Ухвала
від 03.04.2019 по справі 191/1090/19
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1090/19

Провадження № 1-кс/191/479/19

У Х В А Л А

іменем України

03 квітня 2019 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

Слідчого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

представника заявника ОСОБА_5

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м.Синельникове Дніпропетровської області клопотання представника ОСОБА_5 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Стілвуд» про скасування арешту майна,-

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «Стілвуд» в особі представника ОСОБА_5 звернулося до суду з клопотанням про скасування арешту майна, в якому посилається на те, що 14.03.2019 року слідчим суддею Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 було розглянуто справу № 191/1090/19 за клопотанням слідчого СВ Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровської області ОСОБА_6 про арешт майна.

Клопотання було задоволене частково та накладено арешт на бензопили марок «Stihl»та «Ниsqvarna», фрагменти деревини, що знаходились у кузові автомобіль марки «КАМАЗ» 5511 реєстраційний номер НОМЕР_1 , які 12.03.2019 року вилучено під час огляду місця події. У задоволені клопотання про накладення арешту на автомобіль марки «КАМАЗ» реєстраційний номер НОМЕР_1 відмовлено.

На час огляду, який було проведено місці рубки, на території Любимівського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство було надано вичерпний перелік документів щодо здійснення санітарної рубки, а саме:

Лісорубний квиток від 11 березня 2019 року

Картка технологічного процесу розроблення лісосіки

Проект організації і розвитку лісового господарства Любимівського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство

Оглядовий план запроектованих господарських заходів Любимівського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство"

Перелік заходів з поліпшення санітарного стану лісів в 2019 році ДП Дніпропетровське лісове господарство"

Акт лісопатологічного обстеження насаджень Посвідчення лісорубів

Під час огляду автомобілю марки «КАМАЗ» 5511 реєстраційний номер НОМЕР_2 були також надані товарно-супровідні документи, чіп па деревину, Договір на придбання та перевезення вантажу

Тобто, наявні усі документи згідно чинного законодавства на підтвердження законності здійснення санітарної рубки на території Любимівського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство, а отже підстав для реєстрації кримінального провадження у слідчого не було.

Таким чином, арештоване майно не мас жодного відношення до ст.98 КПК України, оскільки фактично відсутні будь-які обґрунтовані підозри щодо самого факту вчинення кримінального правопорушення.

Просять скасувати арешт, накладений на бензопили марок «Stihl»та «Ниsqvarna», фрагменти деревини, що знаходились у кузові автомобіль марки «КАМАЗ» 5511 реєстраційний номер НОМЕР_1 , які 12.03.2019 року вилучено під час огляду місця події.

В судовому засіданні представник ТОВ «Стілвуд» ОСОБА_5 клопотання підтримав.

Прокурор в судовому засіданні проти клопотання заперечував, вважав підставу для накладення арешту на вказане вище майно обґрунтованою.

Суд, розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку прокурора, приходить до наступного.

Відповідно до п.18 ч.1 ст.3 КПК України до повноважень слідчого судді належить здійснення у порядку, передбаченому КПК України, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст..174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження-судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому в застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необгрунтовано.

Слідчим суддею встановлено, що 12 березня 2019 року працівниками поліції Синельниківського ВП під час патрулювання території Синельниківського району, Дніпропетровської області, на автошляху М-18 229 км., було зупинено автомобіль КАМАЗ р.н. НОМЕР_1 , в якому здійснювалася перевозка пиляної деревини та в подальшому встановлено місце випилу дерев, яке здійснювалося без відповідних документів.

За даним фактом 12 березня 2019 року в ЄРДР було зареєстровано кримінальне провадження за №12019040390000414 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Ухвалою слідчого судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 14.03.2019 накладено арешт на бензопили марок «Stihl»та «Ниsqvarna», фрагменти деревини, що знаходились у кузові автомобіль марки «КАМАЗ» 5511 реєстраційний номер НОМЕР_1 , які 12.03.2019 року вилучено під час огляду місця події. У задоволені клопотання про накладення арешту на автомобіль марки «КАМАЗ» реєстраційний номер НОМЕР_1 відмовлено.

В матеріалах клопотаннях наявні документи, які підтверджують дозвіл на здійснення Любимівським лісництвом санітарної рубки лісосіки на території, яка була оглянута працівниками поліції 12.03.2019, в тому числі лісорубний квиток від 11.03.2019 та карта технологічного процесу розроблення лісосіки із зазначенням місця її розташування, складу бригади, яка здійснює порубку, та кількості засобів виробництва.

Таким чином, виникають сумніви в обґрунтованості підозри за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Враховуючи, що арешт був накладений на бензопили, які використовувалися при дозвільних роботах, а перевозка спиляної деревини проводилася на підставі товарно-супровідних документів та договору на придбання та перевезення вантажу, слідчий суддя приходить до висновку про необґрунтованість накладення арешту на вказане майно.

З урахуванням викладеного, клопотання ТОВ «Стілвуд» про скасування арешту майна підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.131,174 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Арешт майна бензопилмарок «Stihl»та «Husqvarna»,фрагменти деревини,що знаходилисяу кузовіавтомобіля марки«КАМАЗ» 5511,реєстраційний номер НОМЕР_1 , які 12 березня 2019 вилучено під час огляду місця події, скасувати.

Ухвала оскарженню не підлягає

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80897871
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —191/1090/19

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гречко Ю. В.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гречко Ю. В.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванова А. П.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гречко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні