Рішення
від 03.03.2010 по справі 2-1079-2009
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 2-1079-09

РІШЕННЯ ІМЕНЕМ

УКРАЇНИ

25 грудня 2009 року Нетішинський міський суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді Савіцького Л.П.,

при секретарі - Нещадименко В.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нетішині цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

що сторони, перебуваючи в зареєстрованому шлюбі з 18 липня 1999 року, і маючи неповнолітнього сина припинили подружні стосунки майже рік тому і останніх не підтримують. Не примирились вони і під час розгляду справи у суді, не бажаючи цього робити під час відкладення справи на певний період.

В судовому засіданні позивачка вказала на те, що сім^я фактично розпалась, хоча вони проживають в одній квартирі і вона просить строку для примирення не надавати.

Відповідач ОСОБА_2 заявлений до нього позов про розірвання шлюбу визнав, теж наполягає на розірванні шлюбу.

Заслухавши пояснення сторін по суті позову, перевіривши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

У відповідності з ч. 2 ст. 112 Сімейного Кодексу України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них. інтересам їх дітей, що мають істотне значення.

Як вбачається з доводів позивачки, сторони з причин непорозумінь та нерозуміння одне одного, втратили почуття поваги та любові один до одного і припинили подружні стосунки. Не побажали вони примиритись і в судовому засіданні. Вказані обставини підтвердив відповідач, зазначивши, що примирення не можливе.

Такі, встановлені судом фактичні обставини мають суттєве значення, є перепоною для продовження подружніх стосунків сторін і подальше їх подружнє життя лише суперечитиме їх інтересам. Тому, суд вважає, що сім 'я їх розпалась остаточно, відновити її вже неможливо, і шлюб необхідно розірвати, витрати по оплаті держмита при видачі свідоцтва про розірвання шлюбу, поклавши на відповідача.

Керуючись ст. 112 Сімейного Кодексу України, cm. ст. 215-218 ЦПК України,

суд, -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 18 липня 1999 року запис № 119 в Нетішинському міському відділі реєстрації актів громадянського стану Хмельницької області між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 — розірвати.

При видачі свідоцтва про розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_2 в доход держави держмито в сумі 17 грн.

ОСОБА_1 від сплати держмита звільнити.

Рішення може бути оскаржене а апеляційний суд Хмельницької області протягом 10 днів з дня його проголошення через даний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження та поданням апеляційної скарги протягом 20 днів з дня подачі такої заяви.

Головуючий     підпис

Згідно оригіналу: Суддя Нетішинського міського  суду                                                                                       Савіцький.Л. П.

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.03.2010
Оприлюднено03.03.2010
Номер документу8097982
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1079-2009

Рішення від 16.11.2009

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Маймур Фелікс Федорович

Рішення від 03.03.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Савіцький Леонід Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні