Постанова
від 25.02.2019 по справі 460/5846/18
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/5846/18

Провадження №1-кс/460/220/19

УХВАЛА

25.02.2019 рокум.Яворів

Слідчий суддя Яворівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 розглянувши клопотання заступника начальника СВ Яворівського ВП ГУНП у Львівській області майора поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному 20.11.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018140350001365, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,-

в с т а н о в и в :

Заступник начальника СВ Яворівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням до слідчого судді Яворівського районного суду Львівської області про надання тимчасового доступу до речей та документів.В обґрунтування клопотання зазначає, 20.11.2018 в Яворівський ВП надійшов рапорт оперуповноваженого УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України про те, що посадові особи державного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зловживаючи своїм службовим становищем уклали угоду по закупівлі металообробних верстатів, а саме: токарно-гвинторізні верстати в кількості 3 шт., універсальний круглошліфувальний верстат в кількості 1 шт., універсально-фрезерний верстат в кількості1 шт., напівавтомат заточний для задніх поверхонь різців в кількості 1 шт. уклали угоду на поставку вказаних верстатів із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на загальну вартість 2526 тис. грн. по ціні, що не відповідає ціні верстатів та їх аналогів, що діють на території України.

По даному кримінальному провадженню встановлено, що 28.08.2018 ДНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в особі директора ОСОБА_4 , (юридична адреса: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) уклала договір №17-17/08/18 , з товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі ОСОБА_5 (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), згідно якого вказане товариство має поставити металообробні верстати, договірна ціна якого становила 2526000 грн.

В подальшому Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » поставило металообробні верстати, а саме: токарно-гвинторізні верстати в кількості 3 шт., універсальний круглошліфувальний верстат в кількості 1 шт., універсально-фрезерний верстат в кількості 1 шт., напівавтомат заточний для задніх поверхонь різців в кількості 1 шт. на підставі чого складено та подано накладну №51 від 17.09.2018 року у ДНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З проведеного аналізу процедури закупівлі та вивчення предмету закупівлі «верстати токарні» у відповідності до технічного завдання, що подане замовником ДНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що очікувана вартість вказаних верстатів не відповідає вартості верстатів та їх аналогів, що реалізовуються на території України.

Також в ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженні встановлено, що з документів поданих на конкурс учасниками ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " учасник ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " не подав частини документів, які вимагались замовником для участі та перемоги у проведеному конкурсі. З огляду на наведене можна зробити висновки, що учасник ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " містить ознаки технічного учасника, представники якого не мали наміру отримати перемоги в конкурсі, а лише приймали участь в якості статиста для забезпечення перемоги ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

05.12.2018 за погодженням із процесуальним прокурором, в Яворівський районний суд Львівської області було скеровано клопотання про тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

05.12.2018 слідчим суддею Яворівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 постановлено ухвалу про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів та копій документів з можливістю їх вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

27.12.2018 на підставі ст. 40 КПК України, начальнику УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України скеровано доручення про виконання ухвали слідчого судді Яворівського районного суду Львівської області від 05.12.2018 про проведення тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

14.12.2018 на підставі ст. 40 КПК України, начальнику ІНФОРМАЦІЯ_5 дано аналогічне доручення.

04.02.2019 із УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України надійшли матеріали УЗЕ у м. Києві ДЗЕ НП України щодо виконання вказаної ухвали слідчого судді, серед яких містяться рапорти оперуповноваженого відділу протидії злочинам у бюджетній сфері УЗЕ у м. Києві ДЗЕ НП України ОСОБА_6 від 28.12.2018, 02.01.2019 та 21.01.2019 про неможливість виконання даної ухвали через відсутність за вищевказаною адресою працівників та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Таким чином, для повного та об`єктивного з`ясування обставин вчинення службовими особами ДНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зловживання службовим становищем при укладання угоди по закупівлі металообробних верстатів, вартість яких не відповідає їх вартості та вартості аналогів, що діють на території України, проведення в подальшому при необхідності будівельно-технічної та почеркознавчої експертиз на предмет встановлення фактичної вартості металообробних верстатів, а також встановлення осіб, що виготовляли та підписували накладні та інші документи, пов`язані із виробництвом та постачанням, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів.

Заступник начальникаСВ ЯворівськогоВП ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, подав письмову заяву про розгляд клопотання в його відсутності, клопотання підтримує у повному обсязі і просить його задоволити.

Згідно ч. 3 ст. 244 КПК України особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що в провадженні СВ Яворівського ВП ГУНП України у Львівській області перебуває кримінальне провадження відомості про яке20.11.2018 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018140350001365за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 364 КК України.

Виходячи зі змісту ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Зважаючи на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначеної інформації, суд вважає за необхідне розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, а саме директора ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Дослідивши надані матеріали доходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з огляду на те, що ухвалу слідчого судді від 05.12.2018 року не виконано, а строк її дії закінчився, матеріали клопотання обґрунтовані та доведена наявність достатніх підстав вважати, що зазначені в клопотанні документи знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ та такі необхідні для проведення експертиз, приходжу до висновку про наявність правових підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України,-

у х в а л и в:

клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 або працівникам УЗЕ ДЗЕ НП України (за окремим дорученням) згоду на тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучення, а саме:

в оригіналах:

15 довільних документів, що підписані директором ОСОБА_5 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період 2018 року;

договору на здійснення поставки №17-17/08/18 від 28.08.2108 з обов`язковими додатками до нього, специфікацію, накладну №51 від 17.09.2018 року;

паспортів на металообробні верстати, акти вводу в експлуатацію, сертифікати відповідності, гарантійних талонів, паспорту якості, актів виробництва (актів реставрації), актів консервації;

прихідних накладних по закупівлі металообробних верстатів, актів приймання передачі;

документів, що завантажені у систему « ІНФОРМАЦІЯ_6 » для участі у закупівлі токарно-гвинторізних верстатів в кількості 3 шт., універсального круглошліфувального верстату в кількості 1 шт., універсально-фрезерного верстату в кількості 1 шт., напівавтомату заточного для задніх поверхонь різців в кількості 1 шт.;

документів підтвердження балансової вартості металообробних верстатів;

документів, що стали підставою для формування вартості металообробних верстатів на підприємстві.

в копіях:

установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

посадових інструкцій директора, відповідальних осіб за формування вартості, наказів на призначення та звільнення працівників, договорів про матеріальну відповідальність працівників відповідальних за приймання зберігання металообробних верстатів, лікарняних листків, наказів на відпустки, які стосуються поставки металообробних верстатів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80077624
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —460/5846/18

Постанова від 16.08.2019

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 14.08.2019

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 03.04.2019

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 25.02.2019

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 05.12.2018

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 05.12.2018

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 05.12.2018

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні