Ухвала
від 26.02.2019 по справі 428/6408/18
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 428/6408/18

Провадження №2/428/216/2019

УХВАЛА

про відмову у закритті провадження у справі

26 лютого 2019 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області в складі:

головуючого судді Кордюкової Ж.І.,

за участю секретаря Чумак Ю.А.,

представника позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Луганське енергетичне об'єднання про визнання акту недійсним та скасування протоколу,-

встановив:

Представник відповідача ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Луганське енергетичне об'єднання про визнання акту недійсним та скасування протоколу. Клопотання обґрунтоване тим, що відсутнє порушення прав споживача ОСОБА_3, оскільки оскарження актів про порушення ПКЕНН не передбачено чинним законодавством як спосіб захисту цивільного справа.

В судовому засіданні представник позивача адвокат ОСОБА_1 заперечувала проти задоволення клопотання.

Інші учасники справи в судове засідання не з'явились.

Вислухавши клопотання, з'ясувавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Луганське енергетичне об'єднання про визнання акту недійсним та скасування протоколу.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України встановлено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Частиною 1 ст. 19 ЦПК України встановлено, що суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Як встановлено в судовому засіданні, правовідносини, які виникли між сторонами з договору про користування електричною енергією від 29.04.2008 року №8-1663, врегульовані нормами ЦК України, Законом України "Про електроенергетику", Правилами користування електричною енергією для населення, затвердженими постановою КМУ від 26.07.1999 р. №1357 з наступними змінами.

Зазначене повністю спростовує доводи представника відповідача ОСОБА_2 щодо того, що цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Луганське енергетичне об'єднання про визнання акту недійсним та скасування протоколу не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства та виключає існування підстав для закриття провадження у цій справі.

Керучись ст. ст.19, 255 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИв:

Відмовити в задоволення клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Луганське енергетичне об'єднання про визнання акту недійсним та скасування протоколу.

Ухвала окремо оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, ухвалене за результатами розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80091680
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання акту недійсним та скасування протоколу

Судовий реєстр по справі —428/6408/18

Рішення від 02.04.2019

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Кордюкова Ж. І.

Рішення від 02.04.2019

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 08.06.2018

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні