Ухвала
від 26.02.2019 по справі 613/1711/18
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/1711/18 Провадження № 1-кс/613/152/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2019 року. Слідчий суддя Богодухівського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши в залі судових засідань в приміщенні суду в м. Богодухові клопотання слідчого СВ Богодухівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_4 по кримінальному провадженню №12018220220000673 від 12 грудня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи,-

ВСТАНОВИВ:

До Богодухівського районного суду Харківської області надійшло клопотання про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

В судовому засіданні поставлено на обговорення учасників питання про необхідність залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії при розгляді клопотання слідчого про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи, оскільки захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_6 на даний час перебуває у відпустці поза межами території України, у зв`язку з чим не має можливості завчасно з`явитися у судове засідання для розгляду клопотання.

Прокурор та слідчий вважали за необхідне залучити захисника підозрюваному ОСОБА_5 для проведення окремої процесуальної дії при розгляді клопотання слідчого.

Підозрюваний ОСОБА_5 не заперечував проти призначення йому захисника.

Згідно вимог ч.ч. 1, 2 ст. 53 КПК України, слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд залучають захисника для проведення окремої процесуальної дії в порядку, передбаченому статтею 49 цього Кодексу, виключно у невідкладних випадках, коли є потреба у проведенні невідкладної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе. запросити захисника до участі в окремій процесуальній дії має право і сам підозрюваний, обвинувачений. Якщо потреби у проведенні невідкладних процесуальних дій за участю захисника немає і коли неможливе прибуття захисника, обраного підозрюваним, обвинуваченим, протягом двадцяти чотирьох годин, слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд мають право запропонувати підозрюваному, обвинуваченому залучити іншого захисника.

ОСОБА_5 перебуває на обліку у лікаря психіатра, є інвалідом дитинства, а отже участь захисника у даному кримінальному провадженні є обов`язковою, відповідно до вимог ст. 52 КПК України.

Враховуючи, що розгляд клопотань про направлення особи для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи, проводиться в порядку та у строки, встановлені для розгляду клопотань про обрання запобіжних заходів, слідчий суддя вважає за необхідне призначити підозрюваному ОСОБА_5 захисника для проведення окремої процесуальної дії, а саме розгляду клопотання про направлення його до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Керуючись ст.ст. 49, 52, 53 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Доручити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській області призначити захисника підозрюваному ОСОБА_5 для проведення окремої процесуальної дії, а саме розгляду клопотання про направлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Захиснику необхідно з`явитись до Богодухівського районного суду Харківської області, що знаходиться за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17 на 14 год. 45 хв. 27 лютого 2019 року.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80100860
СудочинствоКримінальне
Сутьнаправлення особи до медичного закладу для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи

Судовий реєстр по справі —613/1711/18

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 18.12.2018

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні