Ухвала
від 27.03.2019 по справі 360/656/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

27 березня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/656/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Чиркін С.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце знаходження: 92740, Луганська область, Старобільський район, с. Чмирівка, вул. Горького, буд. 6) до Старобільського районного відділу ГУМВС України у Луганській області в особі ліквідаційної комісії (місце знаходження: 92703, Луганська область, м. Старобільськ, вул. Айдарська, буд. 20) про визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

15 лютого 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до ліквідаційної комісії Старобільського районного відділу ГУ МВС України у Луганській області, в якому позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо нарахування позивачу винагороди за безпосередню участь в антитерористичній операції за період з 12.06.2014 по 31.12.2014 на суму 17363,13 грн;

- зобов'язати відповідача провести нарахування та виплату позивачу винагороди за безпосередню участь в антитерористичній операції за період з 12.06,2014 по 31.12.2014 на суму 17363,13 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що з 04.08.2010 позивач проходила службу в Старобільському районному відділі ГУМВС України у Луганській області. У період часу з 12.06.2014 по 06.07.2015 Позивач безпосередньо брала участь в Антитерористичної операції. Зазначила, що відповідно до інформації, зазначеної у довідці від 14.01.2019 № 599, наданої відповідачем, за безпосередню участь в АТО Позивачу в період з 12.06.2014 року по 31.12.2014 року винагорода за безпосередню участь в АТО нарахована та виплачена не була, тому як наказ АТЦ при СБУ від 25.06.2015 року №176 про взяття безпосередньої участі в АТО Позивачем видано після закінчення бюджетного періоду 2014 року, а тому зареєструвати кредиторську заборгованість щодо виплати коштів за участь в АТО у 2014 році не було підстав.

З посиланням на наведений розрахунок, вважає, що розмір винагороди за безпосередню участь в АТО, яка підлягає стягненню на її користь за 2014 рік повинен становити - 17363,13 грн.

Позивач вважає, що бездіяльність відповідача, щодо нарахування та виплати винагороди за безпосередню участь в антитерористичній операції суперечить вимогам законодавства України, тому порушує її права.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 19 лютого 2019 року адміністративний позов ОСОБА_1 залишено без руху, запропоновано позивачу протягом п'яти календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду: відомості чи відноситься позивач до категорії службових осіб, які у значенні Закону України Про запобігання корупції займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

25 березня 2019 року до суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Після усунення недоліків позовна заява ОСОБА_1 відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не вбачає, у зв'язку з чим вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Частинами першою, другою та третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до пункту 1 частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, окрім справ, в яких позивачами є службові особи, які у значенні Закону України Про запобігання корупції займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Згідно з частиною першою статті 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною п'ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Вивченням позовної заяви встановлено, що у ній позивачем не наведено будь-яких мотивів, з яких Головне управління Національної поліції в Луганській області має бути залучене до участі у справі як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, яким чином рішення у даній адміністративній справі може вплинути на її права, інтереси або обов'язки.

За таких обставин, суд вважає зазначене клопотання необґрунтованим та відмовляє у його задоволенні.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Керуючись статтями 5, 12, 77, 160, 168, 171, 174, 175, 257, 260, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Старобільського районного відділу ГУМВС України у Луганській області в особі ліквідаційної комісії про визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

У разі заперечень учасників справи проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) - встановити строк для подання відповідної заяви протягом п'яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відмовити у залученні Головного управління Національної поліції в Луганській області як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Зобов'язати Старобільський районний відділ ГУМВС України у Луганській області в особі ліквідаційної комісії надати до суду протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше ніж до першого судового засідання:

- відзив на позовну заяву разом зі всіма доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та доказами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити строк для подання до суду відповіді на відзив та заперечення - протягом 5 днів з дня одержання відзиву (відповіді на відзив), але не пізніше ніж до першого судового засідання.

Запропонувати позивачу у строк до 11 квітня 2019 року надати суду:

- належним чином засвідчені рапорти керівника структурного підрозділу, де проходила службу позивач на виплату винагороди за безпосередню участь в антитерористичній операції за період з 12.06.2014 по 31.12.2014;

- належним чином засвідчені накази ГУМВС України у Луганській області, видані на підставі рапортів керівника структурного підрозділу, де проходила службу ОСОБА_1, про нарахування грошової винагороди особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, призначеної за безпосередню участь у проведенні АТО;

- докази та обґрунтовані пояснення, які б свідчили про те, що ОСОБА_1 виконувала завдання керівництва штабу АТО, захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період з 12.06.2014 по 31.12.2014.

Зобов'язати Старобільський районний відділ ГУМВС України у Луганській області в особі ліквідаційної комісії надати до суду у строк до 11 квітня 2019 року, але не пізніше ніж до першого судового засідання:

- докази проходження позивачем служби у Старобільському районному відділі ГУМВС України у Луганській області у спірному періоді (накази про прийняття, звільнення тощо);

- накази (витяги з наказів) Антитерористичного центу при Службі безпеки України від 25.06.2015 № 176, від 17.11.2015 № 321;

- належним чином засвідчені накази командирів (штабу АТО), в яких зазначається про дату початку участі ОСОБА_1 у проведенні антитерористичних операцій (в тому числі участі у чергуваннях в добових нарядах щодо реагування на протиправні дії з боку незаконно озброєних формувань та диверсійно-розвідувальних груп, можливі прояви тероризму і сепаратизму, інші правопорушення, у відрядженнях тощо) та дату фактичного завершення такої участі за період 01.06.2014 по 31.12.2014;

- належним чином засвідчені рапорти керівника структурного підрозділу, де проходила службу позивач на виплату винагороди за безпосередню участь в антитерористичній операції за період з 12.06.2014 по 31.12.2014;

- належним чином засвідчені накази ГУМВС України у Луганській області, видані на підставі рапортів керівника структурного підрозділу, де проходила службу ОСОБА_1, про нарахування грошової винагороди особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, призначеної за безпосередню участь у проведенні АТО;

- докази та обґрунтовані пояснення, які б свідчили про те, що ОСОБА_1 виконувала завдання керівництва штабу АТО, захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період з 12.06.2014 по 31.12.2014.

Роз'яснити сторонам, що згідно з частинами другою, четвертою, п'ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Попередити сторони, що відповідно до частини дев'ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі Електронний суд для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити відповідача - суб'єкта владних повноважень про наявність в суді копії позовної заяви разом з доданими до неї документами, які підлягають врученню відповідачу, та про можливість їх отримання безпосередньо в суді за правилами пункту 12 частини дев'ятої статті 171 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяОСОБА_2

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2019
Оприлюднено27.03.2019
Номер документу80720544
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/656/19

Рішення від 23.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Постанова від 12.04.2019

Адмінправопорушення

Бородянський районний суд Київської області

Гумбатов В. А.

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні