Ухвала
від 20.03.2019 по справі 635/1556/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/1556/19

Провадження № 2/635/1707/2019

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20 березня 2019 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі судді Савченка Д.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Садівничого товариства Детектор робітників та службовців НВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ , в особі голови правління ОСОБА_2, про скасування рішення правління кооперативу,

Позивач: ОСОБА_1, місце проживання (перебування): АДРЕСА_1;

Відповідач: Садівниче товариство Детектор робітників та службовців НВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ , в особі голови правління ОСОБА_2, місце реєстрації: Харківська область, Харківський район, с.Циркуни,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Садівничого товариства Детектор робітників та службовців НВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ , в особі голови правління ОСОБА_2, про скасування рішення правління кооперативу.

В позовній заяві позивач просить суд:

-визнати рішення правління Садівничого товариство Детектор робітників та службовців ПВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ від 27.05.2017 року про відключення ділянки № 101, яка належить ОСОБА_1, від електроенергії та водопостачання - незаконною,

-зобов'язати правління Садівничого товариство Детектор робітників та службовців НВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ підключити ділянку № 101 до електроенергії та водопостачання.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що 30.05.2015 року його було прийнято у члени садового товариства Детектор . 27.06.2017 року прибувши до своєї садівничої ділянки позивач дізнався, що в нього відключено водопостачання та електроенергію. 07.08.2017 року позивач подав заяву до Липецького ВП ГУНП в Харківській області щодо самоуправних дій голови правління СТ Детектор - ОСОБА_3, яка була проігнорована. Ухвалою від 14 серпня 2017 року суддею Харківського районного суду Харківської області було зобов'язано начальника слідчого відділу Липецького ВП ГУНП в Харківській області визначити слідчого та внести відомості про ЄРДР про кримінальне правопорушення, згідно до заяви ОСОБА_1 від 07.08.2017 року. Наразі в провадженні Липецького ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області перебуває кримінальне провадження № 12017220770000609 за фактом самоуправства, та незаконне проникнення до житла чи іншого володіння особи.Під час ознайомлення з матеріалами кримінального провадження позивачу стало відомо, що правлінням кооперативу Детектор було проведено декілька зборів на яких вони вирішили питання про відключення ділянки позивача від водопостачання та електроенергії. Позивач вважає, що вирішення питання про відключення ділянки № 101 від водопостачання та електроенергії без повідомлення власника ділянки і відхилення від процедури вирішення даних спорів правлінням товариства є незаконним.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які передбачені ч.6 ст.19 ЦПК України, не виникають з трудових правовідносин, а також враховуючи відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та обраний позивачем спосіб захисту, підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, передбачених ст.274 ЦПК України, судом не встановлено. Виходячи з вищезазначеного суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.184-187 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Садівничого товариства Детектор робітників та службовців НВО МОНОКРИСТАЛРЕАКТИВ , в особі голови правління ОСОБА_2, про скасування рішення правління кооперативу.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання на 09 квітня 2019 року о 14 годині 00 хвилин.

В підготовче засідання викликати сторони.

Відповідач має право протягом 20 днів з дня отримання копії ухвали, копії позовної заяви та доданих до неї документів надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності протягом пятнадцяти днів з дня її складання.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя Д.М. Савченко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено21.03.2019
Номер документу80585917
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/1556/19

Рішення від 20.06.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 20.06.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні