Ухвала
від 02.04.2019 по справі 808/4196/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРАВОНАСТУПНИЦТВА

02 квітня 2019 року Справа № 808/4196/15 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Татаринова Д.В., розглянувши у порядку письмового провадження у підготовчому судовому засіданні клопотання про заміну сторони її правонаступником по справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "В-Хортиця-1"

до Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

29 липня 2015 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "В-Хортиця-1" до Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень № № 0004631503, 0004641503 від 25 червня 2015 року.

01 квітня 2019 року представник відповідача до суду подав клопотання в якому просить суд здійснити процесуальне правонаступництво та замінити відповідача на належного - Головне управління ДФС у Запорізькій області

Представник позивача у підготовче засідання не прибув, причину суду не повідомив. Про день, час і місце судового розгляду справи повідомлявся належним чином. Заяв і клопотань до суду не надходило.

Розглядаючи клопотання представника відповідача дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою КМ України від 20 жовтня 2011 року № 1074 зазначено, що у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади переходять права та обов'язки органів виконавчої влади, що приєднуються.

Так, пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2015 року №892 про Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби постановлено реорганізувати Державну податкову інспекцію у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС шляхом її приєднання до Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області.

Наказом Державної фіскальної служби України від 18 листопада 2016 року № 956 затверджено нову редакцію Положення про Запорізьку об'єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Запорізькій області.

Відповідно до пункту 1 цього Положення, Запорізька ОДПІ з центром у м. Запоріжжя з відділеннями у Дніпровському, Заводському, Комунарському, Олександрівському, Хортицькому та Шевченківському районах м. Запоріжжя є територіальними органами Державної фіскальної служби України, який підпорядковується ДФС та ГУ ДФС у Запорізькій області. ОДПІ є органом доходів і зборів.

Так, Об'єднана державна податкова інспекція є правонаступником усіх прав та обов'язків ДПІ у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя ГУ Міндоходів у Запорізькій області, ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Комунарському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Шевченківському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області.

На підставі частини 4 статті 14 та частини 1 статті 24 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 05 грудня 2016 року державним реєстратором було внесено зміни до установчих документів Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області, що підтверджується унікальним кодом реєстраційної дії, який вказаний в описі документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії.

Отже, з 05 грудня 2016 року Запорізька об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Запорізькій області є правонаступником ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області.

Однак, з метою реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 296 Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби , згідно із Положенням про Державну фіскальну службу України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236 (зі змінами), наказом Державної фіскальної служби України від 01 лютого 2019 року № 80 затверджено нову редакцію Положення про Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Відповідно до пункту першого вищевказаного Положення Головне управління ДФС є правонаступником усіх прав та обов'язків Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, Бердянськом об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Вільнянської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Енергодарської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Пологівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області, Токмацької об'єднаної державної інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Ознайомившись з заявою позивача, суд вважає за необхідне замінити відповідача Державну податкову інспекцію Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області його правонаступником Головним управлінням ДФС у Запорізькій області.

Керуючись положеннями статті 52, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони задовольнити частково.

Замінити відповідача по справі №808/4196/15 з Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області його правонаступником Головним управлінням ДФС у Запорізькій області

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня її постановлення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д. В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено08.04.2019
Номер документу80976935
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4196/15

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Рішення від 14.05.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 05.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 11.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 20.11.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 28.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні