Ухвала
від 15.02.2019 по справі 289/18/19
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №289/18/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 лютого 2019 року Слідчий суддя Брусилівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , розглянувши скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Агровишмаш» на бездіяльність Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «Агровишмаш» звернулось до суду зі скаргою на бездіяльність Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення.

В обґрунтування скарги зазначили, що 27 грудня 2018 року директор ТОВ «Агровишмаш» ОСОБА_3 звернувся з заявою до Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області в порядку ст.ст. 214, 216 КПК України з проханням прийняти та розглянути заяву про вчинення кримінального правопорушення, внести її до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування. В порушення положень ст. 214 КПК України органом досудового розслідування (слідчим) не було невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання ним заяви, внесено відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не було розпочато досудове розслідування. На звернення до відділу поліції товариству в усній формі повідомлялось, що порушувати кримінальну справу орган досудового розслідування не буде і вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань також не збирається. Причини такої бездіяльності не повідомлялись. Зазначили, що скарга, подана товариством 27.12.2018 р. до відділу поліції, стосувалась незаконного заволодіння невідомими особами у воєнній формі нерухомого майна загальною площею 6159,4 кв.м, розташованого за адресою: Житомирська область, Радомишльський район, с. Вишевичі, вул. Миру, 42, яке належить на праві приватної власності ТОВ «Агровишмаш», що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 КК України.

Просили зобов`язати начальника Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення згідно заяви ТОВ «Агровишмаш» від 27.12.2018 року та розпочати досудове розслідування.

Представник заявника ТОВ «Агровишмаш» адвокат ОСОБА_4 в судове засідання з розгляду скарги не з`явився, подав до суду заяву, в якій доводи скарги підтримав та просив її задовольнити.

Представник Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області в судове засідання також не з`явився, про час та місце розгляду скарги повідомлявся належним чином, причина неявки суду невідома.

Слідчий суддя, дослідивши зміст поданої скарги та доданих до неї матеріалів, вважає, що скарга ТОВ «Агровишмаш» підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Частиною 4 статті 214 КПК України передбачено, що відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

В заяві ТОВ «Агровишмаш» про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 КК України, з якою заявник звернувся до Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області, зазначені загальні обставини вчинення, як ТОВ «Агровишмаш» вважає, кримінального правопорушення та осіб, яких він вважає винними у його вчиненні.

На час розгляду скарги слідчим суддею відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ТОВ «Агровишмаш» від 27.12.2018 р. про вчинене кримінальне правопорушення внесені не були, що є порушенням вимог ст. 214 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 214, 306, 307 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Агровишмаш» на бездіяльність Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - задовольнити.

Зобов`язати начальника СВ Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, викладені в заяві Товариства з обмеженою відповідальністю «Агровишмаш» від 27.12.2018 р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79868865
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення

Судовий реєстр по справі —289/18/19

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Данилюк О. С.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Данилюк О. С.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні