Ухвала
від 11.03.2019 по справі 440/4448/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 березня 2019 року м. ПолтаваСправа № 440/4448/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Чеснокова А.О., розглянувши клопотання позивача про повернення судового збору у справі за позовом ОСОБА_1 до Шишацького районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Полтавській області про скасування постанови про арешт майна боржника,

В С Т А Н О В И В:

13 грудня 2018 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Шишацького районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Полтавській області про скасування постанови про арешт майна боржника ВП № 57755481 від 22 листопада 2018 року.

Ухвалою суду від 14 грудня 2018 року позовну заяву прийнято справи до провадження, відкрито провадження у справі № 440/4448/18, справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи в судове засідання.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 21 грудня 2018 року позовну заяву залишено без розгляду в зв'язку з пропуском позивачем строку звернення до суду з позовом.

11 березня 2019 року до суду надійшло клопотання позивача про повернення сплаченого під час звернення до суду судового збору в розмірі 704,80 грн.

Відповідно до вимог частини другої статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Пунктом 4 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

За змістом частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом; у випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Пунктом 10 частини першої статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

З урахуванням вищенаведеного суддя вважає за необхідне призначити клопотання позивача про повернення судового збору до розгляду в порядку письмового провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 4, 132, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання про повернення судового збору у справі за позовом ОСОБА_1 до Шишацького районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Полтавській області про скасування постанови про арешт майна боржника призначити до розгляду в порядку письмового провадження.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Чеснокова

Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено13.03.2019
Номер документу80381552
СудочинствоАдміністративне
Сутьарешт майна боржника

Судовий реєстр по справі —440/4448/18

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 12.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні