Ухвала
від 02.04.2019 по справі 152/287/19
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/287/19

2/152/183/19

УХВАЛА

02 квітня 2019 року м. Шаргород

Справа №152/287/19

Провадження №2/152/183/19

Шаргородський районний суд

Вінницької області

в складі:

головуючого судді - Славінської Н.Л.,

з участю:

секретаря судового засідання - Бабиної І.Д.,

позивача - ОСОБА_1,

третіх осіб - ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Гибалівської сільської ради Шаргородського району Вінницької області, з участю третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, - про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

04.03.2019 року ОСОБА_1 звернулася до Шаргородського районного суду з позовом до Гибалівської сільської ради Шаргородського району Вінницької області про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу справи від 04.03.2019 року, справа передана в провадження судді Славінської Н.Л. (а.с.15).

Відповідно до ухвали судді від 05.03.2019 року, провадження у цивільній справі відкрито і справа призначена до розгляду в підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження на 02.04.2019 року, запропоновано відповідачеві подати у встановлений законом п'ятнадцятиденний строк відзив на позов. До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачеві, а також, роз'яснено, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами та повідомленопро те, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов (а.с.16-17).

У підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримала, уточнень позовних вимог, клопотань про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, про проведення огляду письмових, речових доказів у місці їх знаходження, про проведення експертизи, про забезпечення та зустрічне забезпечення позову, про судові доручення - не має.

У підготовче судове засідання представник відповідача - Гибалівської сільської ради не прибув, про дату, час та місце розгляду справи у підготовчому судовому засіданні повідомлений належним чином, що підтверджується зворотним поштовим рекомендованим повідомленням (а.с.19).

01.04.2019 року представник Гибалівської сільської ради - сільський голова ОСОБА_5 подав заяву про розгляд справи у відсутності представника відповідача, позовні вимоги визнає у повному обсязі (а.с.23).

Крім того, у підготовче судове засідання не прибув третя особа - ОСОБА_6, про дату, час та місце розгляду справи у підготовчому судовому засіданні повідомлений належним чином, що підтверджується зворотним поштовим рекомендованим повідомленням (а.с.22).

01.04.2019 року третя особа - ОСОБА_6 подав заяву про розгляд справи у його відсутності, позовні вимоги визнає у повному обсязі (а.с.24).

Підготовче судове засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом (ч.1 ст.198 ЦПК України).

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч.1 ст.223 ЦПК України).

Підстав для відкладення підготовчого засідання, передбачених ч.2 ст.198 ЦПК України, не вбачається, оскільки відповідача та третю особу належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання (а.с.19, 22), вони не подавали заяв (клопотань) про відкладення підготовчого засідання з поважних причин; відповідач не надіслав відзиву на позовну заяву на пропозицію суду, викладену в ухвалі від 05.03.2019 року, а подав заяву про визнання позовних вимог ОСОБА_1; третя особа ОСОБА_6 не подав пояснень щодо позову на пропозицію суду, викладену в ухвалі від 05.03.2019 року, а подав заяву про визнання позовних вимог ОСОБА_1, у зв'язку із чим суд вважає за можливе розглянути справу у підготовчому засіданні у відсутності відповідача та третьої особи, оскільки перешкод для підготовчого засідання немає, так як питання, визначені ч.2 ст.197 ЦПК України, можуть бути розглянуті в даному підготовчому засіданні.

Треті особи ОСОБА_2, ОСОБА_3 у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги ОСОБА_1 визнали, заяв та клопотань про вступ у справу інших осіб, прийняття позову, про проведення огляду письмових, речових доказів у місці їх знаходження, про витребування додаткових доказів, про проведення експертизи, про судові доручення - не мають.

Позивач ОСОБА_1 в порядку підготовки справи до судового розгляду просить витребувати із Шаргородської ДНК спадкову справу до майна померлого ОСОБА_7, що заведена за її заявою від 26.02.2019 року.

Треті особи ОСОБА_2, ОСОБА_3 не заперечують щодо заявленого клопотання.

Вислухавши клопотання та думки учасників підготовчого судового засідання, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання, оскільки витребування та огляд в судовому засіданні спадкової справи сприятиме повноті та всебічності судового розгляду.

Судом встановлено порядок з'ясування обставин, та порядок дослідження доказів під час розгляду справи по суті, зокрема, після заслуховування вступного слова учасників справи слід дослідити письмові докази.

За наслідками проведеного підготовчого судового засідання суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.189, 196, 197, 198, 200, 260 ЦПК України,

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Гибалівської сільської ради Шаргородського району Вінницької області, з участю третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, - про визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини поважною та визначення додаткового строку для прийняття спадщини та призначити справу до судового розгляду по суті.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 10 квітня 2019 року о 11 годині 30 хвилин в залі судових засідань №3 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька область).

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити: витребувати від Шаргородської державної нотаріальної контори для приєднання до матеріалів цивільної справи копію спадкової справи до майна померлого 16.03.2017 року у с. Гибалівка Шаргородського району ОСОБА_7.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено03.04.2019
Номер документу80865932
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/287/19

Рішення від 10.04.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні