Ухвала
від 18.03.2019 по справі 321/995/18
МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 321/995/18

Провадження № 6/321/18/2019

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.03.2019 смт. Михайлівка

Михайлівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Кравченко Н.О.

за участю:

секретаря судового засідання Цаплі Г.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження в справі № 321/995/18 за позовною заявою Органу опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_1, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_5 звернувся до суду з заявою про заміну стягувача обґрунтовуючи вимоги наступним. Рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області від 02.01.2019 pоку позбавлено ОСОБА_3 та ОСОБА_4 батьківських прав відносно їх неповнолітнього сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1. Стягнуто з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, на користь Комунального закладу Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради аліменти на утримання неповнолітнього ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, щомісячно, починаючи з 13 серпня 2018 року, і до досягнення дитиною повноліття. На виконанні Михайлівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управляння юстиції у Запорізькій області знаходиться виконавчий лист про стягнення аліментів з ОСОБА_4на користь Комунального закладу Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради. Розпорядженням Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області від 27.02 .2019 року № 46 заявника призначено опікуном над малолітньою дитиною, позбавленого батьківського піклування, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2. За вказаних обставин, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження у вказаній справі, зазначивши стягувачем ОСОБА_1

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився, проте надав заяву, про розгляд справи без його участі, просив задовольнити заяву.

Представник Михайлівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управляння юстиції у Запорізькій області не з'явився, надавши заяву про проведення судового засідання за його відсутності, проти задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження не заперечує.

Інші учасники розгляду справи в судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви були повідомлені належним чином.

У відповідності до ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали заяви, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини заяви, на яких ґрунтуються вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду заяви вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що вимоги заявника обґрунтовані та підлягають задоволенню з таких підстав.

З матеріалів заяви встановлено, що рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області від 02.01.2019 pоку позбавлено ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, паспорт СЮ168764, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_6, паспорт СВ877754, яка зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_7, батьківських прав відносно їх неповнолітнього сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1. Стягнуто з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, на користь Комунального закладу Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради, код ЄДРПОУ 20518963, місцезнаходження: Запорізька область, м. Василівка, вул. Гагаріна, 16, аліменти на утримання неповнолітнього ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, щомісячно, починаючи з 13 серпня 2018 року, і до досягнення дитиною повноліття.

04.01.2019 року Михайлівським районним судом Запорізької області видано виконавчі листи на примусове виконання рішення від 02.01.2019 року в частині стягнення аліментів, які направлено до Комунального закладу Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради та отримано 15.01.2019 року, згідно зворотного повідомлення.

Розпорядженням Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області від 27.02.2019 року № 46, призначено ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_8 , який проживає: ІНФОРМАЦІЯ_9, опікуном над малолітньою дитиною позбавленою батьківського піклування ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Згідно ч.1 ст.442 Цивільного процесуального кодексу України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ч.5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За вказаних обставин, суд вважає за доцільне замінити сторону виконавчого провадження в справі за позовом Органу опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_1, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, замість стягувача Комунального закладу Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради, вказати стягувача - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_8, який проживає: ІНФОРМАЦІЯ_9 .

На підставі викладеного, керуючись ст.442 ЦПК України, ч.5 ст. 15 ЗУ Про виконавче провадження , -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження в справі за позовом Органу опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_1, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів , за виконавчими листами, виданими 04 січня 2019 року Михайлівським районним судом Запорізької області про стягнення аліментів з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, - замість стягувача Комунальний заклад Василівська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат Запорізької обласної ради вказати стягувача - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_8, паспорт НР982519 , РНОКПП НОМЕР_1, який проживає: ІНФОРМАЦІЯ_9.

Ухвала суду може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду через Михайлівський районний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Михайлівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено20.03.2019
Номер документу80540728
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —321/995/18

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Машкіна Н. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 06.03.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Рішення від 02.01.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Рішення від 02.01.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 21.11.2018

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні