Ухвала
від 26.02.2019 по справі 918/81/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про банкрутство

м. Рівне

"26" лютого 2019 р. Справа № 918/81/19

Господарський суд Рівненської області у складі судді Церковної Н.Ф. . при секретарі судового засідання Оліфер С.М., розглянувши матеріали за заявою кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША ": 43010, м. Луцьк, вул. Коперника, буд. 8А, каб. 6, до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1" : 33000, м. Рівне, вул. Київська , 108А, про порушення справи про банкрутство

в засіданні приймали участь:

від ініціюючого кредитора - ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 12.02.2019 року прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1".

Заявник в підготовчому судовому засіданні підтримав заяву про порушення провадження у справі з підстав викладених в останній.

Представник боржника в судове засідання не з'явився. Натомість 25.02.2019 року від боржника на адресу суду надійшов відзив згідно якого останній не заперечує щодо порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1"та просить суд розглянути справу без участі представника.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно з ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підготовчому засіданні господарським судом здійснюється перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до вимог ч.3 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

В підготовчому засіданні суд, давши оцінку поданим заявником документам, встановив, що боржник - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1", як суб'єкт господарської діяльності, неспроможний виконати грошові зобов'язання перед заявником в сумі 1 573 250 грн. 00 коп., які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, що підтверджено наданими суду копіями судових рішень та виконавчих документів..

На підставі вищенаведеного, господарський суд дійшов висновку про можливість порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1", введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, у відношенні боржника введення процедури розпорядження майном та призначення розпорядника майна.

Згідно ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

11.02.2019 року автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено арбітражного керуючого ОСОБА_3.

При цьому, у встановлений судом строк, арбітражний керуючий ОСОБА_3 заяву на участь у справі суду не подав.

Відповідно до норм чинного законодавства, у разі, якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Враховуючи те, що арбітражним керуючим ОСОБА_3 на момент розгляду справи у підготовчому засіданні не подано заяву на участь у справі, господарський суд призначає розпорядника майна у справі № 918/81/19 з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

При цьому, господарський суд зазначає, що на адресу суду надійшли заяви від арбітражних керуючих ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 про участь у даній справі, які внесені до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

При визначені кандидатури арбітражного керуючого на посаду розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів у справі про банкрутство господарські суди враховують стаж роботи арбітражного керуючого, завантаженість арбітражного керуючого, наявність технічних засобів для проведення ефективної роботи арбітражного керуючого та забезпечення реалізації прав учасників справи та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий.

Суд, розглянувши подані арбітражними керуючими заяви про надання згоди на участь у даній справі, оцінивши здатність кожного з запропонованих арбітражних керуючих належним чином виконувати передбачені Законом про банкрутство обов'язки розпорядника майна, з урахуванням освіти, досвіду та показників роботи у попередніх справах, кількості справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявності у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі тощо, прийшов до висновку про призначення розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_7 з числа внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, виходячи з наступного.

Як встановлено судом, кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_7 має переваги перед кандидатурами арбітражних керуючих ОСОБА_5, ОСОБА_4 та ОСОБА_6, зокрема, достатній стаж роботи арбітражним керуючим, договір страхування відповідальності арбітражних керуючих. При цьому, судом досліджено, що арбітражним керуючим ОСОБА_7 проведено судові процедури у справах про банкрутство з найкоротшим строком передбаченим для процедури розпорядження майном, ліквідаційної процедури, що свідчить про його високі організаційні та технічні можливості.

Основним завданням Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є саме відновлення платоспроможності боржників. При цьому, господарський суд при визначенні арбітражного керуючого має на меті зведенням витрат пов'язаних у справі про банкрутства до мінімуму.

На підставі викладеного суд приходить до висновку про призначення розпорядником майна у даній справі арбітражного керуючого ОСОБА_7В, з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 16, 19, 114, 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ :

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1": (33000, м. Рівне, вул. Київська , 108А, код ЄДРПОУ 36927594.)

2. Визнати вимоги ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША до боржника у сумі 1 573 250 грн. 00 коп.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1": (33000, м. Рівне, вул. Київська , 108А, код ЄДРПОУ 36927594.), протягом якого забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах, забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій, не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій, зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію, не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

4. Ввести процедуру розпорядження майном та призначити розпорядником майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1": (33000, м. Рівне, вул. Київська , 108А, код ЄДРПОУ 36927594.) арбітражного керуючого ОСОБА_7 (43000, Волинська область, м. Луцьк, вул. Коперника, 36, свідоцтво № 310 від 12.03.2013 року).

5.Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

6. Відмовити в задоволені заяви арбітражного керуючого ОСОБА_5 про призначення розпорядником майна у даній справі.

7. Відмовити в задоволені заяви арбітражного керуючого ОСОБА_4 про призначення розпорядником майна у даній справі.

8. Відмовити в задоволені заяви арбітражного керуючого ОСОБА_6 про призначення розпорядником майна у даній справі.

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ №1": (33000, м. Рівне, вул. Київська , 108А, код ЄДРПОУ 36927594.).

10. Розпоряднику майна подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів у строк до "10" квітня 2019 року.

11. Розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів та подати до господарського суду на затвердження не пізніше"10" квітня 2019 року.

12. Проведення попереднього засідання суду призначити на "23" квітня 2019 р. на 11:00 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області (за адресою 33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А) в залі судових засідань (каб. №14:30).

13. Розпоряднику майна у строк до "01" квітня 2019 року провести інвентаризацію майна боржника.

14. Розпоряднику майна провести аналіз і оцінку фінансово-господарського стану боржника відповідно до Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства, чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки від 19.01.2006 р. № 14 (у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року N 1361).

Копію ухвали направити заявнику, боржнику, Рівненському міському відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, Рівненському регіональному центру надання адміністративних послуг, ОСОБА_7 (43000, Волинська область, м. Луцьк, вул. Коперника, 36).

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття "26" лютого 2019 р. та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст.254- 255 ГПК України.

Суддя Церковна Н.Ф.

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80117623
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/81/19

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 22.09.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 17.08.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 16.06.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 30.12.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні