Ухвала
від 20.02.2019 по справі 916/308/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про продовження ліквідаційної процедури

та призначення судового засідання

"20" лютого 2019 р.м. Одеса Справа № 916/308/16 Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.,

за участі секретаря судового засідання Майданик Ю.В.

дослідивши матеріали справи

за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Компанія „Браво» (65012, м. Одеса, Новощіпний ряд, буд. 2; код ЄДРПОУ 22484808)

про визнання банкрутом

у відкритому судовому засіданні за участі

представників сторін та учасників (до оголошеної перерви у судовому засіданні):

від кредитора: ПАТ АБ „Потро-Франко» - ОСОБА_2 за довіреністю від 16.01.2019р.;

ліквідатор банкрута: не з'явився;

представників сторін та учасників (після оголошеної перерви у судовому засіданні):

від кредитора: не з'явився;

ліквідатор банкрута: не з'явився.

У судовому засіданні 20.02.2019р. оголошувалась перерва до 20.02.2019р. о 16 год. 00 хв. у відповідності до ст. 216 ГПК України.

Встановив:

Ухвалою підготовчого засідання суду від 25.02.2016р. (суддя - Лепеха Г.А.) порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ Компанія „Браво» ; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Одеської області від 10.03.2016р. визнано банкрутом ТОВ Компанію „Браво» ; відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 31.05.2016р. затверджено звіт ліквідатора; затверджено ліквідаційний баланс ТОВ Компанії „Браво» ; припинено юридичну особу ТОВ Компанію „Браво» ; припинено повноваження ліквідатора банкрута - ОСОБА_3; провадження у справі припинено.

Постановою Одеського апеляційного господарського суду від 18.07.2016р. апеляційну скаргу задоволено; ухвалу господарського суду Одеської області від 31.05.2016р. скасовано; справу передано на розгляд господарського суду Одеської області на стадію ліквідаційної процедури.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 02.08.2016р. суддею Зеленовим Г.М. справу № 916/308/16 прийнято до свого провадження.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 25.10.2016р. задоволено заяву ліквідатора ТОВ Компанія »Браво»- ОСОБА_3 про дострокове припинення повноважень ліквідатора ТОВ Компанія »Браво» ; припинено повноваження ліквідатора ТОВ Компанія »Браво» ОСОБА_3, призначеного постановою господарського суду Одеської області від 10.03.2016р.; призначено ліквідатором ТОВ Компанія »Браво» арбітражного керуючого ОСОБА_4

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 13.12.2016р. визнано ТОВ "Експерт Партнер" кредитором до ТОВ Компанія "Браво" із грошовими вимогами на суму 27756 грн.; визнано ПАТ АБ "Порто-Франко" кредитором до ТОВ Компанія "Браво" із грошовими вимогами на суму 40369923, 73 грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 10.02.2017р. суддею Грабован Л.І. справу № 916/308/16 прийнято до свого провадження.

20.02.2019р. ліквідатором банкрута арбітражним керуючим ОСОБА_4 надано звіт про проведення ліквідаційної процедури ТОВ Компанія "Браво", який судом прийнято до уваги.

20.02.2019р. ліквідатором банкрута арбітражним керуючим ОСОБА_4 надано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ Компанія "Браво" на два місяці у зв'язку із необхідністю додаткового часу для проведення усіх заходів щодо ліквідації банкрута.

Згідно ч. 1 ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Ч.1 ст. 3 ГПК України передбачено що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , а також міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Ст. 9 Конституції України передбачено, що чинні міжнародні договори, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 5 ГПК України здійснюючи правосуддя, господарський суд захищає права та інтереси фізичних та юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

На розширення положення Основного Закону в ст. 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» зазначено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Ч.4 ст. 11 ГПК України передбачає застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. і протоколи до неї, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

П. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантовано, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру.

У рішенні Європейського Суду з прав людини «Савенков проти України» від 02.05.2013р. «Папазов проти України» від 15.03.2012р. зазначено, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника.

Наряду із основним завданням Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та відповідно провадження у справі про банкрутство - відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом із наступною ліквідацією - є задоволення вимог кредиторів. Тому, без вичерпного використання всіх можливостей такого задоволення та всіх правових засобів погашення вимог кредиторів закінчення ліквідаційної процедури неможливо.

Згідно ч.ч. 1, 2, 6 ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Суд при розгляді клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4 встановив, що строк ліквідаційної процедури, встановлений ст. 37 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» закінчився, однак, всі передбачені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» заходи у повному обсязі не проведені, у зв'язку із чим учасником справи (ліквідатором банкрута) подано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Таким чином, суд встановивши очевидну складність справи вказаної справи про банкрутство, а також ступінь важливості предмета спору для заявника та інших кредиторів, зацікавлених у задоволенні визнаних судом вимог до банкрута та необхідності продовження ліквідаційних заходів для цього, вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки подане з врахуванням критерію розумності тривалості провадження з огляду на завдання господарського судочинства, мету справи та необхідність захисту прав кредиторів.

Приймаючи до уваги викладене, суд продовжує строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4 на два місяці до 21.04.2019р. включно.

Враховуючи необхідність розгляду справи №916/308/16, неявку у судове засідання представників сторін та учасника, а також необхідність контролю за реалізацією повноважень ліквідатора під час здійснення ліквідаційної процедури, суд призначає наступне судове засідання.

Ч. 1 ст. 120 ГПК України передбачено, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою.

Згідно ч. 2 ст. 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою.

Ч. 3 ст. 120 ГПК України передбачено, що виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Враховуючи те, що явка ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4 є обов'язковою, суд викликає її у судове засідання.

Приймаючи до уваги те, що явка ТОВ "Експерт Партнер" та ПАТ АБ «Порто-Франко» є не обов'язковою у судове засідання, суд повідомляє про призначення судового засідання на 25.03.2019р. о 12 год. 30 хв.

Керуючись ст.ст. 40, 41, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст.ст. 119, 120, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк ліквідаційної процедури ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Компанія „Браво» (65012, м. Одеса, Новощіпний ряд, буд. 2; код ЄДРПОУ 22484808) та строк повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 521 від 21.03.2013р.) на два місяці до 21.04.2019р.

2. Призначити судове засідання на "25" березня 2019 р. о 12:30.

Засідання суду відбудеться у приміщенні Гсподарського суду Одеської області у залі судового засідання № 9 четвертий поверх (тел. 0482 307 966).

3.Викликати у судове засідання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4

4.Повідомити ТОВ "Експерт Партнер" та ПАТ АБ «Порто-Франко» про призначення судового засідання на 25.03.2019р. о 12 год. 30 хв.

5.Зобов'язати надати:

ліквідатора банкрута: відомості щодо ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами.

Встановити строк для подання витребуваних судом документів до 22.03.2019р.

Повний текст ухвали складено та підписано 21.02.2019р.

Копію ухвали надіслати: ТОВ "Експерт Партнер" (65091, м. Одеса, вул. Картамишевська, буд. 9), ПАТ АБ «Порто-Франко» (65026, м. Одеса, вул. Пушкінська, 10), ліквідатору банкрута арбітражному керуючому ОСОБА_4 (65026, м. Одеса, вул. Польська, 18).

Суддя Л.І. Грабован

Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено21.02.2019
Номер документу79990470
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом у відкритому судовому засіданні

Судовий реєстр по справі —916/308/16

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 20.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 21.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 28.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 23.07.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні