Ухвала
від 20.03.2019 по справі 552/685/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/685/19

Провадження № 2/552/517/19

У Х В А Л А

20.03.2019 року Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого - судді Кузіної Ж.В.

секретаря - Павленко Л.М.

за участю позивача ОСОБА_1, представника позивача ОСОБА_2, представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Полтавський комбікормовий завод , третя особа Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Бузок про визнання права власності на нерухоме майно ,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача ПАТ Полтавський комбікормовий завод про визнання права власності на АДРЕСА_1.

Ухвалою суду від 07 лютого 2019 року відкрито загальне позовне провадження.

У судовому засіданні представник позивача та позивач позовні вимоги підтримали.

Представником позивача заявлено клопотання щодо витребування з ПП ПБТІ Інвентаризатор копії документів щодо переходу права власності на спірну квартиру від ОСОБА_4 до ВАТ Полтавський комбікормовий завод та матеріали інвентаризаційної справи з 01 липня 1998 року.

Представник відповідача позовні вимоги визнала та пояснила, що у зв'язку з визнанням позову у повному обсязі клопотання не підлягає задоволенню.

Представник третьої особи Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Бузок у судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

Передбачені ч.2 ст.198 ЦПК України підстави для відкладення підготовчого судового засідання судом не встановлені.

Статтею 200 ЦПК України регламентовано судові рішення, що ухвалюються судом у підготовчому судового засіданні.

Частиною 3 та 4 цієї статті визначено , що за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно до ч.4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме з інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно,Державного реєстру іпотек,Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна АДРЕСА_2 відсутня.

Приймаючи до уваги зазначене, з метою недопущення порушення прав ,свобод чи інтересів інших осіб,суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Відповідно до ч.1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи, що клопотання заявлено в межах позовних вимог щодо витребування відомостей набуття ВАТ Полтавський комбікормовий завод права власності на АДРЕСА_3 клопотання підлягає задоволенню.

Беручи до уваги, що по справі відповідно до вимог ст.189 ЦПК України виконані необхідні завдання підготовчого провадження, суд вважає за доцільне закрити підготовче засідання і призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 196-198 , 200,206 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Відмовити у прийнятті визнання представником відповідача ПАТ "Полтавський комбікормовий завод" позову ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Полтавський комбікормовий завод про визнання права власності на нерухоме майно .

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Полтавський комбікормовий завод , третя особа Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Бузок про визнання права власності на нерухоме майно на 08 квітня 2019 року на 11 годину 00 хвилин.

Викликати сторони та представника третьої особи в судове засідання.

Витребувати з ПП ПБТІ Інвентаризатор належним чином завірені копії документів щодо переходу права власності на АДРЕСА_3 від ОСОБА_4 Олексійовтча до ВАТ Полтавський комбікормовий завод , реєстраційний номер відповідно до технічного паспорту 143-18867 (4-662).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ж.В.Кузіна

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено21.03.2019
Номер документу80572237
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —552/685/19

Постанова від 25.07.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Постанова від 25.07.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Рішення від 18.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні