Ухвала
від 27.03.2019 по справі 500/665/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

Справа № 500/665/19

27 березня 2019 рокум. Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Хрущ В.Л., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Керівника Чортківської місцевої прокуратури (місце знаходження: вул. Горбачевського, 4, м. Чортків, Тернопільська область, 48500, код ЄДРПОУ: 02910098),

в інтересах держави, в особі:

Чортківської районної ради (місце знаходження: вул. Шевченка, 23, м.Чортків, Тернопільська область, 48500, код ЄДРПОУ: 04058255),

Відділу освіти Чортківської РДА (місце знаходження: вул. Бандери, 20, м. Чортків, Чортківський район, Тернопільська область, 48500, код ЄДРПОУ: 02146050)

до Капустинської сільської ради Чортківського району Тернопільської оюласті (місце знаходження: вул. Центральна, 20, с. Капустинці, Чортківський район, Тернопільська область, 48564, код ЄДРПОУ: 04393781),

треті особи , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:

Капустинська загальноосвітня школа I ступеня Чортківської районної ради (місце знаходження: с. Капустинці, Чортківський район, Тернопільська обл., 48564),

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1),

про: визнання протиправним та скасування рішення сесії Капустинської сільської ради №121 від 20.02.2018 року, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 26.03.2019 року вищезазначену позовну заяву було залишено без руху та надано позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви, визначених в ухвалі. Дана ухвала надіслана Керівнику Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області на офіційну електронну адресу, вказану у позовній заяві.

27.03.2019 року судом за вх. №4314/19 зареєстровано заяву, направлену Керівнику Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області за вих. №2134-678 від 26.03.2019 року на офіційну електронну адресу суду на виконання вимог вищезазначеної ухвали, - в якій заявник, посилаючись на ряд підстав, викладених у позовній заяві, - просить суд визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду із даним позовом та поновити такий строк.

Розглянувши дану заяву у відповідності до вимог статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), та враховуючи те, що в позові зазначено ряд обставин та ряд дій, вчинених Чортківською місцевою прокуратурою, які передували подачі даної позовної заяви, та належним чином обґрунтовані підстави для звернення Керівника місцевої прокуратури до суду з метою захисту інтересів держави, зокрема, те, що про наявність підстав для звернення до суду прокурор дізнався безпосередньо після отримання листа Капустинської сільської ради №29/2-14 від 24.01.2019 року та надання разом із цим листом копії оскаржуваного рішення, - суд вважає, що заява Керівника Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області про визнання причин пропуску строк звернення до суду із відповідною позовною заявою - є обґрунтованою, підтвердженою належними та допустимими доказами, які долучені до позову, та підлягає задоволенню, а строк звернення до суду із даним позовом - підлягає поновленню.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Відповідно до ч.2 ст.12 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з п.10 ч.6 ст.12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо: інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись наведеним, дана адміністративна справа відповідно до статті 12 КАС України є справою незначної складності, для якої пріоритетним є її швидке вирішення, та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження - з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 12, 171, 248, 257 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Керівника Чортківської місцевої прокуратури про визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними та поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду - задовольнити.

Поновити Керівнику Чортківської місцевої прокуратури строк звернення до суду на оскарження рішення сесії Капустинської сільської ради №121 від 20.02.2018 року "Про виділення земельної ділянки ОСОБА_1 площе. 0,7 га. за рахунок земель громадського використання".

2. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

3. Розгляд справи проводити суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

4. Призначити у справі судове засідання на 17 квітня 2019 року на 11:00 год. в залі судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: м.Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 20.

5. Роз'яснити відповідачу, суб'єкту владних повноважень, у відповідності до вимог статей 162-164 КАС України, що він має право у 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі - для подання відзиву на позовну заяву та доказів (якщо такі є та не були надані позивачем), які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

6. Повідомити сторонам, що позивач, у разі необхідності, має право протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позов подати до суду відповідь на такий відзив, а відповідач, у разі необхідності, має право подати заперечення на відповідь протягом п'яти днів з дня отримання такої відповіді.

7. Третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - відповідно до частини третьої статті 165 КАС України встановити 15-денний строк, з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання пояснень щодо позову (у разі необхідності).

8. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі: https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

9. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Заперечення на ухвалу суду в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Хрущ В.Л.

Копія вірна:

Суддя Хрущ В.Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2019
Оприлюднено28.03.2019
Номер документу80755837
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/665/19

Рішення від 17.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Рішення від 17.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Постанова від 01.02.2019

Адмінправопорушення

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні