Ухвала
від 20.02.2019 по справі 709/1947/18
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1947/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2019 року смт. Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Чубая В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кіян С.О.,

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

представника відповідача - ОСОБА_3,

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Лєтол", третя особа - приватний нотаріус Ватутінського міського нотаріального округу Черкаської області ОСОБА_4, про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди , -

в с т а н о в и в:

У провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 (далі - позивач) до ТОВ "Лєтол" (далі - відповідач), третя особа - приватний нотаріус Ватутінського міського нотаріального округу Черкаської області

ОСОБА_4, про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди.

Позивачем заявлено клопотання про призначення експертизи, у зв'язку з чим є необхідність витребування оригіналу договору, а саме оригіналу договору оренди земельної ділянки від

18 березня 2017 року, укладеного між позивачем і відповідачем, оскільки позивач його не підписував та примірника не має, що унеможливлює проведення почеркознавчої експертизи.

У підготовчому засіданні позивач та його представник підтримали заявлене клопотання та просили задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Представник відповідача у підготовчому засіданні не заперечував проти заявленого клопотання.

Від третьої особи надійшла заява, про розгляд за її відсутності, позов не визнала.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, розглянувши клопотання, суд встановив таке.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, з-поміж іншого, з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи відсутність у позивача можливості надати оригінал договору оренди земельної ділянки, беручи до уваги, що позивач реєстрацію права оренди за вказаним договором не здійснював, суд дійшов висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 84, 197, 259, 260 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від ТОВ "Лєтол" (місцезнаходження: с. Скородистик, Чорнобаївський район, Черкаська область, 19951; код ЄДРПОУ 35579073) оригінал договору оренди земельної ділянки від 18 березня 2017 року, укладений між ОСОБА_1 та ТОВ "Лєтол", право оренди земельної ділянки за яким зареєстровано 19 травня 2017 року.

Копію ухвали для виконання надіслати ТОВ "Лєтол", зобов'язавши надати Чорнобаївському районному суду Черкаської області відповідні докази не пізніше 4 березня

2019 року.

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Чубай

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено22.02.2019
Номер документу80009325
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/1947/18

Постанова від 26.06.2019

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Василенко Л. І.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Василенко Л. І.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Василенко Л. І.

Рішення від 09.04.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні