Ухвала
від 18.03.2019 по справі 906/189/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"18" березня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/189/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Прядко О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю"Беркут-2012"

до Товариства з обмеженою відповідальністю" Троянівське"

про стягнення 87165,89 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Беркут-2012" звернулось до господарського суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю" Троянівське" про стягнення 87165,89 грн, із яких 82137,60 грн заборгованості за договором №37 на охорону об'єкта підрозділом недержавної служби охорони ТОВ "Беркут-2012" від 09.02.2018 за період серпень-жовтень 2018, 675,10 грн 3 % річних за період з 10.11.2018 по 18.02.2019 та 4353,29 грн втрат від інфляції за період з 10.11.2018 по 18.02.2019.

Ухвалою суду від 04.03.2019 позовну заяву ТОВ "Беркут-2012" залишено без руху у зв'язку із виявленими недоліками та невідповідностями ГПК України та надано 10 днів з дня отримання ухвали суду для усунення зазначених у ній недоліків.

11.03.2019 до суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, згідно з якою приведено позовну заяву у відповідність до статті 162 ГПК України, надано завірені копії документів, а також надано докази направлення відповідачу 01.02.2019 листа з додатками, про який зазначається у позовній заяві.

Оглянувши заяву про усунення недоліків позовної заяви та додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що після усунення позивачем недоліків, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України (у редакції, чинній з 15.12.2017); підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до частини першої статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Згідно з п. 4 ч.2 ст. 176 ГПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема, зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до ч.ч. 1- 3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі, чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. ч. 3-5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Як вбачається з позовної заяви, предметом спору є стягнення з відповідача 87165,89 грн заборгованості за договором №37 на охорону об'єкта підрозділом недержавної служби охорони ТОВ "Беркут-2012" від 09.02.2018. Враховуючи, що заявлена до стягнення сума не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, вказана справа відноситься до категорії малозначних справ.

Враховуючи вищевикладене, розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст. 252 ГПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи приписи ч.5 ст.252 ГПК України, суд вважає за необхідне з власної ініціативи проводити розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Відповідно до ч.1 ст. 250 ГПК України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "22" квітня 2019 р. об 11:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 415.

4.Позивачу надати:

- докази направлення відповідачу копії заяви про виправлення недоліків від 06.03.2019;

- оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги, для огляду судом;

- за наявності, додаткові докази у справі (у тому числі щодо врегулювання спору).

Роз'яснити позивачу, що відповідно до ч.2 ст. 251 ГПК України він має право подати до суду відповідь на відзив. Встановити позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив протягом трьох днів з дня отримання відзиву.

5. Відповідачу:

- відповідно до ст. 251 ГПК України протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву (копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду).

- разом з відзивом подати всі необхідні докази, на його обґрунтування.

Роз'яснити відповідачу, що:

- відповідно до ч.4 ст. 250 ГПК України, він має право протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

- відповідно до ч.2 ст. 251 ГПК України, він має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив.

Встановити відповідачу строк на подання до суду заперечення на відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відповіді.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ СТОРІН: Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, в порядку ст. ст. 80, 81 ГПК України. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

Роз'яснити сторонам, що відповідно до ст. 248 ГПК України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

6. Повідомити сторони про засідання суду.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Прядко О.В.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

1- у справу;

2- позивачу (10001,м.Житомир, вул.Вокзальна,8 кв.87)- рек. з пов.

3- відповідачу (12460, Житомирська обл., Житомирський р-н, с.Троянів, вул.Войтицького, 9 кв.1)- рек. з пов.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено18.03.2019
Номер документу80492524
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/189/19

Ухвала від 07.06.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні