Ухвала
від 03.04.2019 по справі 639/6743/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/6743/18

Провадження№1-кс/639/979/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 квітня 2018 рокум. Харків

Слідчий суддя Жовтневого райсуду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,-

в с т а н о в и в:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному 20.11.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018221080000344 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018221080000344 від 20.11.2018 за ознаками складу кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснює Харківська місцева прокуратура №2 Харківської області.

Так, до Харківської місцевої прокуратури №2 Харківської області надійшли матеріали ІНФОРМАЦІЯ_1 про виявлений факт самовільного зайняття земельної ділянки за адресою АДРЕСА_1 площею 0,4522 га, що спричинило орієнтовну шкоду у розмірі 454766,09 гривень.

Відповідно до вказаних матеріалів у ході здійснення контролю за використанням та охороною земель у частині додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами вимог земельного законодавства України та встановленого порядку набуття і реалізації права на землю ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснюється розгляд заяви ОСОБА_4 , щодо порушень земельного законодавства України при здійсненні будівництва за адресою: АДРЕСА_1 . У ході розгляду вказаної заяви встановлено ознаки самовільного зайняття зазначеної земельної ділянки загальною площею близько 0,4522 га.

Згідно акту обстеження земельної ділянки від 19.11.2018 за №676-ДК/815/АО/10/01/-18 державним інспектором у сфері ІНФОРМАЦІЯ_3 про охорону земель ОСОБА_5 на підставі наказу ІНФОРМАЦІЯ_1 від 15.11.2018 №676-ДК проведено обстеження земельної ділянки орієнтовною площею 0,4522 га комунальної форми власності, в ході чого встановлена відсутність документів, що підтверджують державну реєстрацію права власності чи права постійного користування / оренди земельної ділянки.

В ході подальшого обстеження земельної ділянки, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , поруч з земельною ділянкою з кадастровим номером 6310137500:01:002:0003, встановлено, що по периметру земельна ділянка має капітальні будівлі та споруди, решта периметру огороджена металевим та бетонним парканами. В огорожі наявні два в`їзди, обладнані металевими воротами.

На території зазначеної земельної ділянки проводиться будівництво багатоповерхової будівлі, наявна будівельна техніка та устаткування, невстановлені особи здійснюють охорону та пропускний режим на територію. На паркані розташований біг-борд з написом « ІНФОРМАЦІЯ_4 квартири від 13600 м2».

В ході обстеження на території земельної ділянки державний інспектор у сфері контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог земельного законодавства України про охорону земель допущений не був, документи, що підтверджують право власності чи право користування (оренди) зазначеної земельної ділянки не надані.

Відповідно до матеріалів УСБУ в Харківській області, наданих в якості відповіді на доручення процесуального керівника, отримані відомості щодо незаконного будівництва групою невстановлених на теперішній час осіб, багатоповерхового будинку на вищевказаній самовільно зайнятій земельній ділянці.

Так, встановлено, що за адресами: АДРЕСА_1 знесено стару забудову та невстановленими на теперішній час особами, здійснюється будівництво багатоповерхового будинку в порушення ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» без отримання у встановленому законом порядку дозволу на виконання будівельних робіт та містобудівних умов відповідно до Закону України про регулювання містобудівної діяльності від 17.02.2011р. № 3038-VI отриманих у встановленому Законом порядку в ІНФОРМАЦІЯ_5 , що тягне за собою відповідальність згідно Закону України «Про відповідальність підприємств та їх об`єднань за порушення у сфері містобудування».

Будівельні роботи здійснюються в порушення ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України, ст. 25 Закону України «Про оренду землі» та ст. 35 Закону України «Про охорону землі» на невиділеній земельній ділянці (відсутній кадастровий номер, що підтверджується відомостями у Публічні кадастровій карті України) та без належного оформлення права власності та / або користування земельною ділянкою з метою будівництва об`єктів житлової забудови, що тягне за собою відповідальність згідно ч.1 ст. 211 Земельного кодексу України», в тому числі кримінальну.

Будівництво об`єктів нерухомості за вказаною адресою здійснюється - в порушення ст. 11 Закону України «Про архітектурну діяльність» та п. 2 Порядку здійснення авторського та технічного нагляду під час будівництва об`єкта архітектури, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2007р. №903 без авторського, технічного нагляду, який повинен фіксуватись у спеціальному журналі, форма якого передбачена ДБН А.2.2-4, що в подальшому унеможливлює дотримання ДБН А.3.1.-5:2016 «Організація будівельного виробництва» щодо підписання інженером технагляду актів прихованих робіт та акти проміжного приймання відповідальних конструкцій, беручи до уваги, що повну і вичерпну відповідальність за дотримання під час будівництва об`єкту затвердженої проектної документації несе автор проекту або уповноважена ним на здійснення авторського нагляду особа згідно ст. 9 «Про архітектурну діяльність».

Вищевказані обставини свідчать про численні порушення норм чинного земельного, містобудівного та трудового законодавства, в тому числі свідчать про наявність за вказаною адресою самозайнятої земельної ділянки, а також здійснення самочинного будівництва, що свідчать про встановлення обставин, які підтверджують вчинення невстановленими на теперішній час особами кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України.

Проведеним 24.11.2018 за участі співробітників ІНФОРМАЦІЯ_6 та оглядом на підставі ухвали слідчого судді земельної ділянки поруч з кадастровим номером 6310137500:01:002:0003 (за місцем здійснення самочинного будівництва), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка не виділена в натурі, право власності (комунальної) на яку належить ІНФОРМАЦІЯ_7 , встановлений факт здійснення будівництва багатоповерхового будинку (на момент огляду збудовано 4 поверху, станом на теперішній час збудовано 9 поверхів) та риття котловану для імовірного будівництва іншої будівлі об`єкту нерухомості, наявна будівельна техніка та устаткування, невстановлені особи здійснюють охорону та пропускний режим на територію. По периметру земельна ділянка має капітальні будівлі та споруди, територія огороджена парканами. В огорожі наявні два в`їзди, обладнані металевими воротами.

Також оглядом встановлено, що:

- будівництво багатоквартирного будинку (за попередніми даними) здійснюється на місці приміщення з літ.А-1, власник якого у державних реєстрах відсутній;

- приміщення з літ.В-1, яке належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (директор ОСОБА_6 ) знесене, на його місці заливається фундамент під капітальну споруду;

- приміщення з літ. Д-1, яке належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (директор ОСОБА_7 ) знесене, на його місці виритий будівельний котлован;

- приміщення з літ.Е-5 (за попередніми даними пам`ятник архітектури) наявне, проводяться роботи з реконструкції, належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (директор ОСОБА_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », (директор ОСОБА_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (директор ОСОБА_9 ).

Крім того, в ході проведення огляду в якості адвоката прибув ОСОБА_9 , який надав довіреності на представництво інтересів від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (в особі ОСОБА_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (в особі ОСОБА_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (в особі ОСОБА_8 ) та пояснив, що він є представником власників об`єктів нерухомості, розташованих за місцем проведення огляду.

Відповідно до відомостей, наданих ІНФОРМАЦІЯ_13 в єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання, інформація щодо будівництва та реконструкції об`єктів нерухомості за адресою АДРЕСА_1 відсутня.

Проведеним аналізом реєстру дозвільних документів, який опубліковано на офіційному веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_14 ( ІНФОРМАЦІЯ_15 ) було встановлено, що в наявному переліку об`єктів Харківської області відсутні будь які записи, підтверджуючі законність будівництва в межах вищевказаної адреси.

За попередніми даними співробітникам ІНФОРМАЦІЯ_16 було відмовлено в отриманні інформації щодо забудовника, ген підрядної організації, наявності дозвільних документів та ознайомлення з проектною документацією. При цьому візуально було встановлено, що проведення реконструкції нежитлової будівлі по АДРЕСА_1 (пам`ятка архітектури к.Парковий млин №631, рішення ОВК від 05.03.1992 №61) та проведення будівельно-монтажних робіт об`єкта нового будівництва здійснюється з недотриманням протипожежних відстаней до поруч розташованих нежитлових будівель, що порушує вимоги таблиці 15.2 ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій». Окрім цього встановлено, що у випадку виникнення надзвичайної ситуації (пожежі) не забезпечений доступ до кожного приміщення пожежо-рятувальних підрозділів з авто драбини і автопідйомників, що може призвести до тяжких та непередбачуваних наслідків з можливою загибеллю та травмуванню людей, чим порушено вимоги п.15.3.1 ДБН Б.2.2-12.2018 «Планування і забудова територій». Будівництво та експлуатація об`єкту з невиконаними протипожежними заходами у випадку виникнення надзвичайної ситуації (пожежі), може призвести до тяжких та непередбачуваних наслідків з можливою загибеллю і травмуванням людей.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно право власності на об`єкти нерухомості, розташовані за вказаною адресою, на місці розташування чистини з яких (об`єкти які знесені за вищевказаних обставин) здійснюється самочинне будівництво зареєстровано за:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , співзасновники ОСОБА_10 , ОСОБА_6 (він же директор);

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , співзасновник ОСОБА_8 (він же директор), ОСОБА_11

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , співзасновники ОСОБА_10 , ОСОБА_7 (він же директор);

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , засновник ОСОБА_12 , директор ОСОБА_9 ;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , співзасновники ОСОБА_6 (він же директор), ОСОБА_7 , ОСОБА_13

на об`єкти нерухомості.

Відповідно до отриманої УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України інформації, в якості відповіді на доручення процесуального керівника, встановлено, що моніторингом інтернет сайту ІНФОРМАЦІЯ_18 встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 здійснюється рекламний продаж комерційної нерухомості від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

В ході виконання доручення оперуповноваженими УЗЕ в Харківській області отримано зразки договору, а також документів правовласника, які представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » в офісі продаж пропонують потенційним покупцям об`єктів нерухомості, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 .

Вивченням вказаних документів, встановлено, що вищевказаними документами є статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , директором якого є ОСОБА_8 .

Відповідно до статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » статутний капітал юридичної особи складається з 9205300 гривень, сформованих 38 квартирами в літ «А-2», розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які належать єдиному засновнику - ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_20 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно права власності об`єкта нерухомого на самовільно зайняту земельну ділянку, поруч з кадастровим номером 6310137500:01:002:0003 (за місцем здійснення самочинного будівництва), розташованої за адресою АДРЕСА_1 відсутні.

Відповідно до Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466 будівельні роботи це роботи з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Таким чином, в ході досудового розслідування та процесуального керівництва встановлено що станом на теперішній час за адресою: АДРЕСА_1 триває проведення невстановленими особами:

1) самочинного будівництва багатоповерхового будинку на самовільно зайнятій земельній ділянці без: а) отримання містобудівних умов і обмежень (виданих департаментом містобудування та архітектури); б) отримання технічних умов; в) розробки проектної документації; г) декларації про початок виконання будівельних робіт; д) правовстановлюючих документів на земельну ділянку; е) правовстановлюючих документів на будівельний об`єкт; з порушення вимог: а) пожежної безпеки; б) вимог ЗУ «Про архітектурну діяльність» в) авторського та технічного нагляду, право власності на частину якого оформлено на підставі довідок ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_21 ", законність яких на теперішній час перевіряється, враховуючи оформлення права власності на об`єкти, будівництво яких не завершено, без здачі об`єкту в експлуатацію.

2) реконструкції приміщення Е-5 пам`ятка архітектури « ІНФОРМАЦІЯ_22 » №631 без: а) дозволу ІНФОРМАЦІЯ_23 , виданого на підставі погодженої з ним проектної документації; б) отримання містобудівних умов і обмежень (виданих департаментом містобудування та архітектури); в) отримання технічних умов; г) розробки проектної документації; д) декларації про початок виконання будівельних робіт; право власності на яке оформлено в порушення вимог Закону України "Про охорону культурної спадщини" від 08.06.2000 без дозволу ІНФОРМАЦІЯ_23 та в порушення вимог щодо державних привілеїв, - «у разі продажу пам`ятки відповідний орган державної влади або місцевого самоврядування мають право її привілеєвої купівлі».

Також встановлено, що наслідком здійснення вищевказаних злочинних дій є продаж об`єктів нерухомості, розташованих за вказаною адресою, будівництво яких на момент продажу триває, що не відповідає жодним вимог чинного законодавства, особам, яким відомі відомості, щодо ряду злочинних дій невстановлених на теперішній час осіб, які призвели до будівництва таких об`єктів та реєстрації права власності, що вказує на суспільну небезпечність кримінального правопорушення та його суспільно-небезпечні наслідки. Тривають слідчі дії, спрямовані на перевірку фактів шахрайства за вказаних обставин.

Під час досудового розслідування та процесуального керівництва з метою повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, встановлення осіб, що причетні до його вчинення, а також осіб, яким відомі обставини досліджуваного злочину, в тому числі щодо власника земельної ділянки та її забудови, вилучення документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, прокурор вважає, що виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 , за адресою: АДРЕСА_4 , а саме до поземельної книги та технічної документації з землеустрою земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_5 , які мають значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

У відповідності до ч. 2ст. 163 КПК України, зазначене клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів розглядається слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали, перевіривши доводи клопотання, приходжу до такого.

Згідно вимог п.1 ч.1 ст. 91 КПК України, у кримінальному провадженні підлягають доказуванню подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). За загальним правилом, визначеним в ч.1 ст. 92 КПК України, обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 КПК України, покладається на слідчого, прокурора.

Згідно з вимогами ч.1 ст.92 КПК України обов`язок доказування обставин, що досліджуються у кримінальному провадженні покладено на слідчого та прокурора.

Відповідно до ч.2 ст.93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 120 Земельного кодексу України у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об`єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об`єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №1051 від 17.10.2012 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру» До повноважень державних кадастрових реєстраторів Держгеокадастру та його територіальних органів відноситься формування поземельних книг на земельні ділянки, внесення записів до них, забезпечення їх зберігання.

Поземельна книга в паперовій формі відкривається шляхом роздрукування за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру відповідної Поземельної книги в електронній (цифровій) формі.

До Поземельної книги в паперовій формі додаються всі документи, що є підставою для внесення відомостей до неї. Після прийняття органом державної влади чи органом місцевого самоврядування рішення про затвердження документації із землеустрою, яка є підставою для державної реєстрації земельної ділянки, та надання Держгеокадастру або його територіальному органові відповідно до компетенції засвідченої копії такого рішення Державний кадастровий реєстратор протягом двох робочих днів з моменту її отримання вносить відповідні відомості до Поземельної книги в електронній (цифровій) та паперовій формі. До Поземельної книги в паперовій формі додається засвідчена копія рішення, яке є підставою для внесення відомостей до неї.

Державний кадастровий реєстратор в день отримання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вносить відомості про власників, користувачів земельної ділянки відповідно до даних зазначеного Реєстру до Поземельної книги в електронній (цифровій) та паперовій формі.

Вказані поземельні книги зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_24 .

Прокурором в судовому засіданні доведено, що існує підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться у клопотанні слідчоготимчасовий доступ до документів.

Прокурором також доведено наявність достатніх підстав вважати, що інформація, зазначена в мотивувальній частині клопотання, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що наявні підстави, передбачені ст.132, ч. ч. 5, 6 ст.163 КПК України, вважати, що вказана інформація, доступ до якої просить надати прокурор, може знаходитись у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З огляду на викладене, клопотання прокурора підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.132,160,162,163 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів -задовольнити.

Надати прокурорам Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 , ОСОБА_15 або оперативному працівнику ІНФОРМАЦІЯ_25 за відповідним дорученням, дозвіл на здійснення тимчасового доступу до речей і документів з наданням можливості вилучення належним чином завірених копій поземельної книги та технічної документації з землеустрою земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_5 , що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 , за адресою: АДРЕСА_4 .

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80969802
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —639/6743/18

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Макаров В. О.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні