Ухвала
від 05.04.2019 по справі 165/899/19
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 165/899/19 Провадження № 1-кс/165/408/19 q НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2019 року м. Нововолинськ

Слідчий суддя Нововолинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в місті Нововолинську клопотання слідчого СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене начальником Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №42019031060000025 від 14 березня 2019 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України,-

встановив:

05 квітня 2019 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене начальником Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №42019031060000025 від 14 березня 2019 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що у травні 2018 року ТДВ "Нововолинське АТП 10708" придбало у ТОВ Бігруп пасажирський автобус марки "BOVA", модель "FUTURA FHD 127.365", з номером кузова НОМЕР_1 , за ціною 897200 грн. Після його придбання, автобус передали в користування третім особам, а до органів ДФС України заявили до відшкодування ПДВ в сумі 149533 грн, які працівниками ДФС у Волинській області, після проведення камеральної перевірки, було повернуто підприємству.

Перевіркою УЗЕ у Волинській області з`ясовано, що ТОВ "Бігруп" ( код ЄДРПОУ 41233345, юридична адреса: Волинська область, м. Нововолинськ, б-р Шевченка, 6) за вказаною адресою не знаходиться і договору оренди ні з ким підприємство не укладало. Особа зазначена директором ОСОБА_5 (проживає за адресою АДРЕСА_1 ) ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності підприємства немає, ніяких документів не виписує і не підписує, договорів і угод не укладає, кошти не перераховує, ніяким іншим чином не впливає на діяльність даного підприємства, а навпаки постійно перебуває за місцем реєстрації та не знає про існування даного підприємства і що він являється його керівником.

У клопотанні слідчий зазначає, що за результатами перевірки стало відомо, що документи на поставку автобуса є підробними, ТОВ "Бігруп" не реалізовував транспортний засіб для ТДВ "Нововолинське АТП-10708", а отже посадові особи вказаного АТП пред`явили вимогу для відшкодування ПДВ по фіктивних документах. Слідчий у клопотанні також зазначає, що є підстави вважати, що працівники Волинської ДФС, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах ТДВ "Нововолинське АТП 10780" та у власних корисливих інтересах, внесли до акту камеральної перевірки неправдиві відомості, що дало змогу посадовим особам АТП незаконно отримати кошти з державного бюджету у сумі понад 150000 грн, завдавши збитків державі на вказану суму.

Оскільки документи про поставку, придбання, володіння, використання, розпорядження, передачу (договори, податкові накладні, накладні, платіжні доручення тощо) автобуса марки "BOVA", модель "FUTURA FHD 127.365" з номером кузова НОМЕР_1 , які видані ТДВ "Нововолинське АТП 10708", ТОВ "Бігруп" чи іншим підприємством, організацією чи установою як і документи про відшкодування ПДВ, проведення камеральної перевірки, реєстрацію ТОВ "Бігруп", які знаходяться в володінні ТДВ "Нововолинське АТП 10708", що за адресою Волинська область, м. Нововолинськ, вул. Шахтарська, 40, та у володінні ГУ ДФС України у Волинській області, що за адресою Волинська область, м. Луцьк, Київський майдан, буд.4, мають вирішальне значення у даному кримінальному провадженні і містять відомості про факти і обставини вчинення кримінального правопорушення, а видані посадовими особами добровільно не будуть і навпаки, останні можуть намагатись їх переховати, викинути чи знищити, тому просить надати дозвіл на обшук у приміщеннях ТДВ "Нововолинське АТП 10708", що за адресою: Волинська область м. Нововолинськ, вул. Шахтарська, 40.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав, що викладені у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що у його задоволенні слід відмовити.

Згідно рапорту Начальника Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України ОСОБА_6 у ході проведення перевірки було встановлено, що ТОВ Бігруп (код ЄДРПОУ 41233345) зареєстровано за адресою Волинська область, м. Нововолинськ, б-р Шевченка, буд.6. Однак за вказаною адресою, з моменту постановки на облік, підприємство не знаходиться і договору оренди ні з ким не укладало. Особа зазначена директором ОСОБА_5 (проживає за адресою АДРЕСА_1 ) ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності підприємства немає.

Звертаючись до суду з клопотанням та обґрунтовуючи його, слідчий долучає письмові пояснення ОСОБА_5 та витяг про юридичну особу, зроблений за незрозумілим логотипом «Опендатабот».

Однак, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, що був наданий на запит слідчого судді, ТОВ "Бігруп" (код ЄДРПОУ 41233345) знаходиться за адресою: вул. Магнітогорська, буд.1, Деснянський район, м. Київ, 02094 і засновником та керівником цього підприємства значиться саме ОСОБА_7 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 (а.с. 24-26).

Тобто викладені у вищевказаному рапорті та в клопотанні обставини викликають сумніви і не можуть братися до уваги.

Посилання слідчого на те, що документи на поставку автобуса є підробними і ТОВ "Бігруп" не реалізовував транспортний засіб для ТДВ "Нововолинське АТП-10708", а отже посадові особи вказаного АТП пред`явили вимогу для відшкодування ПДВ по фіктивних документах на думку слідчого судді є надуманими, оскільки не підтвержені жодними доказами.

Згідно з ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє в задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя після повного та об`єктивного дослідження матеріалів клопотання, що були додані слідчим на його обгрунтування, приходить до висновку, що останнім не доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.364 КК України, а тому у задоволені клопотання про проведення обшуку у приміщеннях, що перебувають у володінні ТДВ "НововолинськеАТП-10708", відмовляє у зв`язку з його необґрунтованістю.

Таким чином, керуючисьст.234 КПК України, Узагальненням судової практики щодо розгляду слідчим суддею клопотань про надання дозволу на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи ВССУ, -

ухвалив:

У задоволенні клопотання слідчого СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене начальником Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №42019031060000025 від 14 березня 2019 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України, у ТДВ "Нововолинське АТП-10708", що знаходиться за адресою: вул. Шахтарська, буд.40, м. Нововолинськ, Волинська область, відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис

Згідно з оригіналом

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНововолинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81113015
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —165/899/19

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 12.04.2019

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 12.04.2019

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 12.04.2019

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні