Постанова
від 12.02.2019 по справі 665/1459/18
ЧАПЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

постанова набрала чинності


20____р.

може бути пред'явлена до


20____р.

Справа № 665/1459/18

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2019 року Суддя Чаплинського районного суду Херсонської області Пилипенко І.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про повернення помилково сплаченого судового збору по справі про адміністративне правопорушення №665/1459/18 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, голови комісії з реорганізації КП Таврія , проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, за ст. 163-4 ч.1Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Чаплинського районного суду Херсонської області від 22.10.2018 року ОСОБА_2 визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.. 163-4 ч.1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді попередження та стягнуто судовий збір на користь держави в розмірі 352 грн. 40 коп.

11 лютого 2019 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 в якій остання вказує, що 24.10.2018 року на прохання ОСОБА_2 сплатила судовий збір, визначений постановою суду від 22.10.2018 року від свого імені, хоча до відповідальності вона не притягувалася, та з неї особисто грошові кошти на користь держави не стягувалися.

Через помилкову сплату коштів в рахунок судового збору в розмірі 352 грн. 40 коп. звернулася до суду із заявою про його повернення.

Розглянувши матеріали поданої заяви, прихожу до висновку, що заява ОСОБА_1 не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так питання зі сплати судового збору регулюється ст.. 40-1 КУпАП, яка зокрема має посилання на іншу норму права яка підлягає застосуванню при вирішення справ про адміністративні правопорушення. Зокрема в ч.2 вказаної статті зазначається, що розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Спеціальним Законом який регулює відповідний порядок є Закон України Про судовий збір ., зокрема ст. 7 вказаного Закону, якою визначено порядок та умови повернення судового збору.

У свою чергу повернення помилково сплаченого судового збору встановлено вимогами Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів (далі - Порядок), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 № 787, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.09.2013 за № 1650/24182.

Вказаний Порядок визначає процедури повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, а саме: податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії.

Пунктом 3 Порядку передбачено, що повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів у національній валюті здійснюється органами Державної казначейської служби України з відповідних бюджетних рахунків для зарахування надходжень, відкритих в органах Казначейства відповідно до законодавства, шляхом оформлення розрахункових документів.

Повернення платежів у національній валюті здійснюється на рахунки одержувачів коштів, відкриті в банках або органах Казначейства, вказані у поданні або заяві платника. Повернення платежів фізичним особам, які не мають рахунків у банках, може здійснюватись шляхом повернення у готівковій формі коштів за чеком органу Казначейства з відповідних рахунків, відкритих у банках на ім'я органу Казначейства, або з відповідних рахунків банку чи підприємства поштового зв'язку, вказаних у поданні або заяві платника (його довіреної особи).

Повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджетів здійснюється за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету. Подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджетів подається до відповідного органу Казначейства за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

Подання на повернення помилково сплачених коштів з рахунка, відкритого в органі Казначейства для зарахування надходжень судового збору за подання заяв, скарг до конкретного суду, здійснюється відповідним судом.

З урахуванням наведеного, з метою повернення помилково сплаченого судового збору платнику необхідно звернутися до уповноваженої особи відповідного суду із заявою про отримання подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджету.

Враховуючи, що заявником обрано спосіб повернення коштів який не передбачено законодавством, тому в задоволенні поданої заяви слід відмовити.

Керуючись ст. 304 КУпАП,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_2про повернення судового збору - залишити без задоволення.

Постанова може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду протягом десяти, днів з дня її винесення.

СУДДЯ: І.О. Пилипенко

СудЧаплинський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено15.02.2019
Номер документу79822979
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —665/1459/18

Постанова від 12.02.2019

Адмінправопорушення

Чаплинський районний суд Херсонської області

Пилипенко І. О.

Постанова від 22.10.2018

Адмінправопорушення

Чаплинський районний суд Херсонської області

Пилипенко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні