Ухвала
від 06.03.2019 по справі 308/12385/18
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/12385/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2019 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого у кримінальному провадженні №42018071030000111 від 24.10.2018 року старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_4 перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.198, ч.1,2 ст.270, ч. 3 ст. 191 КК України, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за об`єднаним №42018071030000111 від 24.10.2018 року.

Із внесеного клопотання, погодженого з прокурором вбачається, що на території Закарпатської області функціонують суб`єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність з продажу паливно - мастильних матеріалів незаконного походження та без додержання вимог протипожежної безпеки.

Зокрема,23жовтня 2018року до УжгородськогоРВП УжгородськогоВП ГУНПУкраїни вЗакарпатській областінадійшов рапортполіцейського СРППNo1про те,що заадресою: АДРЕСА_1 , незаконно функціонує авто - заправна станція.

25.10.2018 до Виноградівського РВП Берегівського ВП ГУНП в Закарпатській області звернувся громадянин ОСОБА_5 , який повідомив, що посадові особи підприємства систематично розкрадають ввірені їм паливно-мастильні матеріали у розмірі від 2 до 5 тонн щоденно чим завдають збитки підприємству у великих розмірах, яке в подальшому реалізовують на АЗС Виноградівського району.

25.10.2018громадянин ОСОБА_6 звернувся іззаявою доТячівської місцевоїпрокуратури щона території Рахівськогорайону (зокрема всмт.Ясіня повул.Борканюка)на йогодумку незаконнодіє автозаправнастанція,що належитьсуб`єкту господарюванняприватної формивласності. Зокрема, грубо порушуються встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки, відсутні, передбачені законодавствомдозвільні документищодо виконаннята проведенняпротипожежних заходів,що якнаслідок створюєреальні загрозивиникнення пожеж,а такожзаподіяння шкоди здоров`ю людей та майнової шкоди у великих розмірах

Крім цього, в с. Кваси Рахівського району Закарпатської області також виявлено незаконний автогазозаправний пункт по вулиці Борканюка.

25жовтня 2018року доТячівської місцевоїпрокуратури надійшлаписьмова заява ОСОБА_7 про те,що всмт.Солотвино,Буштино,Тересва,Грушево,Нижня Апша,Тячівського району, Закарпатської областідіють автозаправністанції наяких збочок продаютьнафтопродукти.Із заяви вбачається,що жоднихзаходів протипожежноїбезпеки,дозволів напродаж нафтопродуктів у вказанихавтозаправних станціяхнемає,а томуце можепризвести дозагрози длябезпеки життялюдей. Згідно заяви ОСОБА_8 встановлено,що натериторії Тячівськогорайону (зокрема всмт.Солотвиновул.Центральна,230,в с.Н.Апша,в смт.Тересвавул.Народна,у с.Грушево тасмт. Буштино)незаконно діютьавтозаправні станції,що належатьсуб`єктам господарюваннярізної форми власності.Зокрема,здійснюється відпускнеякісного пального(бензинута дизельного палива), джерела походження яких невідомі.

26.10.2018в черговучастину ІршавськогоВП ХустськогоВП ГУНПв Закарпатськійобласті надійшла заявавід громадянина ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_2 в якійпросить прийнятиміри доневідомих осібз числа жителівс.Ільниця тас.Заріччя,Іршавського раойнуякі здійснюютьреазізацію паливних матеріалів ізгрубим порушеннямвстановлених законодавствомвимог пожежноїбезпеки,що призвело до тяжких наслідків.

26жовтня 2018року о15год.30хв.до черговоїчастини Мукачівського відділуполіції ГУНП вЗакарпатській областізвернувся ОСОБА_10 ,мешканець АДРЕСА_3 ,про те,що наАЗС "Вікенд",що по вулиці Автомобілістівв м.Мукачево таАЗС,що знаходитьсяв урочищі"Ловачка"Івановецької сільської ради,Мукачівського району,здійснюється реалізаціяпального одержаногозлочинним шляхом із нафтопроводу "Дружба".

26жовтня 2018року вчергову частинуСвалявського відділенняполіції Мукачівськоговідділу поліції ГУНПв Закарпатськійобласті зМукачівської місцевоїпрокуратури надійшласкарга ОСОБА_11 про те,що натериторії Свалявськогорайону,Закарпатської областіна однійз автомобільних заправ очнихстанцій продаєтьсядизельне паливо,як являєтьсявикраденим знафтопроводу «Дружба».

27жовтня 2018року вчергову частинуХустського ВПнадійшла заявагр. ОСОБА_12 проте,що невстановлені особина територіїм.Хустта Хустськогорайону здійснюютьреалізацію паливно-мастильнихматеріалів,які найого думкунезаконно здобутоз нафтопроводуна території Закарпатської області.

29.10.2018в черговучастину ІршавськогоВП ХустськогоВП ГУНПв Закарпатськійобласті надійшла заявавід громадянина ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_2 в якійпросить прийнятиміри доневідомих осібз числажителів с.Ільниця тас.Заріччя,Іршавського районуякі здійснюютьчерез мініАЗС реалізацію паливних матеріалівневідомої якості,без відповіднихдозвільних документів,надання касових чеків провідпуск пальноготобто здійснюютьзбут паливнихматеріалів здобутихзлочинним шляхом.

Крім цього,до Ужгородськоїмісцевої прокуратуринадійшов листз УДСНСв Закарпатськійобласті про те,що наАЗС щорозташовані натериторії м.Ужгород,а самепо АДРЕСА_4 та по АДРЕСА_5 відсутні документи,які характеризуютьстан техногенноїта пожежної безпеки.

Також,під часвивчення матеріалівУправління ДСНСу Закарпатськійз`ясовано,що натериторії Ужгородського районуфункціонує модульна(контейнерна)АЗС (АГЗП),щодо якоївідсутні документи, що характеризують стан техногенної та пожежної безпеки,

14листопада 2018року зіслужби 102надійшло повідомленнявід громадянина ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,мешканця АДРЕСА_6 ,про те,що натериторії колишньоїсільхозхімії дієнезаконна АЗС, по вул.Штефаника,смт.Великий Березний,Закарпатської області,на територіїякої можуть зберігатись незаконно здобуті паливо-мастильні матеріали.

У ході досудового розслідування надійшов рапорт старшого оперуповноваженого в ОВС УЗК в Закарпатській області ОСОБА_14 про те, що встановлено, що на території Закарпатської області функціонують суб`єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність з продажу паливно - мастильних матеріалів незаконного походження та без додержання вимог протипожежної безпеки. Зокрема, даний факт підтвердили свідки ОСОБА_15 та ОСОБА_16 .. Дані суб`єкти господарювання знаходяться в Ужгородському, Мукачівському, Виноградіському, Тячівському та Берегівському районах. Оперативним шляхом встановлено адреси, а саме: по АДРЕСА_4 , за якими знаходяться дані авто заправні станції.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта право власності на об`єкт нерухомого майна земельна ділянка з кадастровим номером 2110100000:59:001:0419 по АДРЕСА_7 , на праві комунальної власності належить Ужгородській міській раді, орендар ОСОБА_17 .

Клопотання слідчого мотивоване тим, що необхідність проведення даної слідчої дії зумовлена тим, що виявлення і вилучення наведених вище речей і документів шляхом проведення інших процесуальних та слідчих дій не можлива, оскільки наявний ризик приховування чи знищення таких речей і документів.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог п.18 ч.1ст.3 КПК України, слідчий суддя суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Обов`язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, згідно частини 1 статті 92 КПК України, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

У відповідності до частини1 статті 94 КПК України, слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюють кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

У зв`язку з цим, для прийняття рішення про притягнення особи до передбаченої законом відповідальності слідчому необхідно зібрати всі необхідні докази, які у подальшому оцінити з точки зору достатності та взаємозв`язку.

Частиною 2 статті 93 КПК України визначено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів, у тому числі, шляхом проведення слідчих дій.

У відповідності до ч. 1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У провадженні старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_4 перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.198, ч.1,2 ст.270, ч. 3 ст. 191 КК України, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за об`єднаним №42018071030000111 від 24.10.2018 року.

У ході досудового розслідування надійшов рапорт старшого оперуповноваженого в ОВС УЗК в Закарпатській області ОСОБА_14 про те, що встановлено, що на території Закарпатської області функціонують суб`єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність з продажу паливно - мастильних матеріалів незаконного походження та без додержання вимог протипожежної безпеки. Зокрема, даний факт підтвердили свідки ОСОБА_15 та ОСОБА_16 .. Дані суб`єкти господарювання знаходяться в Ужгородському, Мукачівському, Виноградіському, Тячівському та Берегівському районах. Оперативним шляхом встановлено адреси, а саме: по АДРЕСА_4 , за якими знаходяться дані авто заправні станції.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта право власності на об`єкт нерухомого майна земельна ділянка з кадастровим номером 2110100000:59:001:0419 по АДРЕСА_7 , на праві комунальної власності належить Ужгородській міській раді, орендар ОСОБА_17 .

Такий ступіньтяжкості кримінальногоправопорушення таобставини вчиненняданого кримінальногоправопорушення,дають достатніпідстави дляздійснення обшукуна земельнійділянці зкадастровим номером2110100000:59:001:0419по АДРЕСА_4 та наявних на даній ділянці будівлях, підсобних та господарських приміщеннях,що на праві комунальної власності належить Ужгородській міській раді, орендар ОСОБА_17 , а потреби досудового розслідування щодо виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предмету кримінального правопорушення, встановлення важливих фактичних обставин подій злочину, речових доказів та документів про вчинення злочину та винних осіб, виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи як проникнення до житла чи іншого володіння особи. Іншими слідчими та процесуальними діями та заходами забезпечення кримінального провадження досягнути мети проведення обшуку при встановлених обставинах не є можливими, доцільними та ефективними.

Враховуючи наведене, а також те, з метоюповного,об`єктивного танеупередженого розслідування,виявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення, з подальшим відшукуванням і вилученням речових доказів, фіксації слідів та знарядь вчиненого кримінального правопорушення, а також вилучення інших речей та предметів, що можуть мати значення для досудового слідства, а такожвраховуючи те,що наявнідостатні підставивважати,що наземельній ділянціпо АДРЕСА_4 , а також на наявних на даній ділянці підсобних та господарських приміщеннях, можуть знаходитися речі та предмети, що стосуються вчинення кримінального правопорушення, а саме: паливно-мастильні матеріали, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи та інші документи із записами про об`єми та місця збуту паливно-мастильних матеріалів, здобутих злочинним шляхом, грошові кошти, здобуті внаслідок реалізації викрадених паливно-мастильних матеріалів, транспортних засобів, які використовуються для перевезення та перекачування паливно-мастильних матеріалів, інші предмети, які містять фіксацію відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які підпадають під критерії, визначені в ст. 98 КПК України, з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей і документів слід провести обшук за вказаною адресою, приходжу до переконання, що дане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями233,234,235,237 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого у кримінальному провадженні №42018071030000111 від 24.10.2018 року старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження №42018071030000111 старшому слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_4 дозвіл напроведення обшукуна земельнійділянці зкадастровим номером2110100000:59:001:0419по АДРЕСА_4 та наявних на даній ділянці будівлях, підсобних та господарських приміщеннях,що на праві комунальної власності належить Ужгородській міській раді, орендар ОСОБА_17 з метою відшукання та вилучення речей та предметів, що стосуються вчинення даного кримінального правопорушення, а саме: паливно-мастильних матеріалів, здобутих злочинним шляхом, чорнових записів та інших документів із записами про об`єми та місця збуту паливно-мастильних матеріалів, здобутих злочинним шляхом, грошові кошти, здобуті внаслідок реалізації викрадених паливно-мастильних матеріалів, транспортних засобів, які використовуються для перевезення та перекачування паливно-мастильних матеріалів, інших предметів, які містять фіксацію відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Дана ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду: ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80284788
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —308/12385/18

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні