Ухвала
від 13.03.2019 по справі 139/145/19
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/145/19

УХВАЛА

про призначення судово-психіатричної експертизи

13 березня 2019 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючої - судді Коломійцевої В.І.,

присяжних: Кремінник С.І., Кухарик Л.П.,

за участю секретаря судових засідань Пилипчук В.П.

заявника ОСОБА_4,

представника УПСЗН Мурованокуриловецької РДА Стадніка С.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Муровані Курилівці цивільну справу за заявою ОСОБА_4, заінтересовані особи: Управління праці та соціального захисту населення Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, Обухівська сільська рада Мурованокуриловецького району Вінницької області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним сина ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, та призначення його опікуном, так як останній страждає на психічне захворювання.

В судовому засіданні на обговорення заявника поставлено питання про призначення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_6 з метою визначення психічного стану останнього та його здатності розуміти значення своїх дій. ОСОБА_4 не заперечив проти призначення експертизи у цій справі.

Особа щодо якої ставиться питання про визнання її недієздатною ОСОБА_6 в судове засідання не викликався у зв'язку із обґрунтованими сумнівами у фактичній його можливості з'явитися в судове засідання.

Представник управління праці та соціального захисту населення Мурованокуриловецької РДА Стаднік С.Г. також не заперечив проти призначення судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_6

Представник Обухівської сільської ради Мурованокуриловецького району в судове засідання не з'явився, надіслав заяву про розгляд справи у його відсутності, у винесенні рішення поклався на думку суду.

Суд заслухавши заявника, враховуючи ту обставину, що ОСОБА_6 є інвалідом І групи А з дитинства, суд вважає необхідним відповідно до ст. 298 ЦПК України призначити по справі експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_6.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров'я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

В даному випадку при визначені переліку та змісту питань, які слід поставити експерту суд керується положеннями п. 4 Постанови Пленуму ВСУ № 3 від 28.03.1972 Про судову практику в справах про визнання громадянина обмежено дієздатним чи недієздатним , а також положеннями ЦПК України.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі, у випадку призначення судом експертизи.

Керуючись ст. ст. 105, 252, 298 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, адреса проживання: АДРЕСА_1.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

- чи хворіє ОСОБА_6 на психічну хворобу?

- чи розуміє він значення своїх дій та чи може керувати ними?

- чи може він за станом здоров'я фактично з'явитися в судове засідання та дати пояснення по суті справи?

Проведення експертизи доручити експертам Вінницької обласної психолого- неврологічної лікарні імені академіка О.І. Ющенка.

Зобов'язати керівника експертної установи попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 385, 386 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов'язків.

Встановити строк виконання експертизи до 13 травня 2019 року.

Зупинити провадження у справі №671/145/19 до надходження до Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області висновку експерта.

Ухвала набирає законну силу негайно після її проголошення, однак може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до Вінницького апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Присяжні:

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.03.2019
Оприлюднено13.03.2019
Номер документу80397451
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/145/19

Рішення від 03.06.2019

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 13.03.2019

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні