Рішення
від 02.04.2019 по справі п/811/1585/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2019 року м. Кропивницький Справа № П/811/1585/17

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакційно-видавничого об'єднання Новоукраїнські новини про стягнення суми боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області звернулось до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакційно-видавничого об'єднання Новоукраїнські новини про стягнення суми заборгованості в розмірі 802,52 грн.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 09 жовтня 2017 року відкрито провадження у справі.

Ухвалою від 27 жовтня 2017 року провадження по справі зупинено до винесення рішення по справі №П/811/997/17 за позовом Новоукраїнського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до редакційно-видавничого об'єднання "Новоукраїнські новини" про стягнення заборгованості з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Ухвалою від 11 березня 2019 року провадження у справі поновлено та призначено до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін на 25.03.2019 року

Ухвалою від 02.04.2019 року здійснено заміну сторони правонаступником - Новоукраїнське об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Сторони в судове засідання не з'явились. Про дату, час і місце розгляду справи повідомленні належним чином.

Від відповідача надійшла заява про розгляд справи без їх участі та про визнання позовної заяви.

З огляду на вказане, виходячи з положень п. 2 ч. 1 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов до висновку про можливість розгляду даної адміністративної справи у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) за наявними у ній матеріалами.

Розглянувши подані позивачем документи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ч.1 ст. 1 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , страхувальники - роботодавці та інші особи, які відповідно до закону сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та/або є платниками відповідно до цього Закону

Ч. 1 ст. 1 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування роботодавець - власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання; фізична особа, яка використовує працю найманих працівників (у тому числі іноземців, які на законних підставах працюють за наймом в Україні); власник розташованого в Україні іноземного підприємства, установи, організації (у тому числі міжнародної), філії та представництва, який використовує працю найманих працівників, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Статтею 13 Закону України Про пенсійне забезпечення встановлений перелік осіб, які на пільгових умовах мають право на пенсію за віком.

П. 6 Інструкції Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 16.01.2004 року № 04/866 підприємства, на яких працівники вийшли на пенсію на пільгових умовах, здійснюють відшкодування коштів пенсійному фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У відповідача була працевлаштована особа, яка отримала право виходу на пільгову пенсію та призначено пільгову пенсію (а.с.13).

Згідно Розрахунків суми боргу по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, сума боргу складає 802,52 грн. за липень 2017 року.

На підставі п.п. 6.7. п. 6 Інструкції Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1 підприємство щомісячно до 25 числа зобов'язане вносити до фонду зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Статтею 23 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування передбачено, що спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судовому порядку.

В матеріалах справи, відсутня інформація про сплату РВО Новоукраїнські новини заборгованості у сумі 802,52 грн.

На підставі викладеного суд вважає, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 77, 139, 246, 257-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (вул. Соборна, 7а, Кропивницький, 25009, ЄДРПОУ 20632802) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакційно-видавничого об'єднання Новоукраїнські новини (АДРЕСА_1; ЄДРПОУ 02473607) - задовольнити.

Стягнути на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області заборгованість з Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакційно-видавничого об'єднання Новоукраїнські новини Новоукраїнські новини відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій в сумі 802,52 грн.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Третього апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня йоЈ0 проголошення.

У разі оголошення судом лише вступної та резолютивної частини рішення, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту рішення.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Кіровоградський окружний адміністративний суд

Суддя-підпис

Згідно з оригіналом

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено03.04.2019
Номер документу80891665
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми боргу

Судовий реєстр по справі —п/811/1585/17

Рішення від 02.04.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні