Ухвала
від 25.03.2019 по справі 523/4829/19
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/4829/19

Провадження №1-кс/523/1714/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

25.03.2019 Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в кримінальному провадженні № 12019160490001091 від 23.03.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 126 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку житла,

в с т а н о в и в:

25 березня 2019 року до Суворовського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

Слідчим відділом Суворовського ВП в м.ОдесіГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019160490001091 від 23.03.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 126 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 є засновниками СВК «Енікіой» ( код ЄДРПОУ 03766033), яке було реорганізовано в ТОВ «Енікіой». Так, 27.04.2017 року на Загальних Зборах за відсутності ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , як засновників СВК «Енікіой» було прийнято рішення здійснити реорганізацію із СВК «Єнікіой» в ТОВ «Енікіой» та визначити засновників, які мають рівні частини в статутному капіталі, а саме: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 .

Відповідно до наявної у кримінальному провадженні, проведеними слідчими діями та оперативно-розшуковими заходами встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 дійсно не отримували повідомлення про проведення Загальних Зборів. Також останні не надавали своєї згоди на визначення засновників ТОВ «Єнікіой» у складі ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та не відмовлялись ввійти до складу засновників ТОВ «Енікіой», однак в протоколі зазначено про присутність даних осіб на зборах. Крім того, на даний час ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 не виплачено жодних компенсацій, як зазначено в Статуті СВК «Енікіой», який діяв на момент вчинення вищевказаних обставин, оскільки у випадку виходу зі складу засновників, член Кооперативу має право отримати частину майна, пропорційну вартості свого пайового складу.

Вищевикладені обставини вказують на те, що створення ТОВ «Енікіой» було здійснено з порушеннями порядку перерозподілу статутного капіталу та порядку оформлення передачі часток у статутному капіталі. Надалі неодноразово проводились реєстраційні зміни, а саме: збільшення статутного капіталу, перерозподіл часток від ТОВ «Систем Сек`юріті Консалт» до ОСОБА_12 , від ОСОБА_12 до ПП «Агро-Соя».

Відповідно до ст.ст. 5,29, 30 ЗУ «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» учасник має право брати участь в управлінні товариством, бути присутнім на загальних зборах учасників, брати участь в обговоренні питань порядку денного і голосувати з питань порядку денного загальних зборів учасників.

Так, 22 березня 2019 року до села Новоселівка Кілійського району Одеської області, де фактично мешкають та зареєстровані ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 прибули близько двадцяти невстановлених осіб, які були в однотипному темному одязі, в балаклавах, на автомобілях, з написом « Охоронна фірма «САМСОН», які за вказівками ОСОБА_12 погрожували їм фізичною розправою, а також їх рідним та близьким, після чого використовуючи гумові палки били мешканців села та стріляли в їх бік зі зброї, яку мали при собі, вимагаючи при цьому надати їм всі документи щодо уповноваження на захист їх порушених прав як засновників СВК «Енікіой», що було реорганізовано в ТОВ «Енікіой».

Незаконними діями невстановлених осіб, які прибули до с. Новоселівка, Кілійського району Одеської області на автомобілях з написом «Охоронна фірма «Самсон» керували ОСОБА_12 , ОСОБА_13 .

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_14 , пояснив що дійсно 22.03.2019 до центрального офісу ТОВ «Енікіой», за адресою: Одеська область, Кілійський район, с. Новоселівка, вул. Бессарабська, прибули близько 20 невстановлених осіб, які були одягнені в однотипний темний типу форменного одягу, на обличчях у яких мались маски, які приїхали на автомобілях з написом «Охоронна фірма «Самсон» та за командою ОСОБА_12 почали провокувати мешканців села які перебували в той час на вулиці та співробітників ТОВ «Енікіой», після чого почали погрожувати всім присутнім фізичною розправою, та використовуючи наявні при собі гумові палки почали бити людей та стріляти зі зброї в їх бік, при цьому принижуючи всіх присутніх та застосовуючи фізичне насильство. ОСОБА_14 в результаті нападу невстановлених осіб отримав удар в область голови резиновою палкою, після чого він упав на землю та невстановлені особи підбігли до нього на почали бити ногами, потерпілий в результаті завданих йому тілесних ушкоджень втратив свідомість.

В ході досудового розслідування допитані в якості свідків ОСОБА_15 , ОСОБА_5 , які підтвердили вищевикладені обставини.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями, а також проведеними розшуковими заходами співробітниками УЗР ГУНП в Одеській області встановлено що до числа засновників ТОВ «Енікіой», яке зареєстроване та здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , входять ОСОБА_11 (зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_10 (зареєстрована та мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ), які можуть бути безпосередньо причетними до скоєння вищевказаного злочину.

На теперішній час співробітниками УЗР ГУНП в Одеській області встановлено, що до скоєння даного кримінального правопорушення причетні посадові особи ТОВ «Самсон-групп-06» (код ЄДРПОУ 41229255), яке здійснює свою діяльність за адресою: м. Одеса, вул. Приморська, 33, входять ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , які можуть бути безпосередньо причетними до скоєння вищевказаного злочину.

З метою виявлення оригіналів та копій документів, чорнових записів, які свідчать про злочинну діяльність посадових осіб ГО «Народний щит правосуддя», ТОВ «Самсон-групп-06», ТОВ «Енікіой» та інших невстановлених в ході досудового розслідування осіб, встановлення місцезнаходження предметів за допомогою яких вчинялось кримінальне правопорушення, - тобто спецзасобів, гумових кийків, зброї в тому числі автоматичної, вогнепальної, та іншого спорядження, мобільних телефонів, сім карт мобільних операторів, ноутбуків, комп`ютерного обладнання, а також іншої техніки, яку використовували при підготовці та при скоєнні злочину, а також інших документів та речей за даним фактом, які мають суттєве значення для досудового розслідування та необхідні для подальшого проведення експертного дослідження, та неможливістю іншими способами встановити обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей, виникла необхідність в проведенні обшуку у приміщеннях, де здійснює свою діяльність ТОВ «Самсон-групп-06» (код ЄДРПОУ 41229255), за адресою: м. Одеса, вул. Приморська, 33.

У зв`язку із викладеним слідчий просить слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку житла.

Крім того,прокурором всудовому засіданнібуло наданоDVD-Rдиск змаркуванням VIDEX№MFP33з чотирмавідеозаписами,який згіднопостанови слідчогоприєднано доматеріалів кримінальногопровадження якдоказ,з якихвбачається наявністьспівробітників охоронноїфірми "Самсон",які булидоставлені намісце подіїна службовомутранспорті,а такожнаявність тілеснихушкоджень употерпілого ОСОБА_14 .

Дослідивши матеріали кримінального провадження, з`ясувавши думку прокурора - в підтримку внесеного клопотання, слідчий суддя вважає можливим його задовольнити, виходячи із наступного.

Згідно наданих суду матеріалів, слідчим обгрунтовано вбачається, що за вищевказаною адресою знаходяться речі та документи, які свідчать про скоєне кримінальне правопорушення.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуто в результаті його скоєння, а також встановлення місцезнаходження осіб, які розшукуються. Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234,235,309,370,372 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СВ СуворовськогоВП ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_18 задовольнити.

Надати дозвіл процесуальному керівнику у кримінальному провадженні прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4, слідчому СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_18 , слідчому слідчої групи СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області або за його дорученням співробітникам УСР ГУНП України в Одеській області дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях, де здійснює свою діяльність ТОВ «Самсон-групп-06» (код ЄДРПОУ 41229255), за адресою: м. Одеса, вул. Приморська, 33, з метою виявлення оригіналів та копій документів, чорнових записів, які свідчать про злочинну діяльність посадових осіб ГО «Народний щит правосуддя», ТОВ «Самсон-групп-06», ТОВ «Енікіой» та інших невстановлених в ході досудового розслідування осіб, встановлення місцезнаходження предметів за допомогою яких вчинялось кримінальне правопорушення, - тобто спецзасобів, гумових кийків, зброї в тому числі автоматичної, вогнепальної, та іншого спорядження, мобільних телефонів, сім карт мобільних операторів, ноутбуків, комп`ютерного обладнання, а також іншої техніки, яку використовували при підготовці та при скоєнні злочину, а також інших документів та речей за даним фактом, які мають суттєве значення для досудового розслідування та необхідні для подальшого проведення експертного дослідження, та неможливістю іншими способами встановити обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей.

Строк дії ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення25.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80887420
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку житла

Судовий реєстр по справі —523/4829/19

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 26.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 26.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні