Ухвала
від 02.08.2018 по справі 757/36312/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/36312/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2018 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві заяву прокурора групи прокурорів Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про відвід слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_5 від розгляду клопотання адвоката ОСОБА_4 про скасування арешту, накладеного на майно підозрюваної ОСОБА_6 ,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Печерського районного суду м. Києва 27.07.2018 р. надійшла заява прокурора групи прокурорів Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про відвід слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_5 від розгляду клопотання адвоката ОСОБА_4 про скасування арешту, накладеного на майно підозрюваної ОСОБА_6 , у рамках кримінального провадження № 42018000000000582.

Обґрунтовуючи означену заяву прокурор посилається на те, що слідчим суддею ОСОБА_5 досліджено матеріали кримінального провадження № 42018000000000582 та у якого уже сформавана позиція з даного приводу, оскільки останнім було відмовлено в задоволенні клопотання прокурора про передачу в управління Національного агенства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а відтак вважає наявними підставами вважати існування неупередженого ставлення слідчого судді до розгляду даного питання.

У судовому засіданні прокурор обставини та вимоги визначені у заяві про відвід підтримав, просив задовольнити.

Адвокат ОСОБА_4 у судовому засіданні заперечував щодо задоволення заяви прокурора про відвід та обставин які б слугували підставами для відводу слідчого судді, вважає, що дана заява є необгрунтованою та безпідставною.

Слідчий суддя ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився про дату та час розгляду заяви повідомлявся належним чином.

Враховуючи положення ст. 81 КПК України, слідчий суддя визнав можливим проводити судове засідання з розгляду заяви про відвід за відсутності осіб, які не з`явилися.

Вивчивши заяву про відвід, заслухавши пояснення учасників процесу, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Вичерпний перелік підстав, за наявності яких слідчий суддя безумовно підлягає відводу, визначений п.п. 1, 2, 5 ч. 1 ст. 75 КПК України та ст. 76 КПК України.

Відповідно до положень ч.ч. 3, 4 ст. 75 КПК України, слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні, якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження; за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості.

Судовим розглядом не встановлено і заявником не доведено наявність обставин, які викликали б сумніви в неупередженості слідчого судді ОСОБА_5 і унеможливлювали б винесення ним об`єктивного рішення у справі.

Під час розгляду заяви про відвід, слідчим суддею встановлено, що підстав, згідно із правилами КПК України, для відводу слідчого судді ОСОБА_5 немає.

При цьому, прокурором у судовому засіданні на підтвердження своїх доводів, доказів надано не було, та обгрунтування підстав, як вважає заявник у заяві про відвід, носять у собі суб`єктивний характер без доказового підкріплення.

Окрім цього, із даної заяви вбачається, непогодження заявника із рішеннями слідчого судді, що не може слугувати підставами для його відводу, а відтак заяву про відвід слід залишити без задоволення.

Не вбачаючи підстав для відводу слідчого судді, керуючись ст. ст. 75, 76, 80, 81, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

заяву прокурора групи прокурорів Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про відвід слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_5 від розгляду клопотання адвоката ОСОБА_4 про скасування арешту, накладеного на майно підозрюваної ОСОБА_6 , залишити без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.08.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу80522243
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/36312/18-к

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні