Ухвала
від 18.02.2019 по справі 826/2593/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

18 лютого 2019 року м. Київ № 826/2593/17

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Добрянської Я.І., за участю секретаря судового засідання Корніюк А.В., розглянувши позовну заяву у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Вантаж Бі.Ем.Джі." до Національної поліції України, Новоодеського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області про зобов'язання вчинити дії, ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Товариства з обмеженою відповідальністю "Вантаж Бі.Ем.Джі." з позовом до Національної поліції України, Новоодеського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області про зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.03.2017р. відкрито провадження в адміністративній справі №826/2593/17, яка буде розглядатися суддею Добрянською Я.І. Закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду в судовому засіданні на 04.07.2017 о 11:30 год., яке відбудеться в Окружному адміністративному суді м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А, зал судового засідання № 133. Явку повноважних представників сторін в судове засідання визнано обов'язковою.

В судовому засіданні 18.02.2019р. судом поставлено на обговорення клопотання представника позивача про заміну відповідача у справі з Новоодеського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області на Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку про наявність підстав задоволення клопотання представника позивача та заміни з Новоодеського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області на Головне управління Національної поліції в Миколаївській області, з огляду на таке.

Відповідно до ч. 3-7 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Заміна позивача допускається до початку судового розгляду справи по суті. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників справи, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Відповідно до ч. 6 ст.194 КАС України, у судовому засіданні можуть бути оголошені перерви в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість яких визначається відповідно до обставин, що їх викликали.

Керуючись ст. 48, 80, 194 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника позивача про заміну відповідача з Новоодеського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області на Головне управління Національної поліції в Миколаївській області - задовольнити.

2. Замінити первісного співвідповідача Новоодеський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області на Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

3. Відкласти розгляд справи на 26.03.2019р. на 10:30, яке відбудеться у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А, зал судового засідання № 133.

4. Зобов'язати позивача протягом трьох днів з дня отримання копії даної ухвали направити Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області копію позовної заяви та доданих до неї документів, докази чого надати суду.

5. Запропонувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області подати до суду у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали відзив на позовну заяву (відзив) та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. В судове засідання надати оригінали і належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких він діє.

6. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки встановлені ст. 256 КАС України. Відповідно до ст.294, ч. 2, 3 ст. 293 КАС України оскарження даної ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я.І. Добрянська

Дата ухвалення рішення18.02.2019
Оприлюднено19.02.2019
Номер документу79876214
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/2593/17

Постанова від 24.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Постанова від 24.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 22.07.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Рішення від 29.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 02.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні