Ухвала
від 21.03.2019 по справі 746/124/19
СРІБНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 746/124/19

2/746/62/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

21.03.2019 року

Суддя Срібнянського районного суду Чернігівської області Цигура Н. А., вивчивши позовну заяву заступника керівника Прилуцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі позивача ОСОБА_1 соціального захисту населення Срібнянської районної державної адміністрації до ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням,

В С Т А Н О В И В:

Справа підсудна Срібнянському районному суду Чернігівської області відповідно до ч. 3 ст. 28 ЦПК України.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, що з урахуванням ст.187 ЦПК України є підставою для відкриття провадження у справі.

Предмет позову: відшкодування шкоди.

Підстава позову: заподіяння шкоди внаслідок вчинення злочину.

Виходячи з положень ст. ст. 19, 274, 279 ЦПК України, враховуючи ціну позову, категорію справи, яка є малозначною, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи про дату, час та місце проведення судового засідання.

Керуючись ст. ст. 27, 187 Цивільного процесуального кодексу України,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Прилуцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі ОСОБА_1 соціального захисту населення Срібнянської районної державної адміністрації до ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням,

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом сторін).

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 9 годину 00 хвилин 04 квітня 2019 року в приміщенні Срібнянського районного суду Чернігівської області за адресою: смт. Срібне Чернігівської області, вул. Миру, 41А.

У судове засідання викликати заступника керівника Прилуцької місцевої прокуратури ОСОБА_3, місцезнаходження за адресою: 17500, м. Прилуки Чернігівської області, вул. 1 Травня, 50 та відповідача ОСОБА_2, яка проживає за адресою: 17312, с. Сокиринці Срібнянського району Чернігівської області, вул. Харченкова, 34.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Запропонувати відповідачу протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву в порядку передбаченому ст. 178 ЦПК України.

Роз'яснити відповідачу, що згідно ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив згідно ст. 179 ЦПК України протягом п'яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://sr.cn.court.gov.ua/sud2521/ .

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до Чернігівського апеляційного суду через Срібнянський районний суд Чернігівської області шляхом подання апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії ухвали, в іншій частині - оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСрібнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення21.03.2019
Оприлюднено25.03.2019
Номер документу80645819
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —746/124/19

Рішення від 15.04.2019

Цивільне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Цигура Н. А.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Цигура Н. А.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Цигура Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні