Ухвала
від 05.03.2019 по справі 152/287/19
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/287/19

2/152/183/19

У Х В А Л А

"05" березня 2019 р. м. Шаргород

Справа №152/287/19

Провадження №2/152/183/19

Суддя Шаргородського

Районного суду

Вінницької області - ОСОБА_1,

розглянувши та перевіривши на відповідність вимогам ЦПК України позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 сільської ради Шаргородського району Вінницької області, з участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив :

04.03.2019 року ОСОБА_2 звернулася до Шаргородського районного суду з означеним позовом про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини, у якому просить визнати строк для прийняття спадщини після смерті її брата ОСОБА_7 пропущеним нею з поважних причин; визначити їй додатковий строк у три місяці для подання нотаріусу заяви про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті 16.03.2017 року ОСОБА_7, посилаючись на те, що нотаріусом відмовлено у вчиненні нотаріальної дії - видачі свідоцтва про право на спадщину через пропуск строків для прийняття спадщини.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України.

Справа підлягає розглядові в судах у порядку цивільного судочинства на підставі ст.19 ЦПК України.

Справа підсудна Шаргородському районному суду Вінницької області на підставі ч.2 ст.27 ЦПК України, оскільки відповідач ОСОБА_3 сільська рада знаходиться на території Шаргородського району.

Підстав для відмови у відкриті провадження у справі, передбачених ч.1 ст.186 ЦПК України, та для повернення позовної заяви, передбачених ч.4 ст.185 ЦПК України, - не вбачається.

Слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Оскільки спір між сторонами виник щодо спадкування, то розгляд справи належить здійснювати в порядку загального позовного провадження, відповідно до вимог п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України, яким передбачено, що справи у спорах про спадкування не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

При цьому, слід відкрити підготовче провадження із проведенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.4, 19, 23, 30, 175, 177-180, 187 ЦПК України,

ухвалив :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 сільської ради Шаргородського району Вінницької області, з участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Відкрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 сільської ради Шаргородського району Вінницької області, з участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини та призначити підготовче судове засідання на 09 годину 02.04.2019 року у залі судових засідань №3 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька область).

Запропонувати відповідачеві - ОСОБА_3 сільській раді Шаргородського району в п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам, встановленим статтею 178 ЦПК України. До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу та третім особам.

Роз'яснити відповідачеві - ОСОБА_3 сільській раді Шаргородського району, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити відповідача - ОСОБА_3 сільську раду Шаргородського району про те, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву вона має право пред'явити зустрічний позов.

Копію відзиву та доданих до нього документів відповідачеві - ОСОБА_3 сільській раді слід також у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надіслати позивачеві - ОСОБА_2 та третім особам - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_8

Запропонувати третім особам - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 в десятиденний строк з дня вручення їм копії цієї ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України. До пояснень щодо позову слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Крім того, запропонувати третім особам - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 у десятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача надати письмові пояснення щодо відзиву.

У задоволенні клопотання ОСОБА_2 про витребування доказів - відмовити та роз'яснити порядок вирішення клопотання про витребування доказів у підготовчому засіданні, відповідно до вимог п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України, та після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи, відповідно до вимог ст.222 ЦПК України, а також, що заяви з процесуальних питань - заяви, клопотання, заперечення, які подаються учасниками справи в письмовій формі, повинні відповідати вимогам ст.183 ЦПК України .

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи. Крім того, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ця ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Шаргородський районний суд лише щодо недотримання правил підсудності, учасником справи, а також особою, яка не бере участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов'язки.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення05.03.2019
Оприлюднено06.03.2019
Номер документу80236406
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/287/19

Рішення від 10.04.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні