Ухвала
від 28.02.2019 по справі 688/4176/18
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/4176/18

№ 2/688/102/19

Ухвала

про залучеення третьої особи

28 лютого 2019 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Березюк Н.П.,

за участі секретаря судових засідань ОСОБА_1,

позивача ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

третьої особи ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шепетівка цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства Ізяславський хлібозавод , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ОСОБА_4, про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю особи в дорожньо-транспортній пригоді,

встановив:

14 листопада 2019 року ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до ПАТ Ізяславський хлібозавод , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ОСОБА_4, в якому просить стягнути з відповідача на її користь 200 000 грн. моральної шкоди, а також судові витрати.

28 лютого 2019 року представник відповідача ОСОБА_5 Ізяславський хлібзавод ОСОБА_3 в судовому засіданні заявив клопотання про залучення до участі у справі як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог - Публічне акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія Оранта . Своє клопотання відповідач обґрунтував тим, що відповідальність третьої особи ОСОБА_4 як водія транспортного засобу на момент дорожньо-транспортної пригоди була застрахована НАСК Оранта відповідно до договору страхування цивільно-правової відповідальності, а рішення по справі може вплинути на права та обов'язки страхової компанії, а саме: на розмір страхового відшкодування за страховим полісом.

Позивач ОСОБА_2 та третя особа ОСОБА_4 не заперечили проти задоволення клопотання.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обовязки щодо однієї зі сторін, їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Позивачка не заперечила проти залучення страхової компанії до участі в справі, оскільки їй було виплачене вказаною компанією страхове відшкодування в порядку визначеному Законом України Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів , що має значення для розгляду даної справи.

За наведених обставин , з метою повного, об'єктивного розгляду справи, ухвалення справедливого і законного рішення, враховуючи, що клопотання заявлено до початку судового засідання, суд вважає необхідним залучити до участі у справі, як третю особу на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Публічне акціонерне товариство Національна страхова компанія Оранта до участі в справі, оскільки вирішення спору може стосуватись їх прав та обов'язків .

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_6 акціонерного товариства Ізяславський хлібозавод ОСОБА_3 про залучення до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_6 акціонерного товариства Національна акціонерна страхова компанія Оранта задовольнити.

Залучити до участі в справі Публічне акціонерне товариство Національна страхова компанія Оранта як третю особу на стороні відповідача , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору .

Копії ухвали, позовної заяви з доданими до неї документами направити третій особі на стороні відповідача , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- до ОСОБА_6 акціонерного товариства Національна страхова компанія Оранта ( 02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд. 7-Д) .

Запропонувати ПАТ НАСК Оранта надати в судове засіданні відомості про здійснену страхову виплату за полісом АК/1781992 від 20 січня 2017 року, укладеним з ОСОБА_5 "Ізяславський хлібзавод".

Розгляд справи відкласти на 14 годину 00 хвилин 18 березня 2019 року, викликавши на вказаний час осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШепетівський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено04.03.2019
Номер документу80176040
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —688/4176/18

Рішення від 02.04.2019

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Рішення від 02.04.2019

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні