Ухвала
від 14.03.2019 по справі 761/39330/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/39330/17

Провадження № 2/761/797/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2019 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Ющенко Я.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом Комунального підприємства Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної підприємству працівником,

ВСТАНОВИВ:

31.10.2017 року КП Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної підприємству працівником в сумі 220844,60 грн.

Ухвалою від 24.01.2018 року відкрито провадження у справі, розгляд якої вирішено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою від 13.06.2018 року справа прийнята до провадження суддею Савицьким О.А.

Ухвалою від 04.10.2018 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті.

Позивач КП Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в особі директора Власова В.М. та відповідач ОСОБА_1 через канцелярію суду подали спільну письмову заяву про затвердження мирової угоди у даній справі з проханням затвердити мирову угоду на умовах того, що відповідач зобов'язується на умовах розстрочки сплати позивачу суму заподіяної шкоди у розмірі 220844,60 грн., а останній після отримання вказаних грошових коштів жодних претензій до відповідача щодо відшкодування шкоди немає, у зв'язку з чим відмовляється від своїх позовних вимог.

Представник позивача та відповідач в судовому засіданні просили суд затвердити укладену між ними мирову угоду.

Сторонам роз'яснено, що затвердження мирової угоди приведе до закриття провадження у справі та неможливості повторного звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

З процесуальними наслідками, передбаченими ст. 207 ЦПК України, сторони ознайомлені та вважають, що умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують його.

Правові наслідки затвердження судом мирової угоди, передбачені ст.ст. 207-208, 255-256 ЦПК України, сторонам роз'яснено.

Так, у відповідності до ч.1 ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Відповідно до ч.4 ст. 207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає необхідним затвердити дану мирову угоду на умовах, запропонованих сторонами та закрити провадження у справі.

Крім того, сторони у своїй спільній письмовій заяві про затвердження мирової угоди просять також вирішити питання про розподіл судових витрат.

Так, згідно з ч.ч.1, 3 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції.

Відповідно до ч.1 ст. 142 ЦПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції суд у відповідній ухвалі в порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Судом встановлено, що позивачем при поданні позову до суду сплачено судовий збір в сумі 3312,67 грн., згідно платіжного доручення № 1763 від 10.10.2017 року.

За таких обставин, оскільки судом затверджено укладену між сторонами мирову угоду, тому позивачу необхідно повернути з Державного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову до суду, що становить 1656,34 грн.

Керуючись ст.ст. 142, 207, 208, 255, 256, 259-261, 353-355 ЦПК України, ст. 7 Закону України Про судовий збір , суд

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену між Комунальним підприємством Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в особі директора Власова Віктора Миколайовича з однієї сторони та ОСОБА_1 з другої сторони, на наступних умовах:

1. Відповідач визнає свої зобов'язання по сплаті суми заподіяної шкоди у розмірі 220844 (двісті двадцять тисяч вісімсот сорок чотири) грн. 60 коп. (далі за текстом - Відшкодування) Позивачу в повному обсязі;

2. До моменту підписання цієї мирової угоди Відповідач не сплачував Відшкодування шкоди, спричиненої підприємству Позивача.

3. Відповідач зобов'язується та гарантує сплатити Позивачу суму відшкодування в повному обсязі шляхом виплати платежів у розмірах і в строки, погоджені сторонами й встановлені в п.4 цієї мирової угоди;

4. Відповідач сплачує відшкодування, зазначене у п.1 цієї мирової угоди на умовах наступної розстрочки:

Щомісячно у розмірі не менше 10 відсотків від розміру заробітної плати або іншого отриманого сукупного доходу, в сумі не меншою ніж 1000 (одна тисяча) грн. 00 коп. у термін з 20 по 29 число звітного місяця;

5. Виплата відшкодування проводиться Відповідачем у вигляді платежів, здійснюється або шляхом передачі у касу підприємства Позивача готівкових коштів у терміни, зазначені у п.4 мирової угоди, або шляхом перерахунку безготівкових коштів на розрахунковий рахунок підприємства Позивача за наступними реквізитами:

Отримувач: Комунальне підприємство Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) ;

Код ЄДРПОУ 04012460, р/р 26006052755131 в Печерській філії ПАТ КБ ПриватБанк у м.Києві, МФО 300711;

Призначення платежу: Платіж № 1 (або № 2, № 3, № 4, № 5, № 6) на виконання мирової угоди від 24 жовтня 2018 року, укладеної між КП АТП КМДА та ОСОБА_1;

6. Датою отримання платежу вважається або дата отримання Позивачем готівкових коштів, яка повинна бути підтверджена відповідним документом Позивача про одержання коштів, або дата зарахування безготівкових коштів на р/р Позивача;

7. Відповідач має право достроково погасити борг в повному обсязі або частково;

8. У випадку якщо Відповідач порушить строки виплати зазначені у п.4 даної мирової угоди, він зобов'язується сплатити Позивачу штраф у розмірі 50 % від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання та пеню у розмірі подвійної облікової ставку НБУ від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання, зазначеного у п.4 даної угоди за кожен день прострочення платежу;

9. За письмовою згодою Позивача та Відповідача, дати виплати окремих платежів, можуть бути відстрочені, але не більш ніж на 10 днів від дат, які погоджено у п.4 цієї мирової угоди. При цьому, письмова згода сторін про відстрочення окремого платежу повинна бути укладена між Позивачем та Відповідачем не пізніше запланованої дати виплати такого платежу, яка вказана у п.4 мирової угоди;

10. Дана мирова угода направляється сторонами до суду для її затвердження у трьох ідентичних примірниках;

11. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченого цією мировою угодою;

12. Ухвала Шевченківського районного суду м.Києва про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом, згідно з п.2. ч.1 ст. 3 Закону України Про виконавче провадження ;

13. У разі несплати Відповідачем сум відшкодування у порядку п.4 цієї мирової угоди Позивач має право направити ухвалу суду про затвердження цієї мирової угоди до державної виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з Відповідача суми боргу у розмірі, вказаному в п.1 цієї мирової угоди за вирахуванням здійснених Відповідачем платежів за цією мировою угодою, про що Позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

Провадження у цивільній справі за позовом Комунального підприємства Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної підприємству працівником - закрити.

Повернути Комунальному підприємству Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (місцезнаходження: м.Київ, вул.Б.Грінченка, буд.3-А, код ЄДРПОУ 04012460) з Державного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову до суду, що становить 1656 (одна тисяча шістсот п'ятдесят шість) грн. 34 коп., відповідно до платіжного доручення № 1763 від 10 жовтня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Шевченківський районний суд м.Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано, або після перегляду ухвали в апеляційному порядку, якщо її не скасовано.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено27.03.2019
Номер документу80715100
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, заподіяної підприємству працівником

Судовий реєстр по справі —761/39330/17

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 04.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 24.01.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні