Постанова
від 22.02.2010 по справі 2-а-293/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-293/10/1970

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

22 лютого 2010 рок у, Тернопільський окружний а дміністративний суд в складі :

Головуючої Дерех Н.В.

секретаря Митк о В.В.

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні в зал і суду в місті Тернополі адмі ністративну справу за адміні стративним позовом Прокурор а м. Тернополя в інтересах дер жави в особі в Управління Пенсійного фонду України в м . Тернополі до Редакції га зети «Тернопіль вечірній» пр о стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків , суд

в с т а н о в и в :

Прокурор м. Тернополя з вернувся до суду з адміністр ативним позовом в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в м. Тернополі (надалі позивач) до Редакції газети «Терн опіль вечірній» про стягненн я заборгованості по сплаті с трахових внесків до Пенсійно го Фонду України в сумі 21099 грн. 99 коп., які відповідач доброві льно не сплачує.

В судовому засіданні прокурор та представник поз ивача Управління Пенсій ного фонду України в м. Терноп олі позов підтримали та прос или його задовольнити, оскіл ьки за Редакцією газети « Тернопіль вечірній» виникла заборгованість перед Упр авлінням Пенсійного фонду України в м. Тернополі зі спла ти страхових внесків в сумі 210 99,99 грн., яку відповідач доброві льно не сплачує і яка підляга є стягненню в судовому поряд ку.

Представник відповідача Редакції газети «Терноп іль вечірній» в судовому зас іданні позов визнав повністю , і пояснив, що в даний час Ре дакція газети перебуває в п роцедурі ліквідації, кошти в ідсутні, хоча борг зі сплати с трахових внесків в сумі 21099,99 гр н. існує.

Суд, в судовому засіданні з аслухавши прокурора, предста вника позивача та представни ка відповідача, проаналізува вши матеріали справи вважає, що вказаний позов підставни й та підлягає до задоволення , виходячи з наступних підста в.

Редакція газети «Терноп іль вечірній» зареєстрована Торгово-реєстраційною палат ою Тернопільської міської ра ди 16 жовтня 1998 року і являється юридичною особою та перебув ає на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в м . Тернополі, як платник внескі в (збору) на пенсійне державне страхування.

Судом встановлено, що Ред акцією газети «Тернопіль в ечірній» всупереч вимогам ст .20 Закону України "Про загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування" та ст.3, 5 Закону України "Про збір на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання" не у повному обсязі пров одилась сплата внесків до Пе нсійного Фонду України, внас лідок чого станом на 01.01.2010 року виникла заборгованість по сп латі страхових внесків на су му 29659,64 грн.

Заборгованість на суму 21099,99 грн., що складається з боргу по страхових внесках за серпен ь 2009 року в сумі 6748,96 грн., за верес ень 2009 року в сумі 6372, 72 грн., за лис топад 2009 року в сумі 7978,31 грн. на в иконанні в органах ДВС не зна ходиться.

Вказана сума боргу підтвер джується копіями розрахунку суми страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування за періо д, протягом якого сформувавс я борг страхувальника, довід кою Управління Пенсійно го фонду України в м. Тернопол і про заборгованість Редак ції газети «Тернопіль вечі рній».

Згідно ст. 58 Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» Пенсійний фонд є органом, я кий здійснює керівництво та управління солідарною систе мою, провадить збір, акумуляц ію та облік страхових внескі в, призначає пенсії та підгот овляє документи для її випла ти, забезпечує своєчасне і в п овному обсязі фінансування т а виплату пенсій.

Ст. 18 цього ж Закону передба чає, що страхові внески на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування є ціль овим загальнообов' язковим платежем, який справляється на всій території України, во ни не включаються до складу п одатків, інших обов' язкових платежів, що складають систе му оподаткування. На ці внеск и не поширюється податкове з аконодавство. Страхові внеск и не можуть зараховуватись д о Державного бюджету. Законо давством не можуть встановлю ватись пільги з нарахування та сплати страхових внесків або звільнення від їх сплати .

Згідно ст. 20 Закону страхува льники зобов' язані сплачу вати страхові внески, нарахо вані за відповідний базовий звітний період (місяць), не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду.

Механізм нарахування та ст авки страхових внесків визна чені ст. 19 вищевказаного Закон у та Законом України «Про збі р на обов' язкове державне п енсійне страхування» від 26.06.199 7 р. № 400/97-ВР з наступними змінами та доповненнями.

Редакція газети «Терноп іль вечірній» зобов' язана нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені стр оки та в повному обсязі страх ові внески, однак своєчасно н е сплатила, а тому виникла заб оргованість в сумі 21099,99 грн.

Згідно ст. 106 Закону суми стр ахових внесків не нараховані та/або не сплачені страхувал ьником у визначені законодав ством строки вважаються прос троченою заборгованістю із с плати страхових внесків (нед оїмкою).

Як вбачається із матеріалі в справи, а саме розрахунку су ми страхових внесків на зага льнообов' язкове державне пенсійне страхування Упра влінням Пенсійного фонду в місті Тернополі нараховано борг в сумі 21099,99 грн.

Приймаючи до уваги, що відп овідач добровільно суму борг у в сумі 21099,99 грн. не сплатив її с лід з нього стягнути в примус овому порядку, повністю задо воливши позовні вимоги.

керуючись ст. ст. 11, 71, 6, 158, 163 КА С України, Законом України „П ро збір на обов' язкове держ авне пенсійне страхування”, Законом України „Про загальн ообов' язкове державне пен сійне страхування”, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Позов Прокурора м. Терно поля в інтересах держави в ос обі в Управління Пенсійн ого фонду України в м. Тернопо лі до Редакції газети «Те рнопіль вечірній» про стягне ння заборгованості по сплат і страхових внесків - задовол ьнити.

2.Стягнути з Редакції га зети «Тернопіль вечірній» (в ул. Родини Барвінських, 4, м. Тер нопіль, код за ЄДРПОУ 30165116) борг в сумі 21099 (двадцять одну тисячу дев' яносто дев' ять) грн. 99 к оп. на користь Управління Пенсійного фонду України в м . Тернополі, шляхом перерахув ання на п/р 2560431200559 в Тернопільськ ому відділенні Ощадбанку № 6350 ВАТ «Державний ощадний б анк України», МФО 398035, код 21157094.

Постанова суду набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження або апел яційної скарги.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського адміністр ативного апеляційного суду ч ерез Тернопільський окружни й адміністративний суд шляхо м подання заяви про апеляцій не оскарження протягом десят и днів з дня її проголошення т а апеляційної скарги протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження або без попереднього п одання такої заяви, якщо скар га подається у строк, встанов лений для подання заяви.

Головуюча Дерех Н.В.

Копія вірна:

Суддя Дерех Н.В.

Дата ухвалення рішення22.02.2010
Оприлюднено24.11.2010
Номер документу8051200
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-293/10/1970

Ухвала від 28.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 22.02.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 22.02.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні