Ухвала
від 11.03.2019 по справі 908/522/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.03.2019 Справа № 908/522/19

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Дельтахім (07415, с. Зазим'я Броварського району Київської області, вул. Радгоспна, 3-Б; адреса для листування: 02068, м. Київ, пр. Бажана, 1-М, оф. 23)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Хім Ресурс" (69118, м. Запоріжжя, вул. Гаврилова, буд. 5, кв. 139)

про стягнення суми,

ВСТАНОВИВ:

В господарський суд Запорізької області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Дельтахім до Товариства з обмеженою відповідальністю "Хім Ресурс" про стягнення заборгованості в сумі 111437,04 грн.

Розглянувши вказану позовну заяву, суд дійшов висновку, що вона підлягає залишенню без руху на наступних підставах.

Відповідно до ч. ч. 1 та 2 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Статтями 162, 164 ГПК України встановлено вимоги щодо форми і змісту позовної заяви та комплектності документів, які повинні додаватися до неї.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

При зверненні з позовом заявником вищевказані вимоги не дотримані.

При цьому, слід відзначити, що порядок надання послуг поштового зв'язку, права та обов'язки операторів поштового зв'язку і користувачів послуг поштового зв'язку визначено Правилами надання послуг поштового зв'язку, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. N 270 (з наступними змінами та доповненнями).

За змістом п. 19 вказаного Порядку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю можуть прийматися для пересилання з описом вкладення та/або з післяплатою.

Відповідно до п. 61 Правил у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Наказом Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" від 12 травня 2006 р. N 211 затверджено Порядок пересилання поштових відправлень, в п. 3.2.1 якого наведено зразок оформлення Опису вкладення за формою 107.

Так, за формою 107 відправник складає опис вкладення поштового відправлення у двох примірниках із зазначенням у ньому найменування одержувача та його адреси, поіменного переліку предметів, загальної вартості вкладення і підписує його.

При зверненні з даним позовом до суду, ТОВ Дельтахім , в якості доказу надсилання відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів надано фіскальний чек та Опис вкладення у цінний лист від 27.02.2019 р.

Проте, наданий ТОВ Дельтахім Опис вкладення у цінний лист від 27.02.2019р. свідчить про направлення на адресу ТОВ "Хім Ресурс" (відповідача) лише копії позовної заяви з додатками. При цьому, поіменного переліку предметів, які були направлені відповідачу в якості додатків, як того вимагають наведені вище норми, Опис вкладення у цінний лист від 27.02.2019 р. не містить, що позбавляє суд можливості пересвідчитись, що відповідачу, разом із копією позовної заяви були направлені всі додані до позову документи, які надані позивачем до суду.

З урахуванням вищевказаних положень законодавства, надані заявником фіскальний чек та Опис вкладення у цінний лист від 27.02.2019 р., не можуть розглядатись як належний доказ надсилання копії позовної заяви з доданими до неї документами відповідачу.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали, шляхом надання до суду вищевказаної інформації та документів.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Дельтахім , с. Зазим'я Броварського району Київської області залишити без руху.

2. Надати позивачу строк протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду для усунення недоліків позовної заяви вказаних в ухвалі, шляхом надання доказів (опис вкладення у цінний лист) направлення на адресу відповідача копії позовної заяви з доданими до неї документами, оригінал якої подано до суду.

3. Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вимог суду щодо усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і буде повернута заявнику згідно з п. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 11.03.2019р. та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Мірошниченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено11.03.2019
Номер документу80334498
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/522/19

Судовий наказ від 01.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Рішення від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 11.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні