Ухвала
від 21.02.2019 по справі 766/6253/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/6253/18

н/п 1-кс/766/3193/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

21.02.2019 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: надати дозвіл слідчому з ОВС відділу розслідувань кримінальних проваджень старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , або за його дорученням оперативним співробітникам оперативного управління Головного управлінняДФС уХерсонській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, та розпорядження про їх вилучення (виїмку) які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів, які містять підписи ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які були підписані ним (надані) у зв`язку з отриманням паспорта громадянина України серія НОМЕР_1 виданий Суворовським РВ УМВС України в Херсонській області заява форми 1 та інші.

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим управліннямфінансових розслідуваньГУ ДФСу Херсонськійобласті здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні 32018230000000028 від 23.03.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2015-2016 років групою невстановлених осіб внесено завідомо неправдиві відомості до документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а також умисно подано їх для проведення такої реєстрації.

В ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) ОСОБА_8 встановлено, що він умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 500 грн. від гр. ОСОБА_7 , достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у січні 2016 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Додатково ОСОБА_8 умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 500 грн. від гр. ОСОБА_7 у травні 2016 року у м. Херсоні вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

Додатково в ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) ОСОБА_9 встановлено, що він умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 2000 грн. від гр. ОСОБА_7 , достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у вересні 2015 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Також ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 2000 грн. від гр. ОСОБА_7 достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у жовтні 2015 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Додатково встановлення, що розпорядженням розрахунковими рахунками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) відкритих в банківських установах розпоряджався та користувався ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 паспорт НОМЕР_1 виданий Суворовським РВ УМВС України в Херсонській області.

Під час досудового слідства виникла необхідність в отриманні вільних зразків підписів ОСОБА_7 для проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Таким чином, в ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться документи, що стали підставою для видачі паспорта громадянина України та для виїзду за кордон ОСОБА_7 , які містять підписи ОСОБА_7 та можуть були використані як вільні зразки підписів під час проведення судово-почеркознавчої експертизи.

У інший спосіб, ніж отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, та здійснити їх вилучення (здійснення виїмки), отримати необхідну інформацію, що має доказове значення у справі, неможливо.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи із підписами ОСОБА_10 містять суттєву інформацію для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, то слідчий вважає за необхідне отримати дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених документів із можливістю вилучення (здійснення виїмки) їх оригіналів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не пояснив, про час і місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. При цьому, подав письмову заяву, в який просив розглянути клопотання за його відсутності.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не пояснив, про час і місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. Згідно положень ч.4 ст. 107 КПК України фіксування розгляду за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалось.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з п. 2,3 ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчимсуддею встановлено,що слідчимуправлінням фінансовихрозслідувань ГУДФС уХерсонській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні 32018230000000028 від 23.03.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2015-2016 років групою невстановлених осіб внесено завідомо неправдиві відомості до документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а також умисно подано їх для проведення такої реєстрації.

В ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) ОСОБА_8 встановлено, що він умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 500 грн. від гр. ОСОБА_7 , достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у січні 2016 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Додатково ОСОБА_8 умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 500 грн. від гр. ОСОБА_7 у травні 2016 року у м. Херсоні вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

Додатково в ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) ОСОБА_9 встановлено, що він умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 2000 грн. від гр. ОСОБА_7 , достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у вересні 2015 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Також ході допиту засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) умисно, за отримання грошової винагороди в розмірі 2000 грн. від гр. ОСОБА_7 достовірно знаючи, що підприємство перереєстровується на його ім`я без мети здійснення ним підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, у жовтні 2015 року у м. Херсоні, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Додатково встановлення, що розпорядженням розрахунковими рахунками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) відкритих в банківських установах розпоряджався та користувався ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 паспорт НОМЕР_1 виданий Суворовським РВ УМВС України в Херсонській області.

Під час досудового слідства виникла необхідність в отриманні вільних зразків підписів ОСОБА_7 для проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Таким чином, в ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться документи, що стали підставою для видачі паспорта громадянина України та для виїзду за кордон ОСОБА_7 , які містять підписи ОСОБА_7 та можуть були використані як вільні зразки підписів під час проведення судово-почеркознавчої експертизи.

При цьому, для призначення судово-почеркознавчої експертизи необхідні оригінали вищевказаних документів, згідно Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року № 53/5.

У інший спосіб, ніж отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, та здійснити їх вилучення (здійснення виїмки), отримати необхідну інформацію, що має доказове значення у справі, неможливо.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи із підписами ОСОБА_10 містять суттєву інформацію для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, то слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступдо данихдокументів ізможливістю вилучення(здійсненнявиїмки) їх оригіналів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.2 та п.3 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 або за його дорученням оперативним співробітникам оперативного управління Головного управлінняДФС уХерсонській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , із можливістю вилучення (здійснення виїмки) їх оригіналів, а саме документів, які містять підписи ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які були підписані ним (надані) у зв`язку з отриманням паспорта громадянина України серія НОМЕР_1 виданий ІНФОРМАЦІЯ_9 заява форми 1.

Встановити строк дії ухвали до 21.03.2019 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу80046405
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —766/6253/18

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 18.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 19.03.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 13.04.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні