Ухвала
від 05.04.2019 по справі 605/696/18
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/696/18

УХВАЛА

Іменем України

"05" квітня 2019 р. Суддя Підгаєцького районного суду Тернопільської області Горуц Р.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань в м. Підгайці цивільну справу за заявою першого заступника керівника Теребовлянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Мозолівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання спадщини відумерлою, -

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник керівника Теребовлянської місцевої прокуратури звернувся в суд із заявою в інтересах держави в особі Мозолівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання спадщини відумерлою.

В судовому засіданні прокурором підтримано клопотання про витребування доказів від в.о. державного нотаріуса Підгаєцької районної державної нотаріальної контори, а саме: інформації щодо наявності заведених спадкових справ стосовно прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1, яка померла 05 січня 1999 року та проживала в ІНФОРМАЦІЯ_1, мотивуючи тим, що на час подання заяви про визнання спадщини відумерлою, прокурор не мав законних підстав для одержання вищевказаної інформації.

В судове засідання представник заявника - Мозолівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Крім того, ним до суду подано письмову заяву про розгляд справи у його відсутності, а також, що проти задоволення заяви він не заперечує.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Причин своєї неявки суду не повідомив. Крім того, ним подано відзив на заяву у якому зазначає, що щодо заяви про визнання спадщини відумерлою, покладається на думку суду.

Суд, враховуючи те, що доказ який просить витребувати прокурор, може підтвердити обставини, що мають значення для правильного та об'єктивного вирішення справи, дійшов до переконання про необхідність задоволення клопотання прокурора про витребування доказу.

На підставі наведенного, керуючись ст.ст.84, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від в.о. державного нотаріуса Підгаєцької районної державної нотаріальної контори, наступну інформацію:

- чи звертались із заявою про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_1, яка проживала в ІНФОРМАЦІЯ_1 та померла 05 січня 1999 року, спадкоємці останньої;

- якщо хто-небудь із спадкоємців ОСОБА_1 звертався із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину, то коли саме була відкрита спадкова справа та чи було видано свідоцтво про право на спадщину за законом або за заповітом і якщо так, то на кого та на яке спадкове майно.

Вказану вище інформацію, а за наявності копію спадкової справи надати Підгаєцькому районному суду до 19 квітня 2019 року.

Судове засідання відкласти на 23 квітня 2019 року о 11 год. 00 хв.

Головуючий: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено09.04.2019
Номер документу81002184
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —605/696/18

Рішення від 23.04.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 15.02.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні