Рішення
від 29.03.2019 по справі 227/263/19
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29.03.2019

227/263/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

29 березня 2019 року м.Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Здоровиці О.В.

за участю

секретаря судового засідання Сисенко Ю.В.

п/позивача ОСОБА_1

п/відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Добропілля цивільну справу (ЄУНСС 227\263/19) за позовом ОСОБА_3 до 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, поновлення строку звернення до суду з позовом,-

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_3 до 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, поновлення строку звернення до суду з позовом- задовольнити.

Поновити ОСОБА_3 строк звернення до суду з позовом до 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Скасувати наказ начальника 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області від 31.03.2016 року № 50 про звільнення ОСОБА_3 з посади фельдшера рятувального відділення 62 державної пожежно-рятувальної частини 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області з 01 квітня 2016 року, у зв'язку з припиненням трудового договору внаслідок вступу працівника на військову службу за контрактом на підставі п. 3 ст. 36 КЗпП України.

Поновити ОСОБА_3 на посаді фельдшера рятувального відділення 62 державної пожежно-рятувальної частини 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області з 01 квітня 2016 року.

Стягнути з 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області на користь ОСОБА_3 середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу за період з 01 квітня 2016 по 31 березня 2017 р. включно у розмірі 55883,70 грн. (п'ятдесят п'ять тисяч вісімсот вісімдесят три гривні 70 коп.) з утриманням податків та обов язкових платежів.

Стягнути з 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області на користь держави судовий збір у розмірі 1536,80 грн (одна тисяча п'ятсот тридцять шість гривень 80 коп).

Рішення суду в частині поновлення ОСОБА_3 на посаді фельдшера рятувального відділення 62 державної пожежно-рятувальної частини 19 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області допустити до негайного виконання.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного розгляду.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку учасниками справи, а також особами, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов'язки, повністю або частково до Донецького апеляційного суду через Добропільський міськрайонний суд Донецької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Позивач: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання - Донецька область, Добропільський район, с.Золотий Колодязь, вулиця Гей М.Т. будинок 11.

Відповідач: 19 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області , код ЄДРПОУ 38181800, юридична адреса 85000, Донецька обл., місто Добропілля, вулиця Першотравнева, будинок 54 А.

Вступна та резолютивна частини рішення проголошені 29 березня 2019 року. Повний текст рішення буде складено 08 квітня 2019 року.

Надруковано в нарадчій кімнаті у одному примірнику.

Суддя О.В. Здоровиця

29.03.2019

Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено01.04.2019
Номер документу80788824
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —227/263/19

Рішення від 07.04.2019

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Рішення від 29.03.2019

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні