Ухвала
від 11.04.2019 по справі 371/216/19
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11.04.2019 Єдиний унікальний № 371/216/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення експертизи

11 квітня 2019 року м. Миронівка

ЄУН 371/216/19

Провадження № 2-о/371/9/19

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

присяжних ОСОБА_1, ОСОБА_2,

за участю :

секретаря судових засідань ОСОБА_3,

заявника ОСОБА_4,

представника заявника ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_4, заінтересована особа орган опіки та піклування Карапишівської сільської ради Миронівського району Київської області, про визнання особи недієздатною та встановлення опіки ,

У С Т А Н О В И В :

Заявник звернулася до суду з заявою про визнання недієздатною її дочки ОСОБА_6 та встановлення над нею опіки, мотивуючи заявлені вимоги тим, що вона є інвалідом дитинства, страждає на психічні захворювання, не розуміє значення своїх дій та не може керувати ними.

В судовому засіданні представник заявника заявила клопотання про призначення у справі судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_6

Клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з частиною 1 статті 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров'я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

У поданій заяві заявник та в ході розгляду справи її представник виклали обставини, які свідчать про хронічний, стійкий психічний розлад здоров'я ОСОБА_6, і про їх наслідки у виді нездатності вказаної особи усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

У матеріалах справи наявні копії медичних документів, згідно з якими ОСОБА_6 встановлено, в тому числі, діагноз Тяжка розумова відсталість .

В справі зібрані докази, необхідні для призначення судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 252 ЦПК України суд за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи може зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

Керуючись ст.ст . 103,104, 252, 260, 298 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В :

Призначити в справі за заявою ОСОБА_4, заінтересована особа орган опіки та піклування Карапишівської сільської ради Миронівського району Київської області, про визнання особи недієздатною та встановлення опіки судово - психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженка та жителька села Карапиші Миронівського району Київської області, психічними захворюваннями?

2. Чи може ОСОБА_6 за своїм психічним станом розуміти значення своїх дій та керувати ними?

З метою надання експертам для проведення призначеної у справі судово-психіатричної експертизи витребувати у Комунальному некомерційному підприємстві Миронівська центральна районна лікарня , розташованому за адресою: вулиця Благовіщенська, 96 міста Миронівка Київської області, медичну документацію (медичну картку та історію хвороби) ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки та жительки села Карапиші Миронівського району Київської області.

Проведення експертизи доручити експертам відділу судово-психіатричних експертиз комунального закладу Київської обласної ради Обласне психіатрично-наркологічне медичне об'єднання .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи ЄУН 371/216/19 та медичну документацію ОСОБА_7

Провадження в справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 1 Розділу ХШ Перехідні положення ЦПК України в новій редакції до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя підпис ОСОБА_8

Присяжні: підпис ОСОБА_1

підпис ОСОБА_2

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О.Капшук

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81090965
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/216/19

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні