Ухвала
від 05.04.2019 по справі 912/929/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В'ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91          E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

05 квітня 2019 року                                                  Справа № 912/929/19

Суддя Господарського суду Кіровоградської області Кабакова В.Г., розглянувши матеріали

за позовом Приватного підприємства "Вимпел ЮГ", вул.Лагерне поле, 7, м. Миколаїв, 54036

до Товариства з обмеженою відповідальністю "САУНДАГРО", вул. Пашутинська, 14, м. Кропивницький, 25006

про стягнення 163 122,00 грн

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Приватного підприємства "Вимпел ЮГ" про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "САУНДАГРО" 163 122,00 грн заборгованості за договором на охорону Братського маслопресового завода № 11/04/2018 від 11.04.2018, з покладенням на відповідача судового збору.

Розглянувши зазначену позовну заяву господарський суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Статтями 162 та 164 Господарського процесуального кодексу України визначено вимоги щодо оформлення позовної заяви та комплектність документів, які повинні додаватися до неї.

Згідно пункту 9 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити, зокрема попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

Проте, всупереч наведеного, в поданій позовній заяві позивачем не зазначено попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

Згідно пункту 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

В силу вимог частини 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Таким чином, у відповідності до вимог процесуального закону, на позивача покладається обов'язок надіслання учасникам справи позовної заяви та доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Тобто, належним доказом відправлення сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів є опис вкладення та документ, що підтверджує надання поштових послуг (фіскальний чек, розрахункова квитанція тощо).

Однак, Приватного підприємства "Вимпел ЮГ" зазначених вимог не виконано, до позовної заяви документів, які підтверджують відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів не додано.

Згідно акта загального відділу (канцелярії) Господарського суду Кіровоградської області № 120 від 04.04.2019 виявлено, що документи, про прикладення яких зазначено зокрема в п. 2 позову (докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу), фактично відсутні.

Вказане суперечить вимогам процесуального закону, оскільки за наведеними вище вимогами статті 164 Господарського процесуального кодексу України відповідачеві в обов'язковому порядку підлягає направленню копія позовної заяви та додані до позову документи.

З огляду на викладене, господарський суд дійшов висновку, що позивачем не надано до суду належних доказів відправлення відповідачеві копії позовної заяви з додатками.

Відповідно до частин 1, 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на вищенаведене, наявні підстави для залишення позовної заяви без руху, з наданням позивачу строку на усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 164, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Приватного підприємства "Вимпел ЮГ" залишити без руху.

2. Приватному підприємству "Вимпел ЮГ" усунути, встановлені при поданні позовної заяви, недоліки в строк не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме: надати суду докази відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінал опису вкладення та чеку); зазначити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

3. Роз'яснити позивачу, що у відповідності до ч. ч., 3, 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймає до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

5. Повідомити про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

6. Примірники ухвали надіслати Приватному підприємству "Вимпел ЮГ" (вул. Лагерне поле, 7, м. Миколаїв, 54036), Товариству з обмеженою відповідальністю "САУНДАГРО" (вул. Пашутинська, 14, м. Кропивницький, 25006).

Суддя                                                                       В.Г. Кабакова

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено08.04.2019
Номер документу80952598
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/929/19

Рішення від 24.05.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 06.05.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 05.04.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні