Ухвала
від 14.02.2019 по справі 460/245/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 лютого 2019 року м. Рівне №460/245/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Комшелюк Т.О., розглянувши в в порядку письмового провадження клопотання Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській областіа про залучення третьої особи в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙЛОНГ ЕВОЛЮШН" до Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області про визнання дій неправомірними, скасування постанов,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебуває на розгляді адміністративна справа №460/245/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙЛОНГ ЕВОЛЮШН" до Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області (далі - відповідач) про визнання дій неправомірними, скасування постанов.

Ухвалою суду від 05.02.2019 у справі призначене судове засідання для розгляду справи по суті на 14.02.2019 о 15:00год.

14.02.2019 до початку розгляду справи по суті до суду від Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області (далі - Управління) надійшло клопотання про залучення останнього до участі у даній справі в якості третьої особи. Вказане клопотання обґрунтовує тим, що 06.02.2019 після ознайомлення з матеріалами зведеного виконавчого провадження №58056187 Управлінню стало відомо, що Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙЛОНГ ЕВОЛЮШН" звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом до Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області про визнання дій протиправними та скасування постанов про опис та арешт майна (коштів) боржника від 14.01.2019 у зведеному виконавчому провадженні №58056187, стягувачем у якому є Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі Управління. Таким чином, Управління вказує, що рішення у даній справі може вплинути на його права та інтереси, у зв'язку з чим просить залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином, до початку розгляду справи по суті подав до суду клопотання про розгляд справи на підставі доказів наявних в матеріалах справи у зв'язку з неможливістю забезпечити присутність уповноважено представника.

Представник відповідача в судове засідання також не прибув, про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином, причини своєї неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч.3 ст.268 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

З огляду на вказане, суд прийшов до висновку про можливість розгляду клопотання Управління про залучення третьої особи за відсутності сторін у письмовому провадженні.

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених Управлінням в основу клопотання про залучення третьої особи, дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно з ч.4 ст.49 КАС України, у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Суд погоджується з доводами Управління про те, що рішення у вказаній справі може вплинути на його права та інтереси, зокрема майнові, а тому приходить до висновку про задоволення поданого ним клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Окрім того, на переконання суду, рішення у вказаній справі може також вплинути на права, обов'язки та інтереси боржника у зведеному виконавчому провадженні №58056187 - Дочірнього підприємства «Оптіма-770-Р» Товариства з обмеженою відповідальністю «Севен Севенті Петроліум».

Таким чином, суд вважає за необхідне залучити вказану особу до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.2 ст.51 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов'язки, визначені у статті 44 цього Кодексу.

Згідно з п.3 ч.3 ст.44 КАС України, учасники справи мають право, зокрема, подавати заяви та клопотання.

За приписами ч.2 ст.159 КАС України, заявами по суті справи є, зокрема, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

При цьому, ч.3 ст.165 КАС України встановлено, що пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

За наведених обставин, суд прийшов до висновку про необхідність відкладення судового розгляду вказаної справи по суті та встановлення третім особам строків для подання пояснень щодо позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідей на такі пояснення.

Керуючись статтями 49, 165, 243, 248 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Відкласти судовий розгляд адміністративної справи №460/245/19 по суті на 18 лютого 2019 року о 11:00год.

Клопотання Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області про залучення до участі в адміністративній справі №460/245/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, - задовольнити.

Залучити Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області до участі в адміністративній справі №460/245/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Залучити Дочірнє підприємство «Оптіма-770-Р» Товариства з обмеженою відповідальністю «Севен Севенті Петроліум» до участі в адміністративній справі №460/245/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Встановити третім особам строк для подання пояснень до позову або відзиву до 13:00год. 15 лютого 2019 року, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (вручена) іншим учасникам у справі.

Встановити позивачу та відповідачу строк для надання відповідей на пояснення третіх осіб до 11:00год. 18 лютого 2019 року, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані (вручені) іншим учасникам у справі.

Копію даної ухвали негайно надіслати учасникам справи та викликати їх у судове засідання у порядку, визначеному статтею 268 КАС України.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до частини третьої статті 268 КАС України, неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя                               Комшелюк Т.О.

                                        

Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено18.02.2019
Номер документу79837582
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій неправомірними, скасування постанов

Судовий реєстр по справі —460/245/19

Постанова від 04.03.2019

Адмінправопорушення

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Рішення від 18.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 14.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 13.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні