Ухвала
від 06.03.2019 по справі 128/521/19
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/521/19

УХВАЛА

06 березня 2019 року м.Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Ганкіна І.А., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Фермерського господарства Господар-С про визнання договору недійсним,-

УСТАНОВИВ:

04.03.2019 року в провадження Вінницького районного суду Вінницької області надійшла вищевказана позовна заява.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Встановлено, що позовна заява відповідає вимогам ЦПК України.

За вказаних обставин вважаю необхідним відкрити провадження у справі та враховуючи предмет та підстави позову, розглядати справу за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

До позовної заяви також долучено заяву про витребування доказів, в якій позивач просить суд витребувати у Фермерського господарства Господар-С (23207, Вінницька область, Вінницький район, с. Сокиринці, вул. 1-го Травня, 146, код ЄДРПОУ 35346332) належним чином завірену копію документів, що стали підставою для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про речове право (право оренди) № 27132567 від 20 липня 2018 року.

Так, частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки з'ясування обставин справи здійснюється на підставі наданих стороною доказів, а можливість отримання вказаних відомостей перебуває поза межами контролю та правомірного впливу суб`єкта подання і об'єктивно не залежить від його волі та можливостей, з метою забезпечення повного, об'єктивного розгляду даної справи, з'ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, вважаю за необхідне заяву задовольнити та витребувати зазначені в ній докази.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно з ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (частина 8 статті 84 ЦПК України).

Керуючись ст.ст. 84, 187,189-191, 196, 197, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Господар-С про визнання договору недійсним.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 26 квітня 2019 року о 09:20 год.

В підготовче судове засідання викликати учасників судового провадження:

- позивача ОСОБА_1 (с. Сокиринці, вул. Шевченка, 55, Вінницького району Вінницької області);

-представника позивача - ОСОБА_2 (м. Вінниця, вул. М.Оводова, 63, оф. 7);

-відповідача ФГ Господар-С (с. Сокиринці, вул. 1-го Травня, 146, Вінницького району Вінницької області).

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України .

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України , подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву.

Зобов'язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз'яснити відповідачу право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив - до закінчення підготовчого провадження.

Роз'яснити відповідачу, що згідно ч. 2 ст. 191 ЦПК України , у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Заяву позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Фермерського господарства Господар-С (23207, Вінницька область, Вінницький район, с. Сокиринці, вул. 1-го Травня, 146, код ЄДРПОУ 35346332) належним чином завірену копію документів, що стали підставою для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про речове право (право оренди) № 27132567 від 20 липня 2018 року.

Вказані докази необхідно надати суду в строк до 15 квітня 2019 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі Судова влада України за веб -адресою: http://vnr.vn.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Вінницького апеляційного суду.

У відповідності до п.п. 15.5, п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України , до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

СУДДЯ І.А.Ганкіна

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено07.03.2019
Номер документу80279156
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору недійсним

Судовий реєстр по справі —128/521/19

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 13.05.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 06.03.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні