Ухвала
від 11.03.2019 по справі 299/173/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

11 березня 2019 рокум. Ужгород№ 299/173/19

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Калинич Я.М., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_2) про визнання неправомірною бездіяльність та зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

21 січня 2019 року ОСОБА_1 звернулася до Виноградівського районного суду Закарпатської області з позовною заявою до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів ОСОБА_2, в якій:

1. Визнати протиправною бездіяльність Підвиноградівської сільської ради в частині порушень законодавства про звернення громадян та не розгляду поданих ОСОБА_1 звернень і ненадання на них відповіді по суті.

2. Зобов'язати Підвиноградівську сільську раду розглянути подані ОСОБА_1 заяви від 07.08.2018 року, заяву від 29.10.2018 року, заяву від 31.10.2018 року в її присутності відповідно до ст. 18 ЗУ Про звернення громадян , надати письмові відповіді на них по суті.

3. Витребувати у відповідача усі наявні у нього докази, що стосуються позовних вимог, а саме журнал реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, в яких є відмітка про прийняття та реєстрації поданих ОСОБА_1 заяв та надання відповідей на них.

4. Зобов'язати сільського голову с. Підвиноградів п. Зихор Ю.Ю.:

- забезпечити належне письмове повідомлення не пізніше як за десять днів до сесії депутатів Підвиноградівської сільської ради;

- вручити кожному рішення про скликання сесії та забезпечити їх явку на засідання сесії сільської ради;

- розглянути на сесії заяву п. Баторі М.П. в її присутності про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі за адресою с. Підвиноградів, вул. Ардовецька, 93, Виноградівського району Закарпатської області;

- про прийняте рішення надати вмотивовану відповідь;

- надати копію рішення та результати поіменного голосування.

Ухвалою Виноградівського районного суду Закарпатської області від 22.01.2019 року справу №299/173/19 за позовом ОСОБА_1 до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів ОСОБА_2 про визнання неправомірною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії передано до Закарпатського окружного адміністративного суду.

18.02.2019 року справа №299/173/19 надійшла до Закарпатського окружного адміністративного суду та передана на розгляд судді Калинич Я.М. шляхом автоматизованого розподілу.

Ухвалою суду від 22 лютого 2019 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків позовної заяви.

Недоліки позовної заяви усунені в строк, наданий судом.

Наявність обставин, які зумовили необхідність подачі даного позову, заявник пов'язує з фактом порушення його права на належний розгляд звернення в порядку, встановленому Законом України Про звернення громадян .

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, подана належною особою з дотриманням правил підсудності у строк, встановлений законом.

Пунктом 1 частини першої статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо оскарження бездіяльності суб'єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію.

За таких обставин, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

На підставі викладеного, керуючись статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_2) про визнання неправомірною бездіяльність та зобов'язання вчинити дії.

2. Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Зобов'язати Підвиноградівську сільську раду надати усі наявні у неї докази, що стосуються позовних вимог, зокрема: журнал вхідної та вихідної кореспонденції з відміткою про прийняття та реєстрацію поданих ОСОБА_1 заяв та надання відповідей на них.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п'ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

6. Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

7. Ухвалу направити учасникам справи.

8. З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

9. Справу буде розглянуто суддею Калинич Я.М. одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, але може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду лише з підстав порушення правил підсудності.

СуддяЯ.М. Калинич

Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено13.03.2019
Номер документу80381269
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —299/173/19

Рішення від 19.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 31.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 04.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні