Ухвала
від 01.04.2019 по справі п/811/748/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

01 квітня 2019 року м. Кропивницький Справа № П/811/748/14

провадження № 2-кас/340/4/19

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кармазина Т.М., розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю Вікторія-Феліз ( 25014, м. Кіровоград, просп. Промисловий, 11-б, код ЄДРПОУ: 31146326) до

Кіровоградської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Кіровоградській області (25009, м. Кіровоград, вул. Глінки, 2, ЄДРПОУ: 37096882)

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення - рішення від 26.02.2014 року:

- №0000252206, форми В4 , яким зменшено розмір від'ємного значення суми податку на додану вартість за червень 2012 року в сумі 1723 грн.;

- №0000242206, форми Р , яким збільшено розмір грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 513115 грн. та застосовану штрафну (фінансову) санкцію в розмірі 135741 грн.;

- №0000262206, форми Р , яким збільшено розмір грошового зобов'язання з податку на прибуток приватних підприємств в сумі 17637 грн. та застосовано штрафну (фінансову) санкцію в розмірі 1552 грн.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 23.05.2014 р. позовні вимоги задоволено в повному обсязі (т.6 а.с.194-199).

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду України від 26.03.2015 р. апеляційну скаргу Кіровоградської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Кіровоградській області залишено без задоволення, а постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 23.05.2014 р. у справі №П/811/748/14 - залишено без змін (т.6 а.с.243-253).

Постановою Верховного суду від 26.02.2019 р. касаційну скаргу Кіровоградської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Кіровоградській області задоволено частково, постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 23.05.2014 р. та ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 26.03.2015 р. скасовано, а справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції (т.7 а.с.32-39).

Згідно протоколу розподілу справ між суддями, у відповідності до вимог КАС України справу передано на розгляд судді Кармазиній Т.М.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 КАС України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, відсутні.

Суд вважає, що у відповідності до ст.12 КАС України, з огляду на категорію та складність справи за цим позовом, її слід розглядати за правилами загального позовного провадження. В зв'язку з чим, у відповідності до ст.180 КАС України необхідно провести підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

Призначення справи до розгляду за правилами загального позовного провадження зумовлює необхідність встановлення судом порядку та строків для подання учасниками справи заяв по суті справи, передбачених чинним КАС України.

Згідно з вимогами частини 4 статті 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до статті 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом. Суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів. Якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.

Згідно ч.ч.1, 3, 9 ст.79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст.77, 79, 80, 160, 161, 171, 180, 243, 248, 256 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Вікторія-Феліз до Кіровоградської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень до свого провадження.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження, суддею Кармазиною Т.М. одноособово.

Призначити підготовче засідання на 26 квітня 2019 року о 14:00 годині у судовому залі №5 (6 поверх адміністративної будівлі суду, що знаходиться за адресою: м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 40).

У судове засідання викликати учасників справи.

Зобов'язати відповідача , протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали, подати до суду належним чином завірені копії усіх матеріалів, які були покладені в основу оскаржуваних рішень, а також детальний розрахунок сум грошових зобов'язань по кожному оскаржуваному податковому повідомленню-рішенню в розрізі контрагентів та по періодам.

Запропонувати відповідачу подати до суду, протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, відзив на позовну заяву, з дотриманням норм ст.162 КАС України та наявні докази у порядку, передбаченому статтею 79 КАС України. Одночасно направити копії відзиву та письмових доказів учасникам справи. Разом з відзивом подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів учасникам справи.

Запропонувати відповідачу, у разі отримання відповіді позивача на відзив - протягом трьох днів від дня його отримання, подати до суду заперечення у порядку, передбаченому статтею 164 КАС України, та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення. Одночасно направити копії заперечення та додаткових письмових доказів учасникам справи. Разом з запереченням подати до суду документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів учасникам справи.

Запропонувати позивачу подати до суду, протягом п'яти днів з дня вручення відзиву на позов, відповідь на відзив, з дотриманням норм ст.163 КАС України та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь. Одночасно направити копії відповіді на відзив та додаткових письмових доказів учасникам справи. Разом з відповіддю на відзив подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) цієї відповіді і доданих до неї доказів учасникам справи.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Ріне ( 25006, АДРЕСА_1) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Спецмонтаж-СВ (54030, Миколаївська область, м. Миколаїв, вул. Наваринська, 20) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Приватне підприємство Техавторесурс (03680, м. Київ, Печерський район, вул. Предславинська, 12, офіс 301), в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Палаццо (08292, Київська область, м. Буча, вул. Тургенєва, 1) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Промобладнення ( 65029, м. Одеса, Приморський район, вул. Мечникова, 14) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Меблева компанія України (49023, АДРЕСА_2) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Приватне підприємство Стройавтосервіс (49000, Дніпропетровська область, м. Дніпро, Жовтневий район, вул. Панікахи, 2, корпус 13, приміщення 601), в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім "Система (14005, Чернігівська область, м. Чернігів, Деснянський район, проспект Миру, 49-А) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Укравтозапчастина (02088, м.Київ, Дарницький район, вул.Першого Травня, 1-А) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю АТЛ (03134, м.Київ, Святошинський район, вул.Симиренка, 36) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Селянське (фермерське) господарство ОСОБА_1 (62495, Харківська область, Харківський район, смт.Васищеве, Хутір ОСОБА_1) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Промагролізинг Плюс (25006, АДРЕСА_3) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Зобов'язати Державне підприємство "Укроборонпром" (02093, м.Київ, Дарницький район, вул.Россошанська, 3-а) , в термін до 24 квітня 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити з наданням копій первинних документів та договорів, або спростувати взаємовідносини з ТОВ Вікторія-Феліз у 2011-2012 роках.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України, та може бути оскаржена окремо від рішення суду в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду відповідно до п.5 ч.1 ст.294 КАС України у 15 - денний строк, встановлений ст.295 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_2

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2019
Оприлюднено02.04.2019
Номер документу80832415
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/748/14

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 11.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 02.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Постанова від 23.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Постанова від 23.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Рішення від 30.08.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні