Ухвала
від 29.03.2019 по справі 761/11946/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/11946/18

Провадження № 1-в/761/194/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2019 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві подання провідного інспектора Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області ОСОБА_4 , про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі, щодо

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Києва,громадянина України,зареєстрованого тапроживаючого заадресою: АДРЕСА_1 , засудженого 03 грудня 2018 року Шевченківським районним судом м. Києва за ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень,-

В С Т А Н О В И В :

11 березня 2019 року на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва надійшло подання провідного інспектора Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області ОСОБА_4 , про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно ОСОБА_5 , засудженого 03 грудня 2018 року Шевченківським районним судом м. Києва за ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Подання мотивовано тим, що вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 03 грудня 2018 року ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , був засуджений за ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Вирок суду вступив в законну силу 03 січня 2019 року. Станом на 06 березня 2019 року Оболонський РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області не отримував від засудженого документа про сплату штрафу. Інформації про причини не виконання вироку суду протягом понад два місяці Оболонський РС КМВ з питань пробації не має, а тому провідний інспектор Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області ОСОБА_4 , просить вирішити питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно ОСОБА_5 .

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 просив відмовити в задоволенні подання, оскільки в поданні та долучених до нього матеріалів відсутні відомості, що Оболонський РС КМВ з питань пробації звертався до Шевченківського районного суду м. Києва за інформацією щодо сплати/несплати штрафу ОСОБА_5 , також відсутні відомості про те, що ОСОБА_5 було отримано повідомлення про необхідність сплати штрафу, та відповідно надання підтверджуючого це документу до Оболонського РС КМВ з питань пробації.

Представник Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області та засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилися, повідомлялися про час та дату розгляду справи завчасно та належним чином, клопотання про відкладення судового розгляду не направлялися, а тому суд вважає можливим проводити судовий розгляд за відсутності засудженого та представника Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області.

Суд, заслухавши думку прокурора, вивчивши матеріали подання та матеріали кримінального провадження, приходить до наступного висновку.

Так, відповідно до ч.ч.2 - 4 ст.26 КВК України, у разі призначення штрафу з розстрочкою виплати певними частинами засуджений зобов`язаний сплачувати штраф у розмірі та строки, встановлені вироком суду. Про сплату відповідної частини штрафу засуджений повідомляє кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату відповідної частини штрафу.

У разі несплати засудженим чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням кримінально-виконавчої інспекції замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Вироком Шевченківського районного суду м.Києва від 03 грудня 2018 року ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України і призначено покарання у виді штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Вирок суду вступив в законну силу 03 січня 2019 року.

Як зазначається у поданні, станом на 06 березня 2019 Оболонський РС КМВ з питань пробації не отримував від засудженого ОСОБА_5 документа про сплату штрафу.

При цьому, відповідно до ст. 22 КПК України, кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У той же час представник органу пробації, звертаючись до суду із відповідним поданням, будь-яких доказів про те, що органом пробації належним чином повідомлявся засуджений ОСОБА_5 про обов`язок сплати штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень, призначеного, вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 03 грудня 2018 року.

На підставі викладеного, керуючись ч. 5 ст. 53 КК України, ст. 110, п. 10, ст. 537, п. 4 ч. 2 ст. 539 КПК України, ст. 26 КВК України, суд,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні подання провідного інспектора Оболонського РВ філії ДУ «Центр пробації» у Києві та Київській області ОСОБА_4 , про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі, відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 03 грудня 2018 року Шевченківським районним судом м. Києва за ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень відмовити.

На ухвалу судді протягом семи днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга, через суд, який ухвалив судове рішення.

Суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80974971
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —761/11946/18

Ухвала від 29.10.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

Вирок від 03.12.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні