Ухвала
від 28.03.2019 по справі 558/59/19
ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 558/59/19

номер провадження 2/558/46/19

У Х В А Л А

28 березня 2019 року смт. Демидівка

Демидівський районний суд Рівненської області , в складі судді одноособово ОСОБА_1, при секретарі Ковальській Л.С., з участю позивача ОСОБА_2, представників відповідачів ОСОБА_3, ОСОБА_4, представника третьої особи ОСОБА_5,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_6 районної державної адміністрації, ОСОБА_6 селищної ради Рівненської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області, в особі Відділу Держгеокадастру у ОСОБА_6 районі, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою до відповідачів ОСОБА_6 районної державної адміністрації, ОСОБА_6 селищної ради Рівненської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування, а саме: про визнання за позивачем права на земельну частку (пай) у розмірі 3,64 умовних кадастрових гектарів за рахунок земель КСГП Україна с. Княгини Демидівського району Рівненської області, в порядку спадкування після смерті матері ОСОБА_7, яка померла 26 квітня 2017 року.

Підставою позову є те, що відсутні правовстановлюючі документи, які підтверджували б належність спадкодавцеві - бабі позивача ОСОБА_8 та матері позивача ОСОБА_7 права на земельну частку (пай).

Судом проведено підготовче засідання 28 березня 2019 року.

Під час проведення підготовчого засідання представник відповідача ОСОБА_6 селищної ради Рівненської області ОСОБА_3 заявила клопотання про необхідність витребування для вирішення справи копій державних актів на право колективної власності на землю, що видавалися КСГП Україна с. Княгинин Демидівського району Рівненської області, та КСГП Відродження с. Княгинин Демидівського району Рівненської області.

Учасники справи не заперечували проти клопотання представника відповідача.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи, а відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно подати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст. 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Оскільки для правильного вирішення справи можуть мати значення відомості, що містяться у державних актах на право колективної власності на землю (та додатках до них), беручи до уваги те, що у відповідача є складнощі в наданні доказів, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 83, 84 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області (адреса: м. Рівне, вул. С. Петлюри, буд. 37) посвідчені у встановленому порядку копії державних актів на право колективної власності на землю (з додатками до них), що видавалися КСГП Україна с. Княгинин Демидівського району Рівненської області, та КСГП Відродження с. Княгинин Демидівського району Рівненської області.

Роз'яснити, що:

- згідно ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно ч. 9 ст. 84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.С. Феха.

СудДемидівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.03.2019
Оприлюднено29.03.2019
Номер документу80769912
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —558/59/19

Рішення від 15.08.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 28.03.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 28.03.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 15.02.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні