Ухвала
від 19.06.2019 по справі 299/173/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття пiдготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

19 червня 2019 рокум. Ужгород№ 299/173/19 Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Калинич Я.М., розглянувши в письмовому провадженні підготовче засідання в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів Зихора Юрія Юрійовича про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів Зихора Юрія Юрійовича про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, однак в матеріалах справи міститься заява від такої про розгляд справи без її участі. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в підготовче засідання не з`явився, подав заяву про відкладення розгляду справи. В обгрунтування заяви зазначає, що представник відповідача 19.06.2019 року перебуватиме на розгляді судової справи №907/738/16 у Західному апеляційному господарському суді м. Львова, а тому не зможе з поважних причин взяти участь у судовому засіданні. До заяви додав копію довіреності Підвиноградівської сільської ради на уповноваження Рацин Юрія Юрійовича представляти інтереси Підвиноградівської сільської ради, зокрема в судах та копію ухвали Західного апеляційного господарського суду від 22.05.2019 року по справі №907/738/16. Суд вважає вказану заяву безпідставною, а неявку відповідача та його представника без поважних причин, оскільки з приєднаних до заяви документів неможливо встановити, що ОСОБА_2 є представником сторони по справі №907/738/16. Відзив на позовну заяву не подано.

У підготовчому засіданні судом було здійснено всі передбачені ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, зокрема: з`ясовано остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, визначено обставин справи, які підлягають встановленню.

Ухвалою суду від 23 квітня 2019 року повторно витребувано від Підвиноградівськоїсільської ради додаткові докази, зокрема: належним чином завірену копію журналу вхідної кореспонденції з відміткою про прийняття та реєстрацію поданих ОСОБА_1 заяв від 07.08.2018 року, від 29.10.2018 року та від 31.10.2018 року та надання відповідей на них.

Відповідач на виконання вищезазначеної ухвали подав ряд документів, однак належним чином завірену копію журналу вхідної кореспонденції з відміткою про прийняття та реєстрацію поданих ОСОБА_1 заяв від 07.08.2018 року, від 29.10.2018 року та від 31.10.2018 року та надання відповідей на них не подав.

Відтак, суд ініціює витребування даних письмових доказів втретє.

Відповідно до частини першої статті 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно частини четвертої статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно частини третьої статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Окремо суд вважає за необхідне звернути увагу учасників справи на наступне.

Згідно пунктів 6 -7 частини п`ятої статті 44 КАС України, учасники справи зобов`язані виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відповідно до частини шостої статті 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Частинами восьмою та дев`ятою статті 80 КАС України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання учасником судового процесу його процесуальними правами, суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом (ч.4 ст.45 КАС України).

Зокрема, такі заходи процесуального примусу, визначені частиною першою статті 149 КАС України, а саме, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

- невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Відповідно до п.3 ч. 2 статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить висновку про наявність достатніх підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За наслідками підготовчого провадження, керуючись ст.ст. 49, 80, 173, 180, 181, 183, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Підвиноградівської сільської ради в особі сільського голови с. Підвиноградів Зихора Юрія Юрійовича про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11 липня 2019 року на 13:30 год. засідання відбудеться за адресою: 88017, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Б.Хмельницького, буд. 21.

Втретє витребувати від Підвиноградівської сільської ради належним чином завірену копію журналу вхідної кореспонденції з відміткою про прийняття та реєстрацію поданих ОСОБА_1 заяв від 07.08.2018 року, від 29.10.2018 року та від 31.10.2018 року та надання відповідей на них.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.М. Калинич

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82493720
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —299/173/19

Рішення від 19.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 31.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 04.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні