Ухвала
від 01.03.2019 по справі 171/33/19
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/33/19

1-кс/171/156/19

У х в а л а

Іменем України

01 березня 2019 року м. Апостолове

Слідчий суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши винесене в кримінальному провадженні 12019040410000036від 03.01.2019року слідчим СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановив:

21.02.2019 року слідчий СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старший лейтенантполіції ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням, погодженим прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ в володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , зобов`язавши володільця документів надати інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 та інших відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рахунках ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у в період з 01.06.2018 року по теперішній час, а саме: придбання товарів і послуг за кошти з вказаного рахунку з використанням систем он-лайн оплати; зарахування коштів на вказаний рахунок, шляхи їх подальшого переказу, або виведення в готівковий обіг через касу; перелік платіжних карток прив`язаних до вказаного банківського рахунку та банківські операції, що здійснювались з їх використанням; номера мобільних телефонів до яких здійснювалась прив`язка платіжної картки по вказаному рахунку, відео ідентифікації користувача картки (при видачі); фото- відео зображення осіб, що здійснювали виведення коштів у готівковій обіг через термінали самообслуговування та місцезнаходження таких терміналів.

В судове засідання представник публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не з`явився, про день, місце та час слухання справи повідомлений належним чином.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав вказаних у клопотанні.

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

27.12.2018 року службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою із службовими особами ПП " ОСОБА_5 " скоїли розкрадання бюджетних коштів місцевого бюджету шляхом внесення недостовірних відомостей щодо виконаних робіт з капітального ремонту актової зали ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В ході проведення огляду об`єкту «Капітальний ремонт актової зали ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_2 » встановлено, що роботи виконані не в повному обсязі.

З метою встановлення часу придбання та вартості матеріалів використаних під час приведення робіт на об`єкті об`єкту «Капітальний ремонт актової зали ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_2 » ПП " ОСОБА_5 " під час досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ та можливість вилучення документів (їх електронних носіїв оптичних дисків для лазерних систем зчитування), що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 та інших відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рахунках ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 в період з 01.06.2018 по теперішній час.

Необхідність отриманняінформації прорух грошовихкоштів порозрахунковому рахунку № НОМЕР_2 та інших відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рахунках ПП " ОСОБА_5 " (кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ), обґрунтовується об`єктивною можливістю одержання в результаті тимчасового доступу матеріального носія, документів з відображеними на них інформаційними даними, щодо, фактів закупівель обладнання та матеріалів необхідних для проведення ремонтних робіт за договором з ІНФОРМАЦІЯ_2 , часу проведення оплати за виконання робіт на об`єкті «Капітальний ремонт актової зали ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_2 » осіб які фактично розпорядилися бюджетними грошовими коштами, сум завданих збитків, встановлення причетних осіб.

Вказана інформація, після її отримання слідчим, може і буде використана під час досудового розслідування для встановлення обставини щодо:

- визначення належної правової кваліфікації кримінального правопорушення;

- часу та місця вчиненого кримінального правопорушення;

- виду і розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням;

- обставин, що впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу підозрюваного;

- встановлення інших свідків події кримінального правопорушення, місць збереження речових доказів.

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення, винуватості особи у його вчиненні, покладається на слідчого.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проведено без виклику володільця документів.

На даний час, в ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні судової експертизи економічної діяльності, для чого необхідно отримати документи, що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), на який в 2018 році було здійснено перекази грошових коштів Виконкомом ІНФОРМАЦІЯ_2 згідно умов договорів підряду, з метою отримання даних для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, з метою отримання даних для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, проведення судової експертизи, отримання документів для використання під час доказування винуватості посадових осіб у вчиненні кримінального правопорушення, враховуючи достатні підстави вважати, що вони знаходяться в володільця публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі ст. ст. 115, 219 КПК України, з урахуванням тяжкості злочину та складності кримінального провадження, вважаю за необхідне встановити строк проведення вказаної слідчої дії протягом 20-ти діб з дня постановлення ухвали.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст.159-164,309,369-372 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 на тимчасовий доступ в володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , зобов`язавши володільця документів надати інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 та інших відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рахунках ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у в період з 01.06.2018 року по 01.03.2019 року, а саме:

-придбання товарів і послуг за кошти з вказаного рахунку з використанням систем он-лайн оплати;

-зарахування коштів на вказаний рахунок, шляхи їх подальшого переказу, або виведення в готівковий обіг через касу;

-перелік платіжних карток прив`язаних до вказаного банківського рахунку та банківські операції, що здійснювались з їх використанням;

-номера мобільних телефонів до яких здійснювалась прив`язка платіжної картки по вказаному рахунку, відео ідентифікації користувача картки (при видачі);

-фото- відео зображення осіб, що здійснювали виведення коштів у готівковій обіг через термінали самообслуговування та місцезнаходження таких терміналів.

Керівнику публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ ОСОБА_4 до вищезазначених оригіналів документів та вилучення їх копій.

Термін дії даної ухвали 20 днів з дня її винесення.

У випадку невиконання даної ухвали суд у відповідності дост.166 КПК Україниза клопотанням слідчого має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —171/33/19

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 19.02.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 11.01.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 11.01.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні