" (12430, Житомирська область, Житомирський район, сільрада Станишівська, комплекс будівель і споруд, №4, код ЄДРПОУ 31133719, п/р26009412501 в AT "ОСОБА_6 АВАЛЬ", МФО 380805


ОСОБА_2

Товариство з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Лисенка, 10, код ЄДРПОУ 30873067, ІПН 308730606013, п/р 26008010032458 в AT "Сбербанк", МФО 320627)


ОСОБА_3."

2. Провадження у справі закрити.

3. Ухвала господарського суду є виконавчим документом та підлягає обов'язковому виконанню відповідно до норм чинного законодавства України.

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙС ТІМ" (12430, Житомирська область, Житомирський район, сільрада Станишівська, комплекс будівель і споруд, №4, ідентифікаційний код 31133719).

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Лисенка, 10, ідентифікаційний код 30873067).

4. Строк пред'явлення ухвали до виконання протягом трьох років.

5. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Андрушівський маслосирзавод" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Лисенка, 10, ідентифікаційний код 30873067) на користь ОСОБА_5 (10004, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2)

- 143,00 грн компенсації.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання та підлягає апеляційному оскарженню протягом десяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції або згідно з пунктом 17.5 розділу ХІ "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України до апеляційного суду через відповідний місцевий суд.

Повний текст ухвали складено: 14.02.2019

Суддя ОСОБА_7

Друк:

1 - в справу; 2,3 - сторонам; 4,5 - третім особам.

Відправити рек.з пов.

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено14.02.2019
Номер документу79806778
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 88559,49 грн

Судовий реєстр по справі —906/1012/18

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 07.02.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 16.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні