Ухвала
від 20.02.2019 по справі 534/78/19
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/78/19

Провадження № 2/534/365/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20 лютого 2019 року суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Т.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (39891, Полтавська область м. Горішні Плавні, с. Кияшки, вул. Кооперативна, 36) до ОСОБА_2 (39891, Полтавська область м. Горішні Плавні, с. Кияшки, вул. Кооперативна, 36), третя особа: Дмитрівська сільська рада м. Горішні Плавні (39891,Полтавська область, м. Горішні Плавні, с. Дмитрівка, вул. Шевченка, 12), про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

в с т а н о в и в :

Позивач звернулась до суду до відповідача про визнання його таким, що втратив право користування житловим приміщенням, будинком № 36 по вул. Кооперативна, с. Кияшки, м. Горішні Плавні Полтавської області.

Позовна заява подана з дотриманням вимог ст.ст.175-177, 187 ЦПК України , справа підсудна Комсомольському міському суду Полтавської області, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

З огляду на предмет спору, який виникає з житлових правовідносин, суд, керуючись принципом пропорційності, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, приходить до висновку про її розгляд у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України вирішення такого спору належить до юрисдикції суду і підлягає розгляду в суді, в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження, а також обов'язок додержання процесуального строку, встановленого законодавством, необхідно вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.

Наявні матеріали дозволяють призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст. 187, 274 ЦПК України ,

у х в а л и в:

Відкрити провадження по справі в порядку спрощеного провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Дмитрівська сільська рада м. Горішні Плавні, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Призначити справу до судового розгляду на 19.03.2019 року на 08 год. 00 хв. у приміщенні Комсомольського міського суду Полтавської області, з викликом сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу, третій особі надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Запропонувати відповідачу протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали надіслати:

- суду - відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз'яснити відповідачу право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити третій особі п'ятнадцятиденний строк для подачі пояснень щодо позову, в яких викладаються аргументи, міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи щодо позову застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст.178 ЦПК.

Запропонувати позивачу протягом семи днів з дня отримання від відповідача відзиву надіслати:

- суду - відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п'ятою ст. 178 ЦПК України .

- відповідачу - копію відповіді на відзив.

Запропонувати відповідачу протягом семи днів з дня отримання від позивача відповіді на відзив надіслати:

- суду - заперечення, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьою п'ятою ст. 178 ЦПК України ;

- позивачу копію заперечень.

Відповідно до вимог ст.83 ЦПК України , відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Відповідно до вимог ст. 49 ЦПК України , крім прав та обов'язків, визначених у ст. 43 ЦПК України , позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Справа в порядку спрощеного позовного провадження розглядається судом протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою сторінки суду: http://kom.pl.court.gov.ua.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала суду в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена через суд першої інстанції до Полтавського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складання повного рішення суду.

В іншій частині ухвала суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя підпис ОСОБА_3

Згідно з оригіналом.

Суддя Т.О.Куц

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено21.02.2019
Номер документу79980294
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —534/78/19

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Рішення від 25.04.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні